Ухвала
від 03.09.2018 по справі 529/395/18
ДИКАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 529/395/18

У Х В А Л А

Іменем України

про витребування доказів

03 вересня 2018 року

Диканський районний суд Полтавської області в складі:

головуючого -судді Новака Д. І.,

при секретарі - Бурлизі Н.Л.,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в смт. Диканька в режимі відеоконференції клопотання позивача ОСОБА_1 про витребування доказів у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Приватного акціонерного товариства "Страхова компанія "Уніка" , Товариства з обмеженою відповідальністю "Трансзахід" , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідачів: ОСОБА_2, Товариство з обмеженою відповідальністю "Акомтрейд" про стягнення шкоди, завданої дорожньо-транспортною пригодою, -

ВСТАНОВИВ:

Вказуючи на те, що 27 січня 2018 року на автодорозі Полтава-Суми з вини третьої особи ОСОБА_2, який керував автомобілем « Mercedes-Benz Atego» , що належить ТОВ «Трансзахід» та з яким він перебував у трудових відносинах, виникла аварійна ситуація, внаслідок якої належному йому, позивачу автомобілю « Skoda Superb» було завдано технічні пошкодження на суму 216 156,00 грн., однак відповідач ОСОБА_3 "СК «Уніка» відмовив йому у виплаті страхової суми у зв'язку із тим, що вказана подія не є страховим випадком, позивач звернувся з позовом до суду та просить стягнути на його користь із ОСОБА_3 "СК «Уніка» матеріальну шкоду в розмірі 100 000,00 грн. та 3000,00 грн. за проведення оцінки завданих матеріальних збитків, а з ТОВ «Трансзахід» як з власника автомобіля, яким керував працівник цього товариства ОСОБА_2 та з вини якого сталася ДТП, у якій був пошкоджений його, позивача автомобіль, стягнути матеріальну шкоду в розмірі 116 156,00 грн.

Ухвалою суду від 12 липня 2018 року до участі у справі було залучено ТОВ "Акомтрейд" у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідачів.

У підготовчому засіданні позивач ОСОБА_1, посилаючись на ненадання ТОВ "Акомтрейд" документів на надісланий ще 17 липня 2018 року адвокатський запит його представника ОСОБА_4, звернувся до суду з клопотанням про витребування доказів від вказаного товариства. Позивач ОСОБА_1, вказуючи на те, що витребовувані документи необхідні для встановлення або спростування факту укладення договору найму транспортного засобу № 243/12 від 25 грудня 2017 року між відповідачем ТОВ "Трансзахід" та третьою особою ТОВ "Акомтрейд", а також для встановлення належного відповідача по справі, просив витребувати з ТОВ "Акомтрейд" вказані у клопотанні докази.

Представник позивача - адвокат ОСОБА_4 в підготовче засідання не з'явився, а надіслав суду письмове клопотання про проведення підготовчого засідання без його участі у зв'язку із зайнятістю в іншому судовому процесі.

Представник третьої особи ТОВ "Акомтрейд", представник відповідача ОСОБА_3 "СК "Уніка", третя особа ОСОБА_2, будучи належним чином повідомленим про продовження підготовчого засідання в режимі відеоконференції, для участі в такому засіданні не з'явився, ніяких причин суду не повідомив і клопотань не надав, а тому розгляд клопотання позивача про витребування доказів та подальший розгляд справи у підготовчому засіданні був продовжений у його відсутність через неявку без поважних причин.

Представник відповідача ТОВ "Трансзахід" в підготовче засідання не з'явився, а надіслав суду письмове клопотання про проведення підготовчого засідання без його участі, вказавши, що товариством були подані всі наявні у нього докази по справі.

Представник третьої особи ОСОБА_2, беручи участь у підготовчому засіданні в режимі відеоконференції, покладався на розсуд суду при розгляді цього клдопотання.

Розглянувши клопотання про витребування доказів, вислухавши доводи позивача, думки представника відповідача ОСОБА_3 "СК "Уніка", третьої особи ОСОБА_2 та його представника, суд дійшов висновку, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до частин 1, 3 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Враховуючи те, що третя особа по справі - ТОВ "Акомтрейд" не надало документів, витребовуваних у нього за адвокатським запитом представника позивача, у зв'язку із чим позивач та його представник не можуть самостійно надати необхідні для розгляду справи докази, з метою встановлення дійсних обставин справи, оперативного та об'єктивного розгляду справи, суд дійшов висновку, що клопотання підлягає задоволенню в повному обсязі та вважає за необхідне витребувати від ТОВ "Акомтрейд" вказані у клопотанні документи.

На підставі викладеного, керуючись ст. 84 ч.ч. 1, 3 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

Клопотання позивача задовольнити. Витребувати з Товариства з обмеженою відповідальністю "Акомтрейд", місцезнаходження: м. Київ, вул. Луценка Дмитра, 9-а, код ЄДРПОУ 40339421:

- платіжні документи, що підтверджують оплату за оренду автомобіля " Mercedes-Benz Atego", державний номерний знак НОМЕР_1, відповідно до п. 5.1 договору найму (піднайму) транспортного засобу № 243/12 від 25 грудня 2017 року;

- документально підтверджені витрати на оплату пального для автомобіля " Mercedes-Benz Atego", державний номерний знак НОМЕР_1 за період з 15 січня 2018 року по 28 січня 2018 року, тобто копії відомостей на заправку або видачу талонів;

- товаро-транспортну накладну форми № 1-ТН, що видається згідно з Додатком № 7 до Правил перевезень вантажів автомобільним транспортом в Україні, на перевезення вантажу на автомобілі " Mercedes-Benz Atego", державний номерний знак НОМЕР_1 станом на 27 січня 2018 року;

- повідомлення ТОВ "Акомтрейд" про прийняття працівника ОСОБА_2 за сумісництвом на роботу водієм до Державної фіскальної служби у відповідності до Постанови Кабінету Міністрів України № 413 від 17 червня 2015 року;

- докази сплати за працівника ОСОБА_2 єдиного соціального внеску та податку на доходи фізичної особи за час його роботи за сумісництвом;

- докази виплати ОСОБА_2 заробітної плати: копії відомостей або реєстру, що подається до банківської установи про перерахування грошових коштів.

Зобов'язати Товариство з обмеженою відповідальністю "Акомтрейд" надати Диканському районному суду до 22 вересня 2018 року завірені належним чином копії вищевказаних документів.

Надіслати копію ухвали про витребування доказів Товариству з обмеженою відповідальністю "Акомтрейд" для виконання.

Відповідно до ч. 7 ст. 84 ЦПК України у разі неможливості подати докази, які витребовує суд, або неможливості подати такі докази у встановлені строки, ТОВ "Акомтрейд" зобов'язане повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п'яти днів з дня вручення ухвали.

Відповідно до ч. 8 ст. 84 ЦПК України у разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені розділом 1 главою 9 ЦПК України.

З метою отримання витребуваних документів у підготовчому засіданні по вказаній цивільнй справі оголосити перерву до 9 год 30 хв. 24 вересня 2018 року та продовжити потім підготовче засмідання у режимі відеоконференції із Здолбунівським раойнним судом Рівненської області та Шевченківським районним судом м. Києва, викликавши у підготовче засідання сторони по справі, їх представників та представників третіх осіб та повідомивши вказані вище суди про необхідність забезппечення проведення відеоконференції з Диканським районним судом Полтавсьої області.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий:

СудДиканський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення03.09.2018
Оприлюднено04.09.2018
Номер документу76201567
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —529/395/18

Ухвала від 29.01.2019

Цивільне

Диканський районний суд Полтавської області

Гвоздик А. Є.

Рішення від 22.11.2018

Цивільне

Диканський районний суд Полтавської області

Гвоздик А. Є.

Ухвала від 22.10.2018

Цивільне

Диканський районний суд Полтавської області

Гвоздик А. Є.

Ухвала від 03.10.2018

Цивільне

Диканський районний суд Полтавської області

Гвоздик А. Є.

Ухвала від 24.09.2018

Цивільне

Диканський районний суд Полтавської області

Новак Д. І.

Ухвала від 24.09.2018

Цивільне

Диканський районний суд Полтавської області

Новак Д. І.

Ухвала від 03.09.2018

Цивільне

Диканський районний суд Полтавської області

Новак Д. І.

Ухвала від 12.07.2018

Цивільне

Диканський районний суд Полтавської області

Новак Д. І.

Ухвала від 05.07.2018

Цивільне

Диканський районний суд Полтавської області

Новак Д. І.

Ухвала від 23.06.2018

Цивільне

Диканський районний суд Полтавської області

Новак Д. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні