Ухвала
від 03.02.2020 по справі 16/127
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

(про заміну сторони або третьої особи на правонаступника)

03 лютого 2020 року м. Житомир справа № 16/127

категорія 6755

Житомирський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Лавренчук О.В.,

розглянувши у порядку письмового провадження заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області про заміну позивача на його правонаступника в адміністративній справі за позовом Коростишівського об`єднане управління Пенсійного фонду України в Житомирській області до Брусилівського виробничого підприємства житлово-комунального господарства про стягнення,

встановив:

Головне управління Пенсійного фонду України в Житомирській області звернулось до суду 08.01.2020 із заявою про заміну сторони - позивача з Коростишівського об`єднане управління Пенсійного фонду України в Житомирській області, у зв`язку з ліквідацією Коростишівського об`єднаного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області шляхом його приєднання до Головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 22.08.2018 №628 "Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України".

Згідно з частиною 9 статті 205 та ст. 263 Кодексу адміністративного судочинства України, суд вважає за можливе розглянути заяву у письмовому провадженні.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку, що заява підлягає задоволенню з наступних підстав.

Судом встановлено, що постановою Господарського суду Житомирської області від 22.02.2007 задоволено позовні вимоги управління Пенсійного фонду України в Брусилівському районі Житомирської області до Брусилівського виробничого підприємства житлово-комунального господарства про стягнення 13497,21 грн.

Постановою Кабінету Міністрів України від 16.12.2015 №1055 "Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України" Управління Пенсійного фонду України в Брусилівському районі та Управління Пенсійного фонду України в Коростишівському районі реорганізовані шляхом злиття та утворення Коростишівського об`єднаного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області

Ухвалою суду від 13.08.2018 замінено сторону у справі з Управління Пенсійного фонду України в Брусилівському районі Житомирської області на його правонаступника Коростишівське об`єднане управління Пенсійного фонду України в Житомирській області.

Постановою Кабінету Міністрів України від 22.08.2018 №628 "Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України" Коростишівське об`єднане управління Пенсійного фонду України в Житомирській області було ліквідоване шляхом приєднання до Головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області.

Судом встановлено, що відповідно до витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб- підприємців та громадських формувань юридична особа Коростишівське об`єднане управління Пенсійного фонду України в Житомирській області була припинена 05.08.2019 (а.с.33).

За приписами статті 52 Кодексу адміністративного судочинства України у разі вибутя або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії судового процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов`язкові для особи, яку він замінив.

За таких обставин суд вважає оскільки позивач - Коростишівське об`єднане управління Пенсійного фонду України в Житомирській області вибув, його правонаступником є Головне управління Пенсійного фонду України в Житомирській області, тому суд вважає заяву позивача обґрунтованою і такою, що підлягає задоволенню.

Керуючись статтями 52, 243, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України,

ухвалив:

Замінити позивача у справі - Коростишівське об`єднане управління Пенсійного фонду України в Житомирській області на його правонаступника - Головне управління Пенсійного фонду України в Житомирській області.

Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов`язкові для особи, яку він замінив.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та може бути оскаржена до Сьомого апеляційного суду за правилами встановленими статтями 293-297 Кодексу адміністративного судочинства України

Суддя О.В. Лавренчук

Дата ухвалення рішення03.02.2020
Оприлюднено05.02.2020
Номер документу87319177
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —16/127

Ухвала від 29.03.2024

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Лавренчук Ольга Володимирівна

Ухвала від 03.02.2020

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Лавренчук Ольга Володимирівна

Ухвала від 13.08.2018

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Лавренчук Ольга Володимирівна

Ухвала від 18.07.2018

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Кудряшова Ю.В.

Ухвала від 05.02.2018

Господарське

Господарський суд Харківської області

Кухар Н.М.

Ухвала від 29.01.2018

Господарське

Господарський суд Харківської області

Кухар Н.М.

Ухвала від 26.12.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Погорелова О.В.

Ухвала від 29.12.2010

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Бондаренко В.П.

Ухвала від 12.05.2010

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Бойко А.В.

Ухвала від 20.09.2010

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Босий В.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні