Ухвала
від 03.12.2018 по справі 491/982/18
АНАНЬЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 491/982/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

03 грудня 2018 року Ананьївський районний суд Одеської області в складі: головуючого судді Дорош В. В.,

при секретарі Гула О. Р.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засідання в залі суду в м. Ананьєві цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Кохівської сільської ради Ананьївського району Одеської області про визнання в порядку спадкування прав засновника (власника) на Фермерське господарство Олександрія з правом постійного користування земельною ділянкою в порядку спадкування за законом, третя особа без самостійних вимог - Відділ надання адміністративних послуг Ананьївської районної державної адміністрації Одеської області, -

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою Ананьївського районного суду Одеської області від 01 жовтня 2018 року провадження по справі відкрито та призначено підготовче судове засідання. Ухвала була направлена відповідачу, позивачу та третій особі. Відповідачу та третій особі в ухвалі про відкриття провадження було роз'яснено про їх право на надіслання до суду відзиву на позовну заяву у 15-денний строк з дня вручення даної ухвали, а також їх права відповідно до ст.ст.178,193, 212, 353 ЦПК України. Підготовче засідання відкладалось на інші дати.

03 грудня 2018 року було проведено підготовче судове засідання, в ході якого перевірено виконання вимог ст.ст.189-190 ЦПК України.

Крім того проведено дії, направлені на:

1) остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу;

2) з'ясування заперечень проти позовних вимог;

3) визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів;

4) вирішення відводів;

5) визначення порядку розгляду справи;

Відповідно до ч.2 п.15 ст.197 ЦПК України у підготовчому засіданні суд призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань - у разі складності справи) для розгляду справи по суті.

У відповідності до ч.2 ст.198 ЦПК України суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках:

1) визначених частиною другою статті 223 цього Кодексу;

2) залучення до участі або вступу у справу третьої особи, заміни неналежного відповідача, залучення співвідповідача;

3) в інших випадках, коли питання, визначені частиною другою статті 197 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні.

Згідно з ч.3 ст.223 ЦПК України якщо учасник справи або його представник були належним чином повідомлені про судове засідання, суд розглядає справу за відсутності такого учасника справи у разі неявки в судове засідання учасника справи (його представника) без поважних причин або без повідомлення причин неявки.

Позивач в судове засідання на розгляд справи не з'явилась, однак надала на адресу суду письмову заяву, в якій просить залучити до участі в розгляді справи в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог, наступних осіб: ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, мешканця ІНФОРМАЦІЯ_2, ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_3, мешканку АДРЕСА_1, ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_4, мешканку м. Ананьєва, вул. Єврейська, 81, Одеської області, ОСОБА_5, ІНФОРМАЦІЯ_5, мешканку с. Ананьєва Другого Ананьївського району Одеської області, ОСОБА_6, ІНФОРМАЦІЯ_6, мешканця ІНФОРМАЦІЯ_7, ОСОБА_7, ІНФОРМАЦІЯ_8, мешканця ІНФОРМАЦІЯ_7, ОСОБА_8, ІНФОРМАЦІЯ_9, мешканця ІНФОРМАЦІЯ_10, оскільки вони відповідно до нової редакції статуту ФГ "ОЛЕКСАНДРІЯ" від 15 січня 2009 року включені до складу сім'ї засновника та до складу членів ФГ.

Представник відповідача в судове засідання не з'явився, однак надав на адресу суду заяву, в якій просить справу розглянути у відсутність представника сільської ради. Проти задоволення заявлених вимог не заперечує.

Представник третьої особи в судове засідання на розгляд справи не з'явилася, однак надала на адресу суду лист, в якому просить справу розглянути у її відсутність. Проти задоволення позовних вимог не заперечує.

На підставі викладеного, суд вважає, що є всі підстави для призначення судового засідання для розгляду справи по суті з повідомленям сторін про дату, час та місце розгляду справи.

Відповідно до ч.1 ст.53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов'язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Таким чином є всі підстави для залучення до участі у розгляді справи третіх осіб які не заявляють самостійних вимог: ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, мешканця ІНФОРМАЦІЯ_2, ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_3, мешканку АДРЕСА_1, ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_4, мешканку м. Ананьєва, вул. Єврейська, 81, Одеської області, ОСОБА_5, ІНФОРМАЦІЯ_5, мешканку с. Ананьєва Другого Ананьївського району Одеської області, ОСОБА_6, ІНФОРМАЦІЯ_6, мешканця ІНФОРМАЦІЯ_7, ОСОБА_7, ІНФОРМАЦІЯ_8, мешканця ІНФОРМАЦІЯ_7, ОСОБА_8, ІНФОРМАЦІЯ_9, мешканця ІНФОРМАЦІЯ_10.

З урахуванням наведено, керуючись ст.53, 196-198, 200, 223 ЦПК України, суд,-

УХВАЛИВ:

Цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Кохівської сільської ради Ананьївського району Одеської області про визнання в порядку спадкування прав засновника (власника) на Фермерське господарство Олександрія з правом постійного користування земельною ділянкою в порядку спадкування за законом, третя особа без самостійних вимог - Відділ надання адміністративних послуг Ананьївської районної державної адміністрації Одеської області, призначити до судового розгляду у відкритому судовому засіданні на 17 грудня 2018 року на 09 годину 00 хвилин в залі судового засідання у приміщенні Ананьївського районного суду Одеської області.

Залучити до участі у розгляді справи третіх осіб які не заявляють самостійних вимог: ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, мешканця ІНФОРМАЦІЯ_2, ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_3, мешканку АДРЕСА_1, ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_4, мешканку м. Ананьєва, вул. Єврейська, 81, Одеської області, ОСОБА_5, ІНФОРМАЦІЯ_5, мешканку с. Ананьєва Другого Ананьївського району Одеської області, ОСОБА_6, ІНФОРМАЦІЯ_6, мешканця ІНФОРМАЦІЯ_7, ОСОБА_7, ІНФОРМАЦІЯ_8, мешканця ІНФОРМАЦІЯ_7, ОСОБА_8, ІНФОРМАЦІЯ_9, мешканця ІНФОРМАЦІЯ_10.

Про час і місце судового засідання повідомити сторони у справі.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: ОСОБА_9

СудАнаньївський районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення03.12.2018
Оприлюднено06.12.2018
Номер документу78328814
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —491/982/18

Ухвала від 31.05.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Громік Р. Д.

Ухвала від 23.03.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Громік Р. Д.

Ухвала від 23.09.2021

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Гірняк Л. А.

Ухвала від 12.08.2019

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Гірняк Л. А.

Ухвала від 19.06.2019

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Гірняк Л. А.

Ухвала від 17.05.2019

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Гірняк Л. А.

Рішення від 17.12.2018

Цивільне

Ананьївський районний суд Одеської області

Дорош В. В.

Рішення від 17.12.2018

Цивільне

Ананьївський районний суд Одеської області

Дорош В. В.

Ухвала від 03.12.2018

Цивільне

Ананьївський районний суд Одеської області

Дорош В. В.

Ухвала від 01.10.2018

Цивільне

Ананьївський районний суд Одеської області

Дорош В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні