Ухвала
від 23.09.2021 по справі 491/982/18
ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Номер провадження: 22-ц/813/5427/21

Номер справи місцевого суду: 491/982/18

Головуючий у першій інстанції Дорош В. В.

Доповідач Гірняк Л. А.

ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

УХВАЛА

23.09.2021 року м. Одеса

Колегія суддів Судової палати з розгляду цивільних справ Одеського апеляційного суду у складі :

Головуючого судді - Гірняк Л.А.

суддів - Сегеди С.М., Цюри Т.В.,

за участю секретаря - Ющак А.Ю.

розглянув у відкритому судовому засіданні заяву Ананьївського міського голови - Ю.Тищенко про заміну сторони відповідача Кохівської сільської ради Ананьївського району Одеської області, його правонаступником - Ананьївською міською радою у справі за апеляційною скаргою Головного управління Держгеокадастру в Одеській області на рішення Ананьївського районного суду Одеської області від 17 грудня 2018 року у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Кохівської сільської ради Ананьївського району Одеської області, треті особи: Відділ надання адміністративних послуг Ананьївської районної державної адміністрації Одеської області, ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 про визнання в порядку спадкування прав засновника (власника) на Фермерське господарство Олександрія з правом постійного користування земельною ділянкою в порядку спадкування за законом,-

в с т а н о в и л а:

В провадженні Одеського апеляційного суду перебуває апеляційна скарга Головного управління Держгеокадастру в Одеській області на рішення Ананьївського районного суду Одеської області від 17 грудня 2018 року .

Під час розгляду справи у суді апеляційної інстанції від Ананьївського міського голови - Ю.Тищенко надійшла заява в якій просить замінити сторону відповідача по справі відповідачаКохівську сільську раду Ананьївського району Одеської областіна Ананьївську міську раду .

Вимоги обґрунтовують тим, що розпорядженням Кабінету Міністрів України від 12.06.2020р. № 720-р Про визначення адміністративних центрів та затвердження територій територіальних громад Одеської області , створено Ананьївську міську територіальну громаду до складу якої увійшла Кохівська територіальна громада.

Зазначає, що відповідно до рішення Ананьївської міської ради від 17.11.2020р. №13-VIII Про реорганізацію юридичних осіб сільських рад шляхом приєднання до міської ради розпочато процедуру реорганізації Кохівської сільської ради Ананьївського району Одеської області, утворено комісію з реорганізації, головою якої визначено Ананьївського міського голову Тищенка Юрія Сергійовича та встановлено, що Ананьївська міська рада є правонаступником всього майна, прав та обов`язків Кохівської сільської ради Ананьївського району Одеської області, а відповідно до рішення від 26.02.2021р. №135-VIII Про припинення діяльності юридичних осіб припинено юридичну особу - Кохівської сільської ради Ананьївського району Одеської області шляхом приєднання до Ананьївської міської ради.

Колегія суддів зазначає, що до суду апеляційної інстанції в зазначений день і час: 23.09.2021 року, на 09.45 год. учасники справи не з`явились, будучи належним чином повідомленими про час і місце судового засідання.

Голова Ананьївської міської ради в своїй заяві просить здійснити розгляд справи без участі представника Ананьївської міської ради.

Неявка сторін або інших учасників справи, належним чином повідомлених про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає розгляду справи.

В силу частини 2 ст.372 ЦПК України судова колегія вважає можливим розглянути справу за їх відсутністю.

Заслухавши суддю-доповідача, дослідивши матеріали справи, колегія суддів вважає, що заява про заміну сторони відповідача підлягає задоволенню з таких підстав.

Статтею 55 Цивільного процесуального кодексу України передбачено, що у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов 'язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу .

Згідно ст. 512 ЦК України кредитор у зобов`язанні може бути замінений іншою особою внаслідок - правонаступництва.

Відповідно до ст. 514 Цивільного кодексу України до нового кредитора переходять права первісного кредитора у зобов`язанні в обсязі і на умовах, що існували на момент переходу цих прав, якщо інше не встановлено договором або законом.

Виходячи з вищезазначеного судова колегія вважає, що Ананьївська міська рада є правонаступником всього майна, прав та обов`язків Кохівської сільської ради Ананьївського району Одеської області.

Усі дії, вчинені в цивільному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку він замінив.

Зважаючи на викладені обставини та вимоги закону, замінити сторону відповідача та залучити до участі у справі в якості правонаступника - Ананьївську міську раду.

Керуючись ст.55, 182, 188, 381, 389 ЦПК України , колегія суддів,-

у х в а л и л а:

Змінити у справі сторону відповідача Кохівську сільську раду Ананьївського району Одеської області (ЄДРПОУ 04377291) на його правонаступника Ананьївську міську раду (ЄДРПОУ 04056807).

Ухвала апеляційного суду набирає законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена шляхом подачі касаційної скарги до суду касаційної інстанції протягом тридцяти днів з дня набрання нею законної сили.

Судді Одеського апеляційного суду Л.А. Гірняк

С.М. Сегеда

Т.В.Цюра

СудОдеський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення23.09.2021
Оприлюднено29.09.2021
Номер документу99919416
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —491/982/18

Ухвала від 31.05.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Громік Р. Д.

Ухвала від 23.03.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Громік Р. Д.

Ухвала від 23.09.2021

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Гірняк Л. А.

Ухвала від 12.08.2019

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Гірняк Л. А.

Ухвала від 19.06.2019

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Гірняк Л. А.

Ухвала від 17.05.2019

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Гірняк Л. А.

Рішення від 17.12.2018

Цивільне

Ананьївський районний суд Одеської області

Дорош В. В.

Рішення від 17.12.2018

Цивільне

Ананьївський районний суд Одеської області

Дорош В. В.

Ухвала від 03.12.2018

Цивільне

Ананьївський районний суд Одеської області

Дорош В. В.

Ухвала від 01.10.2018

Цивільне

Ананьївський районний суд Одеської області

Дорош В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні