Ухвала
від 16.05.2018 по справі 758/6022/14-ц
КАСАЦІЙНИЙ ЦИВІЛЬНИЙ СУД ВЕРХОВНОГО СУДУ

Ухвала

16 травня 2018 року

м. Київ

справа № 758/6022/14-ц

провадження № 61-24072св18

Верховний Суд у складі колегії суддів Другої судової палати Касаційного цивільного суду: Курило В. П. (суддя-доповідач), Коротуна В. М., Червинської М. Є.,

розглянув у попередньому судовому засіданні у порядку письмового провадження справу за позовом Комуністичної партії України, ОСОБА_4 до ОСОБА_5, товариства з обмеженою відповідальністю Телерадіокомпанії Студія 1+1 про захист гідності і честі фізичної особи, ділової репутації юридичної особи та спростування недостовірної інформації, за касаційною скаргою товариства з обмеженою відповідальністю Телерадіокомпанія Студія 1+1 на рішення Подільського районного суду міста Києва від 22 листопада 2016 року та ухвалу Апеляційного суду міста Києва від 29 березня 2017 року,

ВСТАНОВИВ:

Рішенням Подільського районного суду міста Києва від 22 листопада

2016 року позовні вимоги Комуністичної партії України, ОСОБА_4 до ОСОБА_5, ТОВ Телерадіокомпанії Студія 1+1 про захист гідності і честі фізичної особи, ділової репутації юридичної особи та спростування недостовірної інформації задоволено частково.

Визнано недостовірною інформацію, публічно поширену ОСОБА_5 у програмі ІНФОРМАЦІЯ_1 Сезон ІНФОРМАЦІЯ_2 Серія НОМЕР_1 , наступного змісту: Те доходы, которые получал ОСОБА_6 как один из основних спонсоров КПУ, которые шли в кассу коммунистов, безусловно, используются в том числе для финансирования сепаратистських движений. Распределение этих средств идет непосредственно через ОСОБА_4. К этим решениям материального характера также имеет отношение правая рука ОСОБА_4 - ОСОБА_7 .

Зобов'язано ОСОБА_5 з наступного дня з дати набрання рішенням суду в даній справі законної сили спростувати розповсюджену ним недостовірну інформацію у спосіб, наближений (адекватний) до способу поширення, а саме: під час випуску інформаційних новин в ефірі каналу 1+1 оголосити, що відомості, повідомлені ІНФОРМАЦІЯ_3 у випуску програми ІНФОРМАЦІЯ_1 Сезон ІНФОРМАЦІЯ_2 Серія НОМЕР_1 відносно причетності Комуністичної партії України та

ОСОБА_4 до фінансування сепаратистського руху - не відповідають дійсності.

Зобов'язано ТОВ Телерадіокомпанія Студія 1+1 з наступного дня з дати набрання рішенням суду в даній справі законної сили надати ефірний час під час випуску інформаційних новин ОСОБА_5 для спростування розповсюдженої ним недостовірної інформації відносно причетності Комуністичної партії України та ОСОБА_4 до фінансування сепаратистського руху.

У задоволенні іншої частини позовних вимог відмовлено.

Стягнуто з ОСОБА_5 на користь Комуністичної партії України судові витрати у розмірі 1 967,49 грн, на користь ОСОБА_4 судові витрати у розмірі 1 967,49 грн.

Стягнуто з ТОВ Телерадіокомпанія Студія 1+1 на користь Комуністичної партії України судові витрати у розмірі 1 967,49 грн, на користь

ОСОБА_4 судові витрати у розмірі 1 967,49 грн.

Ухвалою Апеляційного суду міста Києва від 29 березня 2017 року апеляційну скаргу ТОВ Телерадіокомпанія Студія 1+1 відхилено.

Рішення Подільського районного суду міста Києва від 22 листопада

2016 року залишено без змін.

18 квітня 2017 року ТОВ Телерадіокомпанія Студія 1+1 через засоби поштового звКјязку подало до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ касаційну скаргу, в якій просить скасувати рішення Подільського районного суду міста Києва від

22 листопада 2016 року та ухвалу Апеляційного суду міста Києва від

29 березня 2017 року та ухвалити нове рішення, яким в задоволенні позовних вимог відмовити, посилаючись на неправильне застосування судами норм матеріального та порушення норм процесуального права.

Відповідно до частини другої статті 389 ЦПК України підставами касаційного оскарження є неправильне застосування судом норм матеріального права чи порушення норм процесуального права.

Заслухавши доповідь судді-доповідача, Верховний Суд у складі колегії суддів Другої судової палати Касаційного цивільного суду вважає, що справа підлягає призначенню до судового розгляду, оскільки доводи касаційної скарги викликають необхідність перевірки матеріалів справи.

Відповідно до частини першої статті 402 ЦПК України у суді касаційної інстанції скарга розглядається за правилами розгляду справи судом першої інстанції в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи з урахуванням статті 400 цього Кодексу.

Згідно з частиною першою статті 7 ЦПК України розгляд справ у судах проводиться усно і відкрито, крім випадків, передбачених цим Кодексом.

Такий випадок передбачено у частині тринадцятій статті 7 ЦПК України, згідно з якою розгляд справи здійснюється в порядку письмового провадження за наявними у справі матеріалами, якщо цим Кодексом не передбачено повідомлення учасників справи. У такому випадку судове засідання не проводиться.

Оскільки колегією суддів не приймалось рішення про виклик учасників справи для надання пояснень у справі, то справа розглядатиметься в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи за наявними у ній матеріалами (у письмовому провадженні), а копія судового рішення у такому разі надсилається у порядку, передбаченому частиною п'ятою статті 272 ЦПК України.

Ураховуючи, що згідно з частиною першою статті 8 ЦПК України ніхто не може бути позбавлений права на інформацію про дату, час і місце розгляду своєї справи, колегія суддів інформує учасників справи про те, що зазначена інформація оприлюднюється на офіційному веб-порталі судової влади України.

Відповідно до частини одинадцятої статті 34 ЦПК України, з урахуванням категорії і складності справи, справу розглянути колегією у складі пКјяти суддів.

Керуючись частиною тринадцятою статті 7, частиною одинадцятою статті 34, частиною першою статті 401, частиною першою статті 402 ЦПК України, Верховний Суд у складі колегії суддів Другої судової палати Касаційного цивільного суду

УХВАЛИВ:

Справу за позовом Комуністичної партії України, ОСОБА_4 до ОСОБА_5, товариства з обмеженою відповідальністю Телерадіокомпанії Студія 1+1 про захист гідності і честі фізичної особи, ділової репутації юридичної особи та спростування недостовірної інформації, за касаційною скаргою товариства з обмеженою відповідальністю Телерадіокомпанія Студія 1+1 на рішення Подільського районного суду міста Києва від 22 листопада 2016 року та ухвалу Апеляційного суду міста Києва від 29 березня 2017 року призначити до судового розгляду.

Інформацію про дату розгляду справи оприлюднити на офіційному веб-порталі судової влади України.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Судді: В. П. Курило

В.М. Коротун

М.Є. Червинська

Дата ухвалення рішення16.05.2018
Оприлюднено18.05.2018

Судовий реєстр по справі —758/6022/14-ц

Постанова від 05.06.2019

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Курило Валентина Панасівна

Ухвала від 16.05.2018

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Курило Валентина Панасівна

Ухвала від 10.05.2017

Цивільне

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ

Ткачук Олег Степанович

Ухвала від 29.03.2017

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Поливач Любов Дмитрівна

Ухвала від 24.01.2017

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Поливач Любов Дмитрівна

Ухвала від 23.01.2017

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Поливач Любов Дмитрівна

Рішення від 22.11.2016

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Ларіонова Н. М.

Рішення від 22.11.2016

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Ларіонова Н. М.

Ухвала від 14.09.2016

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Ларіонова Н. М.

Ухвала від 14.09.2016

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Ларіонова Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні