Ухвала
від 08.08.2018 по справі 826/7538/18
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1 У Х В А Л А

08 серпня 2018 року м. Київ № 826/7538/18

Суддя Окружного адміністративного суду міста Києва Качур І.А., ознайомившись з заявою про зміну предмету позову третьої особи з самостійними вимогами на предмет позову та доданими до неї документами у адміністративній справі за позовом

Громадської організації "Автомайдан Київ" (юридична адреса: 04111, м.Київ. вул. Салютна, буд. 21 кв. 3, код ЄДРПОУ 39401297) доДержавної служби геології та надр України (03680, Київ, вул. Антона Цедіка, буд. 16, код ЄДРПОУ 37536031) Третя особа з самостійними вимогами на предмет позову: товариство з обмеженою відповідальністю "Петро-Консалтінг" ( 02088, м. Київ, вул. Леніна, буд. 31, кв. 3 код ЄДРПОУ 37063270 ) провизнання протиправними дій та зобов'язанням вчинити дії,

В С Т А Н О В И В:

До Окружного адміністративного суду міста Києва звернулась Громадська організація "Автомайдан Київ" з позовом до Державної служби геології та надр України, Третя особа з самостійними вимогами на предмет позову: Товариство з обмеженою відповідальністю "Петро-Консалтінг" в якому просить суд:

- визнати протиправним дії Державної служби геології та надр України щодо прийняття, розгляду та здійснення процедури погодження видачі спеціальною дозволу на користування надрами без проведення аукціону на підставі заяви Товариства з обмеженою відповідальністю "Петро-Консалтінг" зареєстрованої 15.03.2018 р. реєстраційний №6442/02/12-18 "Про видачу спеціального дозволу на користування надрами на ділянці "Добра" розташованої на території Добровеличківського району Кіровоградської області";

- визнати протиправною бездіяльність Державної служби геології та надр України щодо не проведення аукціону по наданню спеціального дозволу на користування надрами на ділянці "Добра" розташованої на території Добровеличківського району Кіровоградської області";

- зобов'язати Державну службу геології та надр України провести аукціон по наданню спеціального дозволу на користування надрами на ділянці "Добра" розташованої на території Добровеличківського району Кіровоградської області".

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 17.05.2018 року відкрито провадження у адміністративній справі за правилами спрощеного провадження без повідомлення учасників справи ( у письмовому проваджені).

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 17.05.2018 року Товариство з обмеженою відповідальністю "Петро-Консалтінг" залучено до участі у справі у якості третьої особи з самостійними вимогами на предмет спору.

19.07.2018 року від Товариства з обмеженою відповідальністю "Петро-Консалтінг" надійшла заява про зміну предмету позову, відповідно до якої, позивач просить суд:

Визнати протиправною бездіяльність Державної служби геології та надр України, яка проявилась у неприйнятті рішення про надання без проведення аукціону спеціального дозволу на користування надрами Товариству з обмеженою відповідальністю Петро-Консалтінг з метою видобування літієвих руд ділянки Добра, що знаходиться у Добровеличківському районі Кіровоградської області строком на двадцять років.

Зобов'язати Державну службу геології та надр України (код ЄДРПОУ - 37536031) прийняти рішення про надання без проведення аукціону спеціального дозволу на користування надрами Товариству з обмеженою відповідальністю Петро- Консалтінг (код ЄДРПОУ - 37063270) з метою видобування літієвих руд ділянки Добра Добровеличківського району Кіровоградської області строком на двадцять років.

Зобов'язати Державну службу геології та надр України направити ТОВ Петро- Консалтінг повідомлення про прийняте рішення про надання без проведення аукціону спеціального дозволу на користування надрами Товариству з обмеженою відповідальністю Петро-Консалтінг з метою видобування літієвих руд ділянки Добра Добровеличківського району Кіровоградської області строком на двадцять років

Зобов'язати Державну службу геології та надр України надати без проведення аукціону Товариству з обмеженою відповідальністю Петро-Консалтінг спеціальний дозвіл на користування надрами з метою видобування літієвих руд ділянки Добра Добровеличківського району Кіровоградської області строком на двадцять років у встановлений строк після сплати Товариством з обмеженою відповідальністю Петро-Консалтінг у повному обсязі збору за надання спеціального дозволу на користування надрами з метою видобування літієвих руд ділянки Добра Добровеличківського району Кіровоградської області.

Частиною першою статті 47 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що крім прав та обов'язків, визначених у статті 44 цього Кодексу, позивач має право на будь-якій стадії судового процесу відмовитися від позову. Позивач має право змінити предмет або підстави позову, збільшити або зменшити розмір позовних вимог шляхом подання письмової заяви до закінчення підготовчого засідання або не пізніше ніж за п'ять днів до першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження.

Дослідивши матеріали справи, суд встановив, що заява про зміну предмету позову подана третьою особою з самостійними вимогами у строк передбачений Кодексом адміністративного судочинства та відповідає вимогам встановлених вказаним Кодексом, а тому вказана заява підлягає задоволенню.

Керуючись статтями 47, 48, 243 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Прийняти заяву представника Товариства з обмеженою відповідальністю "Петро-Консалтінг" про зміну предмету позову.

2. Запропонувати позивачу та відповідачу у справі надати відзив щодо заяви третьої особи про зміну предмету позову позовних вимог протягом п'яти днів з дня отримання копії цієї ухвали. Відзив подається до суду разом із доказами, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача та документами, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

4. Роз'яснити відповідачу, що у разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

5. Копію ухвали направити учасникам справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя І.А. Качур

Дата ухвалення рішення08.08.2018
Оприлюднено14.08.2018
Номер документу75830459
СудочинствоАдміністративне
Суть: товариство з обмеженою відповідальністю "Петро-Консалтінг" ( 02088, м. Київ, вул. Леніна, буд. 31, кв. 3 код ЄДРПОУ 37063270 ) провизнання протиправними дій та зобов'язанням вчинити дії

Судовий реєстр по справі —826/7538/18

Рішення від 17.12.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Качур І.А.

Ухвала від 17.12.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Качур І.А.

Ухвала від 08.08.2018

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Качур І.А.

Ухвала від 14.06.2018

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Беспалов О.О.

Ухвала від 21.05.2018

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Качур І.А.

Ухвала від 17.05.2018

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Качур І.А.

Ухвала від 16.05.2018

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Качур І.А.

Ухвала від 18.05.2018

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Качур І.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні