Ухвала
від 13.06.2018 по справі 820/6516/17
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд 61004, м. Харків, вул. Мар'їнська, 18-Б-3, inbox@adm.hr.court.gov.ua, код 34390710

У Х В А Л А

"13" червня 2018 р. № 820/6516/17

Суддя Харківського окружного адміністративного суду Бідонько А.В. розглянувши в порядку письмового провадження питання про виправлення описки в ухвалі Харківського окружного адміністративного суду від 12.06.2018 року (скорочене рішення) по справі № 820/6516/17 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "МАРУС" до Державної фіскальної служби України, Головного управління ДФС у Харківській області, треті особи: Товариство з обмеженою відповідальністю "ТУРНІКЕТ-М", Товариство з обмеженою відповідальністю науково-виробничо-будівельна фірма "Зв'язокбуд-Інвест", Товариство з обмеженою відповідальністю "Ізобіліє ТМ ІД", Товариство з обмеженою відповідальністю "ВЕРТЕКС ТОРГ", Товариство з обмеженою відповідальністю "Контакт-Сервіс-Україна", Товариство з обмеженою відповідальністю "Науково-виробниче підприємство "Енергія-21", Товариство з обмеженою відповідальністю "Фінкомплюс ЛТД", про скасування податкового повідомлення-рішення та зобов'язання вчинити певні дії, -

В С Т А Н О В И В:

Ухвалою Харківського окружного адміністративного суду від 12.06.2018 року відмовлено у задоволенні клопотання представника позивача про призначення судової почеркознавчої експертизи у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "МАРУС" до Державної фіскальної служби України, Головного управління ДФС у Харківській області, треті особи: Товариство з обмеженою відповідальністю "ТУРНІКЕТ-М", Товариство з обмеженою відповідальністю науково-виробничо-будівельна фірма "Зв'язокбуд-Інвест", Товариство з обмеженою відповідальністю "Ізобіліє ТМ ІД", Товариство з обмеженою відповідальністю "ВЕРТЕКС ТОРГ", Товариство з обмеженою відповідальністю "Контакт-Сервіс-Україна", Товариство з обмеженою відповідальністю "Науково-виробниче підприємство "Енергія-21", Товариство з обмеженою відповідальністю "Фінкомплюс ЛТД", про скасування податкового повідомлення-рішення та зобов'язання вчинити певні дії.

Згідно з приписами ч.ч. 1, 2 ст. 253 КАС України суд, який постановив судове рішення, може з власної ініціативи або за заявою учасника справи чи іншої заінтересованої особи виправити допущені в судовому рішенні цього суду описки, очевидні арифметичні помилки незалежно від того, набрало судове рішення законної сили чи ні. Питання про внесення виправлень суд може вирішити в порядку письмового провадження.

Відповідно до ч. 4 ст. 229 КАС України, у разі неявки у судове засідання всіх учасників справи або якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності учасників справи (у тому числі при розгляді справи в порядку письмового провадження) фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Розглянувши матеріали справи, судом було встановлено, що при виготовленні скороченого тексту ухвали (вступної та резолютивної частини) від 12.06.2018 року у даній справі невірно вказано порядок оскарження, а саме: замість вірного порядку оскарження: "Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення проти ухвали може бути включено до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи" зазначено невірний порядок: "Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею (суддями). Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Харківського апеляційного адміністративного суду через Харківський окружний адміністративний суд до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно - телекомунікаційної системи шляхом подачі апеляційної скарги протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.".

Зазначена описки є технічною помилкою, а тому підлягає виправленню.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 229, 253, 256, 294 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В:

Виправити описку в ухвалі Харківського окружного адміністративного суду від 12.06.2018 року (скорочене рішення) по справі № 820/2794/18 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "МАРУС" до Державної фіскальної служби України, Головного управління ДФС у Харківській області, треті особи: Товариство з обмеженою відповідальністю "ТУРНІКЕТ-М", Товариство з обмеженою відповідальністю науково-виробничо-будівельна фірма "Зв'язокбуд-Інвест", Товариство з обмеженою відповідальністю "Ізобіліє ТМ ІД", Товариство з обмеженою відповідальністю "ВЕРТЕКС ТОРГ", Товариство з обмеженою відповідальністю "Контакт-Сервіс-Україна", Товариство з обмеженою відповідальністю "Науково-виробниче підприємство "Енергія-21", Товариство з обмеженою відповідальністю "Фінкомплюс ЛТД", про скасування податкового повідомлення-рішення та зобов'язання вчинити певні дії, зазначивши у резолютивній частині ухвали порядок оскарження: "Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення проти ухвали може бути включено до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи.".

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження чи закриття апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Харківського апеляційного адміністративного суду через Харківський окружний адміністративний суд до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно - телекомунікаційної системи шляхом подачі апеляційної скарги протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Суддя Бідонько А.В.

Дата ухвалення рішення13.06.2018
Оприлюднено15.06.2018
Номер документу74638879
СудочинствоАдміністративне
Сутьскасування податкового повідомлення-рішення та зобов'язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —820/6516/17

Ухвала від 05.08.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Олендер І.Я.

Постанова від 05.08.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Олендер І.Я.

Ухвала від 20.06.2019

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Олендер І.Я.

Ухвала від 27.05.2019

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Олендер І.Я.

Ухвала від 03.04.2019

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Подобайло З.Г.

Постанова від 03.04.2019

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Подобайло З.Г.

Ухвала від 03.04.2019

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Подобайло З.Г.

Постанова від 03.04.2019

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Подобайло З.Г.

Ухвала від 29.01.2019

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Подобайло З.Г.

Ухвала від 12.10.2018

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Подобайло З.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні