Ухвала
від 13.08.2018 по справі 16/127
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

(про заміну сторони або третьої особи на правонаступника)

13 серпня 2018 року м. Житомир справа № 16/127

категорія 10.2.4

Житомирський окружний адміністративний суд у складі:

                                        головуючого судді Лавренчук О.В.,

розглянувши у письмовому провадженні клопотання Коростишівського об'єднаного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області про заміну позивача на його правонаступника в адміністративній справі за позовом управління Пенсійного фонду України в Брусилівському районі Житомирської області до Брусилівського виробничого підприємства житлово-комунального господарства про заміна позивача,

встановив:

Коростишівське об'єднане управління Пенсійного фонду України в Житомирській області звернулось до суду із заявою про заміну сторони.

В обґрунтування позову вказує, що постановою Господарського суду Житомирської області від 22.02.2007 у справі №16/127 задоволено позовні вимоги управління Пенсійного фонду України в Брусилівському районі Житомирської області до Брусилівського виробничого підприємства житлово-комунального господарства про стягнення 13497,21 грн. Вказує, що Коростишівське об'єднане управління Пенсійного фонду України в Житомирській області є єдиним правонаступником управління Пенсійного фонду України в Брусилівському районі Житомирської області.

Розглянувши заяву, суд вважає, що вона підлягає задоволенню з огляду на наступне.

Встановлено, що постановою Кабінету Міністрів України від 16.12.2015 №1055 "Про деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України" юридичні особи - управління Пенсійного фонду України в Коростишівському районі та управління Пенсійного фонду України в Брусилівському районі реорганізовані шляхом злиття та утворення з 31 березня 2016 року Коростишівського об'єднаного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області.

Відповідно до п. 6 Порядку здійснення заходів, пов'язаних з утворенням, реорганізацією або ліквідацією міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20.10.2011 № 1074, права та обов'язки органів виконавчої влади у разі злиття органів виконавчої влади переходять до органу виконавчої влади, утвореного внаслідок такого злиття.

Згідно з ст. 52 Кодексу адміністративного судочинства України, у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії адміністративного процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов'язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов'язкові для особи, яку він замінив.

Оскільки первинний позивач - управління Пенсійного фонду України в Брусилівському районі Житомирської області вибув, його правонаступником є Коростишівське об'єднане управління Пенсійного фонду України в Житомирській області, тому суд вважає вимоги заявника обґрунтованими і такими, що підлягають задоволенню.

Керуючись статтями 52, 243, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

ухвалив:

Замінити позивача у справі – управління Пенсійного фонду України в Брусилівському районі Житомирської області на його правонаступника – Коростишівське об'єднане управління Пенсійного фонду України в Житомирській області.

Ухвала суду набирає законної сили негайно після її підписання суддею та може бути оскаржена до Житомирського апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції протягом п'ятнадцяти днів з дня складення повного судового рішення.

Суддя                                                             О.В. Лавренчук

Дата ухвалення рішення13.08.2018
Оприлюднено16.08.2018
Номер документу75847205
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —16/127

Ухвала від 29.03.2024

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Лавренчук Ольга Володимирівна

Ухвала від 03.02.2020

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Лавренчук Ольга Володимирівна

Ухвала від 13.08.2018

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Лавренчук Ольга Володимирівна

Ухвала від 18.07.2018

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Кудряшова Ю.В.

Ухвала від 05.02.2018

Господарське

Господарський суд Харківської області

Кухар Н.М.

Ухвала від 29.01.2018

Господарське

Господарський суд Харківської області

Кухар Н.М.

Ухвала від 26.12.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Погорелова О.В.

Ухвала від 29.12.2010

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Бондаренко В.П.

Ухвала від 12.05.2010

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Бойко А.В.

Ухвала від 20.09.2010

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Босий В.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні