Рішення
від 10.12.2009 по справі 2о-60/09
ЯКИМІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

РІШЕННЯ Справа № 2о-60/2009

Іменем України

10 грудня 2009 року Якимівський районний суд Запорізької області у складі :

головуючого - судді Нестеренко Т.В.

при секретарі - Корнієнко М.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у смт.Якимівка Запорізької області цивільну справу за заявою ОСОБА_1, зацікавлені особи: Чорноземненська сільська рада про встановлення факту родинних відносин,

встановив :

До Якимівського районного суду з заявою про встановлення факту родинних відносин звернулась ОСОБА_1, мотивуючи тим, що її до шлюбне прізвище ОСОБА_2. ЇЇ батько, ОСОБА_2, що підтверджується свідоцтвом про народження. Вона одружилася з ОСОБА_3 29.05.1970 року та їй було надане прізвище після одруження чоловіка, ОСОБА_3, що підтверджується свідоцтвом про шлюб. У її батька, ОСОБА_2 був рідний брат ОСОБА_4, у якого була донька ОСОБА_5, ІНФОРМАЦІЯ_1 та яка померла 21 травня 2009 року. ОСОБА_5 є її двоюрідною сестрою. Інших спадкоємців, крім неї, у ОСОБА_5 не має ні за Законом, ні за заповітом. У відповідності до ст.1265 ЦК України, вона є єдиним спадкоємцем померлої ОСОБА_5 за законом п'ятої черги. У встановлений законом строк вона надала в нотаріальну контору заяву про прийняття спадщини. Але отримати свідоцтво на право власності на спадщину вона не може з тієї причини, що не в змозі довести, що ОСОБА_2 та ОСОБА_4 рідні брати, а відповідно і вона та ОСОБА_5 – двоюрідні сестри. Зазначені обставини можуть підтвердити свідки, тому позивачка просить встановити факт родинних відносин між нею та померлою ОСОБА_5, а саме, що вони є двоюрідними сестрами, тому заявник звернулася до суду з заявою.

В судовому засіданні заявниця ОСОБА_1 повністю підтримала обставини, викладені в позовній заяві та просила її задовольнити. Також зазначила, що встановлення факту родинного зв'язку їй необхідно у зв'язку з відкриттям спадщини після померлої ОСОБА_5, а саме земельної ділянки, паю, що знаходиться на території Чорноземненської сільської ради.

В судове засідання представник зацікавленої особи, Чорноземненської сільської ради надав заяву, в якій просив розглянути справу за його відсутності та наголосив, що проти задоволення позову ніяких заперечень не має.

Свідок ОСОБА_6 пояснив суду, що дійсно, викладені в позовній заяві обставини відповідають дійсності та підтвердив той факт, що ОСОБА_2 та ОСОБА_4 були рідними братами. У ОСОБА_4 була донька, ОСОБА_5, що є двоюрідною сестрою ОСОБА_1, дівоче прізвище якої ОСОБА_5.

Свідок ОСОБА_7 надала суду аналогічні пояснення.

Розглянувши матеріали справи, заяви сторін, пояснення свідків, суд вважає, що вимоги, вказані в позовній заяві законні, обґрунтовані, та такі, що підлягають задоволенню в повному обсязі та підтверджуються матеріалами справи: копією державного акту на право приватної власності на землю на ім."я ОСОБА_5 (а.с.4); свідоцтвом про народження позивача ОСОБА_1І, у якому у графі "батько" вказано : " Філатов Іван Петрович " та свідоцтвом про укладення шлюбу ( а.с. 5); копією паспорта ОСОБА_1 ( а.с.6-7); копією паспорта ОСОБА_5 ( а.с.8); копією свідоцтва про смерть ОСОБА_5 ( а.с.9); заявою Чорноземненської сільської ради ( а.с.11).

Таким чином, судом було встановлено, що померла ОСОБА_5 є двоюрідною сестрою ОСОБА_1, дівоче прізвище якої - ОСОБА_5. Вказані обставини підтверджуються документами, дослідженими у судовому засіданні та поясненнями свідків.

Враховуючи, що у відповідності до п.1 ч.1 ст.256 ЦПК України суд розглядає справи про встановлення факту родинних відносин між фізичними особами, та вважаючи, що у судовому засіданні було встановлено юридичний факт родинних відносин між ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_2, уродженкою ІНФОРМАЦІЯ_3 та її двоюрідною сестрою Степанівною ОСОБА_5, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженкою ІНФОРМАЦІЯ_3, суд дійшов висновку про те, що заява підлягає задоволенню.

На підставі вищевикладеного, керуючись ч.3 ст. 234, ст. 256, ст. 257, ст. 259 ЦПК України, суд

В и р і ш и в :

Заяву ОСОБА_1 про встановлення факту родинних відносин – задовольнити.

Встановити факт, що ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_2, уродженка с.Куйбишево Якимівського району Запорізької області та померла ОСОБА_5, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженка с.Куйбишево Якимівського району Запорізької області є двоюрідними сестрами.

Рішення може бути оскаржено в апеляційному порядку до Запорізького апеляційного суду через Якимівський районний суд Запорізької області. Заява про апеляційне оскарження рішення суду подається протягом 10 днів з дня його проголошенні. Апеляційна скарга на рішення суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Суддя: підпис

Рішення набуло чинності 21.12.2009 року. Оригінал рішення знаходиться в матеріалах цивільної справи №2-о-60/2009 року Якимівського районного суду Запорізької області.

Суддя: Т.В.Нестеренко

Секретар: М.М.Корнієнко

Дата ухвалення рішення10.12.2009
Оприлюднено26.01.2010
Номер документу7540535
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту родинних відносин

Судовий реєстр по справі —2о-60/09

Ухвала від 26.06.2009

Цивільне

Суворовський районний суд м.Херсона

Кузьміна Оксана Іванівна

Рішення від 27.11.2009

Цивільне

Первомайський районний суд Автономної Республіки Крим

Забара Г.Я.

Рішення від 10.12.2009

Цивільне

Якимівський районний суд Запорізької області

Нестеренко Тетяна Василівна

Рішення від 05.11.2009

Цивільне

Віньковецький районний суд Хмельницької області

Волкова Оксана Миколаївна

Рішення від 14.08.2009

Цивільне

Крижопільський районний суд Вінницької області

Файдюк В.В.

Рішення від 22.06.2009

Цивільне

Ізяславський районний суд Хмельницької області

Янішевська О.С.

Ухвала від 07.05.2009

Цивільне

Нижньогірський районний суд Автономної Республіки Крим

Чернецька В. В.

Рішення від 23.01.2009

Цивільне

Краснолуцький міський суд Луганської області

Чехов Є.М.

Рішення від 26.01.2009

Цивільне

Гайсинський районний суд Вінницької області

Кравець В.І.

Рішення від 03.02.2009

Цивільне

Залізничний районний суд м. Сімферополя

Адаменко О.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні