Ухвала
від 02.07.2018 по справі 202/3459/18
ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 202/3459/18

Провадження № 1-кс/202/2840/2018

УХВАЛА

02 липня 2018 року м. Дніпро

Слідчий суддя Індустріального районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 ,

за участю: секретаря судового засідання ОСОБА_2

слідчого СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3

розглянувши у судовому засіданні клопотання слідчого СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором Дніпропетровської місцевої прокуратури № 1 Дніпропетровської області ОСОБА_4 про надання дозволу на обшук,

ВСТАНОВИВ:

В провадженніСВ ІндустріальногоВП ДВПГУНП вДніпропетровській області перебувають матеріали досудового розслідування,відомості прояке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 10.11.2017 року за № 12017040660002348, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 366 КК України.

02липня 2018року доІндустріального районногосуду м.Дніпропетровська надійшлоклопотання слідчого СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором Дніпропетровської місцевої прокуратури № 1 Дніпропетровської області ОСОБА_4 про надання дозволу на обшук.

В своємуклопотанні слідчогопросить: надати слідчому СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , слідчому СВ Індустріального ВП ДВП ГУ Національної поліції в Дніпропетровській області ОСОБА_5 , слідчому СВ Індустріального ВП ДВП ГУ Національної поліції в Дніпропетровській області ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_6 , співробітникам ГУНП в Дніпропетровській області дозвіл наобшукзаадресою розташуваннявиробничих,офісних,торгівельних,складських приміщеньПП «Дюкол» (код 24233200): м. Дніпро, вул. Кожедуба, буд. 46, з метою виявлення (відшукування) і вилучення документів бухгалтерського йподаткового обліківПП «Дюкол» (код 24233200) по взаємовідносинам з контрагентами, в тому числі ТОВ "ДИСТРИБ`ЮТОРСЬКА КОМПАНІЯ "ЛЮКС" (код 41266386), ТОВ «ЮТІЦИЯ» (код 40088536), ТОВ «Д-ПРОЕК» (код 40818594) (договори, додатки до договорів, додаткові угоди, журнали-ордери; оборотно-сальдові відомості; книги обліку придбання і продажу товарів, робіт (послуг); доручення; товарно-транспортні документи; податкові накладні; накладні; рахунки; акти прийому-передачі товару, робіт (послуг); листування; платіжні документи; документи складського, бухгалтерського обліку; штатний розпис, посадові інструкції, банківські картки; мобільні телефони; системні блоки, ноутбуки, паперові й магнітні носії інформації, змінні носії інформації, чорнові записи, чорнова бухгалтерія, грошові кошти, приходні та видаткові накладні, інші предмети та документи, які підтверджують походження сировини для виготовлення м`ясоковбасних виробів, та подальшої реалізації м`ясо ковбасних виробів, сертифікати якості на продукцію технологічної, дозвільної документації по виготовленню м`ясоковбаснихвиробів,документації навиробниче обладнання,відомостей щодорозробки,впровадження тазастосування постійнодіючих процедур,заснованих напринципах Системиуправління безпечністюхарчових продуктів(НАССР), зразків м`ясоковбасних виробів, а також інших предметів і документів, які відображають відомості про обставини вчинення кримінального правопорушення, що мають значення для досудового розслідування та містять відомості, які можуть бути доказами під час судового розгляду, посилаючись на обставини викладенні в клопотанні.

Слідчий СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , у судове засідання з`явився, клопотання підтримав та просив задовольнити.

Заслухавши думку слідчого, дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання слідчого СУГУНП вДніпропетровській області ОСОБА_3 ,погоджене зпрокурором Дніпропетровськоїмісцевої прокуратури№ 1Дніпропетровської області ОСОБА_4 про наданнядозволу наобшук підлягає задоволенню з наступних підстав.

Згідно з положеннями ст. 8 Конвенції прозахист правлюдини іосновоположних свободкожен маєправо наповагу досвого приватногоі сімейногожиття,до свогожитла ікореспонденції.Органи державноївлади неможуть втручатисьу здійсненняцього права,за виняткомвипадків,коли втручанняздійснюється згідноіз закономі єнеобхідним удемократичному суспільствів інтересахнаціональної тагромадянської безпекичи економічногодобробуту країни,для запобіганнязаворушенням чизлочинам,для захистуздоров`ячи мораліабо длязахисту праві свободінших осіб.

Відповідно до ст. 30 Конституції України не допускається проникнення до житла чи до іншого володіння особи, проведення в них огляду чи обшуку інакше як за вмотивованим рішенням суду.

Відповідно до ч. 5 ст. 9 КПК України кримінальне процесуальне законодавство України застосовується з урахуванням практики Європейського суду з прав людини.

У п. 42 рішення Європейського суду з прав людини від 13.01.2011 року у справі "Михалкова та інші проти України" розтлумачено, що за статтею 1 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод держава зобов`язана "гарантувати кожному, хто потребує під її юрисдикцією, права і свободи, визначені у Конвенції", що також опосередковано вимагає наявності будь-якої форми ефективного розслідування. Розслідування має бути ретельним, безстороннім і сумлінним. Розслідування повинне забезпечити встановлення винних осіб та їх покарання. Органи державної влади повинні вжити всіх заходів для отримання всіх наявних доказів, які мають відношення до події, показань очевидців, доказів експертиз. Будь-які недоліки у розслідуванні, які підривають його здатність встановити відповідальну особу, створюють ризик недодержання такого стандарту.

Відповідно до ч. 2 ст. 237 КПК України огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Відповідно до ч. 1 ст. 233 КПК України ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків, установленихчастиною третьоюцієї статті.

Відповідно до ч. 3 ст. 233 КПК України слідчий, прокурор має право до постановлення ухвали слідчого судді увійти до житла чи іншого володіння особи лише у невідкладних випадках, пов`язаних із врятуванням життя людей та майна чи з безпосереднім переслідуванням осіб, які підозрюються у вчиненні злочину. У такому випадку прокурор, слідчий за погодженням із прокурором зобов`язаний невідкладно після здійснення таких дій звернутися з клопотанням про проведення обшуку до слідчого судді. Слідчий суддя розглядає таке клопотання згідно з вимогамистатті 234цього Кодексу, перевіряючи, крім іншого, чи дійсно були наявні підстави для проникнення до житла чи іншого володіння особи без ухвали слідчого судді. Якщо прокурор відмовиться погодити клопотання слідчого про обшук або слідчий суддя відмовить у задоволенні клопотання про обшук, встановлені внаслідок такого обшуку докази є недопустимими, а отримана інформація підлягає знищенню в порядку, передбаченомустаттею 255цього Кодексу.

Відповідно до ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до ч. 1 ст. 237 КПК України з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення слідчий, прокурор проводять огляд місцевості, приміщення, речей та документів.

Відповідно до ч. 2 ст. 234 КПК України обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді місцевого загального суду, в межах територіальної юрисдикції якого знаходиться орган досудового розслідування.

Відповідно до ч. 1 ст. 235 КПК України ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи з підстав, зазначених у клопотанні прокурора, слідчого, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Відповідно доч.5ст.236КПК України обшук на підставі ухвали слідчого судді повинен проводитися в обсязі, необхідному для досягнення мети обшуку. За рішенням слідчого чи прокурора може бути проведено обшук осіб, які перебувають в житлі чи іншому володінні, якщо є достатні підстави вважати, що вони переховують при собі предмети або документи, які мають значення для кримінального провадження.

На підставівище викладеного,слідчий суддяприходить довисновку,що клопотанняслідчого єзаконним,обґрунтованим таким,що відповідаєвимогам ч.3ст.234КПК Українита підлягаєзадоволенню,оскільки проведення обшуку за адресою розташування виробничих,офісних,торгівельних,складських приміщеньПП «Дюкол» (код 24233200): м. Дніпро, вул. Кожедуба, буд. 46 необхідне з метою відшукання документів, предметів та речей, що свідчать про незаконну діяльність ПП «Дюкол» (код 24233200), а також для всебічного, повного й неупередженого дослідження всіх обставин кримінального провадження.

На підставі викладеного та керуючись ст. 8 Конвенції прозахист правлюдини іосновоположних свобод,ст.30Конституції України, ст. ст. 110, 107, 131-132, 233-235, 237, 309 КПК України, слідчий суддя,

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання слідчого СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором Дніпропетровської місцевої прокуратури № 1 Дніпропетровської області ОСОБА_4 про надання дозволу на обшук задовольнити.

Надати слідчому СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , слідчому СВ Індустріального ВП ДВП ГУ Національної поліції в Дніпропетровській області ОСОБА_5 , слідчому СВ Індустріального ВП ДВП ГУ Національної поліції в Дніпропетровській області ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_6 , співробітникам ГУНП в Дніпропетровській області дозвіл наобшукзаадресою розташуваннявиробничих,офісних,торгівельних,складських приміщеньПП «Дюкол» (код 24233200): м. Дніпро, вул. Кожедуба, буд. 46, з метою виявлення (відшукування) і вилучення документів бухгалтерського йподаткового обліківПП «Дюкол» (код 24233200) по взаємовідносинам з контрагентами, в тому числі ТОВ "ДИСТРИБ`ЮТОРСЬКА КОМПАНІЯ "ЛЮКС" (код 41266386), ТОВ «ЮТІЦИЯ» (код 40088536), ТОВ «Д-ПРОЕК» (код 40818594) (договори, додатки до договорів, додаткові угоди, журнали-ордери; оборотно-сальдові відомості; книги обліку придбання і продажу товарів, робіт (послуг); доручення; товарно-транспортні документи; податкові накладні; накладні; рахунки; акти прийому-передачі товару, робіт (послуг); листування; платіжні документи; документи складського, бухгалтерського обліку; штатний розпис, посадові інструкції, банківські картки; мобільні телефони; системні блоки, ноутбуки, паперові й магнітні носії інформації, змінні носії інформації, чорнові записи, чорнова бухгалтерія, грошові кошти, приходні та видаткові накладні, інші предмети та документи, які підтверджують походження сировини для виготовлення м`ясоковбасних виробів, та подальшої реалізації м`ясо ковбасних виробів, сертифікати якості на продукцію технологічної, дозвільної документації по виготовленню м`ясоковбаснихвиробів,документації навиробниче обладнання,відомостей щодорозробки,впровадження тазастосування постійнодіючих процедур,заснованих напринципах Системиуправління безпечністюхарчових продуктів(НАССР), зразків м`ясоковбасних виробів, а також інших предметів і документів, які відображають відомості про обставини вчинення кримінального правопорушення, що мають значення для досудового розслідування та містять відомості, які можуть бути доказами під час судового розгляду.

Ухвалу виконати до "01" серпня 2018 року включно.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення02.07.2018
Оприлюднено22.02.2023
Номер документу75141121
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на обшук

Судовий реєстр по справі —202/3459/18

Ухвала від 30.01.2019

Кримінальне

Дніпровський апеляційний суд

Джерелейко О. Є.

Ухвала від 17.12.2018

Кримінальне

Дніпровський апеляційний суд

Джерелейко О. Є.

Ухвала від 05.12.2018

Кримінальне

Дніпровський апеляційний суд

Джерелейко О. Є.

Ухвала від 20.11.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Зосименко С. Г.

Ухвала від 24.10.2018

Кримінальне

Дніпровський апеляційний суд

Джерелейко О. Є.

Ухвала від 22.10.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Ігнатенко В. В.

Ухвала від 16.10.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Зосименко С. Г.

Ухвала від 21.09.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Зосименко С. Г.

Ухвала від 07.09.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Зосименко С. Г.

Ухвала від 29.08.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Зосименко С. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні