Ухвала
від 01.10.2018 по справі 491/982/18
АНАНЬЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 491/982/18

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

01 жовтня 2018 року м. Ананьїв

Ананьївський районний суд Одеської області в складі головуючого по справі судді Дорош В.В. розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1, яка мешкає за адресою: 66431, Одеська обл., Ананьївський р-н, с.Шелехове, до Кохівської сільської ради Ананьївського району Одеської області, розташованої за адресою: 66430, Одеська обл., Ананьївський р-н, с.Шелехове, про визнання в порядку спадкування прав засновника (власника) на Фермерське господарство Олександрія з правом постійного користування земельною ділянкою в порядку спадкування за законом, третя особа без самостійних вимог - Відділ надання адміністративних послуг Ананьївської районної державної адміністрації Одеської області, який розташований за адресою: 66401, Одеська обл., м.Ананьїв, вул.Незалежності, 51, -

В С Т А Н О В И В:

До Ананьївського районного суду Одеської області надійшли матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Кохівської сільської ради Ананьївського району Одеської області про визнання в порядку спадкування прав засновника (власника) на Фермерське господарство Олександрія з правом постійного користування земельною ділянкою в порядку спадкування за законом, третя особа без самостійних вимог - Відділ надання адміністративних послуг Ананьївської районної державної адміністрації Одеської області.

Вивченням матеріалів позовної заяви встановлено, що відсутні підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження, передбачені ст.ст.185, 186 ЦПК України.

Частиною 1 статті 11 ЦПК України передбачено, що суд визначає в межах, встановлених цим Кодексом, порядок здійснення провадження у справі відповідно до принципу пропорційності, враховуючи: завдання цивільного судочинства; забезпечення розумного балансу між приватними й публічними інтересами; особливості предмета спору; ціну позову; складність справи; значення розгляду справи для сторін, час, необхідний для вчинення тих чи інших дій, розмір судових витрат, пов'язаних із відповідними процесуальними діями, тощо.

Суд вважає за необхідне розглядати справу за правилами загального позовного провадження, оскільки відповідно до положень п.2 ч.4 ст.274 ЦПК України дана справа не підлягає розгляду в порядку спрощеного позовного провадження, як справа у спорі щодо спадкування.

Згідно з ч. 1 ст. 187 ЦПК України, за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі протягом п'яти днів з дня надходження позовної заяви або заяви про усунення недоліків, поданої в порядку, передбаченому статтею 185 цього Кодексу.

На підставі викладеного, керуючись ч.7 ст. 7, ст. 11, ч. 8 ст. 43, ст. ст. 44, 49, 53, 71, 83, 84, 85, 86, 91, 93, 95, 183, 185, 187, 189, 190-193, 196, 199, 257, ч. 2 ст. 261, ст. ст. 272, 353-355 ЦПК України, п. 15.5 ч.1 розділу ХІІІ Перехідних положень ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Відкрити провадження у справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Кохівської сільської ради Ананьївського району Одеської області про визнання в порядку спадкування прав засновника (власника) на Фермерське господарство Олександрія з правом постійного користування земельною ділянкою в порядку спадкування за законом, третя особа без самостійних вимог - Відділ надання адміністративних послуг Ананьївської районної державної адміністрації Одеської області.

Розгляд справи провести в порядку загального позовного провадження.

Почати підготовче провадження з дня постановлення цієї ухвали.

Проведення підготовчого засідання призначити на 09 годну 15 хвилин 19 жовтня 2018 року в приміщені Ананьївського районного суду Одеської області, розташованому за адресою: Одеська обл., м.Ананьїв, вул.Гагаріна, 5-а.

Учасникам справи надіслати копії ухвали про відкриття провадження у справі (в паперовій формі рекомендованим листом з повідомленням про вручення) протягом двох днів з дня її складення у відповідності до ч. 5 ст. 272 ЦПК України.

Відповідачу та третім особам разом з копією ухвали про відкриття провадження у справі одночасно надіслати копії позовної заяви та доданих до неї документів.

Визначити відповідачу п'ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копію відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов'язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред'явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п'ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам частини третьої - п'ятої ст.178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Роз'яснити третім особам, які не заявляють самостійні вимоги щодо предмета спору, що вони мають право подати письмові пояснення щодо позову або відзиву, у строк визначений відповідачу для подання відзиву.

Інші учасники справи мають право надати свої письмові пояснення щодо відповіді на відзив та заперечення, а також пояснення третьої особи, яка не заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору, до закінчення підготовчого провадження, якщо судом не встановлено інший строк.

Встановити відповідачу п'ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке має відповідати вимогам частини третьої - п'ятої ст.178 ЦПК України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі на офіційному веб-порталі судової влади в Україні за адресою: http://court.gov.ua/sud1501/gromadyanam/csz.

У відповідності до положень ч.2 ст.261 ЦПК України ухвала, що постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

У відповідності до положень ч.2 ст.352, ч.1 ст.353, ч.1 ст.354 ЦПК України урахуванням положень п.15.5 ч.1 розділу XIII Перехідні положення ЦПК України ухвала суду про відкриття провадження у справі може бути оскаржена з підстав порушення правил підсудності до Апеляційного суду Одеської області протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення шляхом подання апеляційної скарги через місцевий суд.

При цьому, роз'яснити заявнику, що учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя: В. В. Дорош

СудАнаньївський районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення01.10.2018
Оприлюднено05.10.2018
Номер документу76917393
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —491/982/18

Ухвала від 31.05.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Громік Р. Д.

Ухвала від 23.03.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Громік Р. Д.

Ухвала від 23.09.2021

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Гірняк Л. А.

Ухвала від 12.08.2019

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Гірняк Л. А.

Ухвала від 19.06.2019

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Гірняк Л. А.

Ухвала від 17.05.2019

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Гірняк Л. А.

Рішення від 17.12.2018

Цивільне

Ананьївський районний суд Одеської області

Дорош В. В.

Рішення від 17.12.2018

Цивільне

Ананьївський районний суд Одеської області

Дорош В. В.

Ухвала від 03.12.2018

Цивільне

Ананьївський районний суд Одеської області

Дорош В. В.

Ухвала від 01.10.2018

Цивільне

Ананьївський районний суд Одеської області

Дорош В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні