Ухвала
від 22.08.2018 по справі 364/839/18
ВОЛОДАРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 364/839/18

Провадження № 2/364/280/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22.08.2018 року, Володарський районний суд Київської області у складі:

головуючого судді Ткаченко О. В.,

за участю секретаря Бондаренко Л. С.,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в смт. Володарка Київської області цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Логвинської сільської ради Володарського району Київської області, третя особа на стороні відповідача без самостійних вимог ОСОБА_2, законний представник третьої особи ОСОБА_3, адреса: 09321, Київська область, Володарський район, с. Логвин,

про визнання заповіту нікчемним, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач ОСОБА_1 звернувся до суду з вказаним позовом до Логвинської сільської ради Володарського району Київської області, третя особа на стороні відповідача без самостійних вимог ОСОБА_2, законний представник третьої особи ОСОБА_3, адреса: 09321, Київська область, Володарський район, с. Логвин, про визнання заповіту нікчемним, в якому просить суд визнати заповіт, складений 20 жовтня 2017 року ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_1 на користь ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_2 - нікчемним.

В підготовчому судовому засіданні представник позивача та позивач підтримали позовні вимоги, та заявили клопотання про витребування доказів, та просили суд призначити справу до судового розгляду.

Представник відповідача в підготовчому судовому засіданні вказала, що позовні вимоги не визнає, посилаючись на обставини, викладені у позовній заяві, проти задоволення клопотань представника позивача та законного представника третьої особи не заперечувала та просила суд призначити справу до судового розгляду.

Законний представник третьої особи в підготовчому судовому засіданні вказав, що позовні вимоги не визнає та заявив клопотання про виклик та допит свідків.

Згідно вимог ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї. У клопотанні повинно бути зазначено: 1) який доказ витребовується; 2) обставини, які може підтвердити цей доказ, або аргументи, які він може спростувати; 3) підстави, з яких випливає, що цей доказ має відповідна особа; 4) вжиті особою, яка подає клопотання, заходи для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу.

Ч. 2 ст. 83 ЦПК України передбачено, що позивач, особи, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб, повинні подати докази разом з поданням позовної заяви.

Тож враховуючи вищевикладене, клопотання представника позивача про витребування доказів підлягає до задоволення.

Відповідно до вимог ст. 91 ЦПК України, виклик свідка здійснюється за заявою учасника справи. У заяві про виклик свідка зазначаються його ім'я, місце проживання (перебування) або місце роботи, обставини, які він може підтвердити. Заява про виклик свідка має бути подана до або під час підготовчого судового засідання, а якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, - до початку першого судового засідання у справі.

Тому, з метою ефективного захисту оспорюваних прав та інтересів сторін, суд вважає за необхідне задовольнити заяву законного представника третьої особи про виклик та допит свідків.

Судом вчинені всі процесуальні дії, необхідні для закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті.

Керуючись ст.ст. 83, 84, 91, 197, 200 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Клопотання представника позивача ОСОБА_1 про витребування доказів - задовольнити.

Зобов'язати Логвинську сільську раду Володарського району Київської області надати книги вчинення нотаріальних дій Логвинської сільської ради Володарського району Київської області за 2017 рік, для дослідження в судовому засіданні.

Клопотання законного представника третьої особи ОСОБА_3 про виклик та допит свідків - задовольнити частково.

Закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по суті на 10 год. 00 хв. 17 вересня 2018 року в залі судового засідання № 4 Володарського районного суду Київської області.

В судове засідання викликати сторони.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О. В. Ткаченко

СудВолодарський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення22.08.2018
Оприлюднено23.08.2018
Номер документу76012218
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —364/839/18

Постанова від 13.01.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Висоцька Валентина Степанівна

Ухвала від 27.03.2019

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Висоцька Валентина Степанівна

Ухвала від 11.02.2019

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Висоцька Валентина Степанівна

Постанова від 12.12.2018

Цивільне

Київський апеляційний суд

Поливач Любов Дмитрівна

Ухвала від 09.11.2018

Цивільне

Київський апеляційний суд

Поливач Любов Дмитрівна

Ухвала від 26.10.2018

Цивільне

Київський апеляційний суд

Поливач Любов Дмитрівна

Рішення від 20.09.2018

Цивільне

Володарський районний суд Київської області

Ткаченко О. В.

Рішення від 17.09.2018

Цивільне

Володарський районний суд Київської області

Ткаченко О. В.

Ухвала від 22.08.2018

Цивільне

Володарський районний суд Київської області

Ткаченко О. В.

Ухвала від 24.07.2018

Цивільне

Володарський районний суд Київської області

Ткаченко О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні