Ухвала
від 08.10.2018 по справі 523/17508/17
СУВОРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа № 523/17508/17

Провадження №2/523/1639/18

У Х В А Л А

"08" жовтня 2018 р.

Суворовський районний суд м. Одеси у складі:

головуючого судді - Кисельова В.К.,

за участю секретаря судового засідання - Дзюба Г.І.

за участю позивачки - ОСОБА_1

відповідача - ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду № 21 в м. Одесі цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2, за участю третьої особи, яка не заявляє самостійні вимоги щодо предмету спору на стороні позивача - Кредитна спілка Україна в особі голові комісії з припинення, ліквідатора - ОСОБА_3 про переуступку боргу до депозитному внеску, стягнення коштів, відшкодування моральної шкоди, -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернулась з позовом до ОСОБА_2, за участю третьої особи про переуступку боргу до депозитному внеску, стягнення коштів, відшкодування моральної шкоди.

Під час розгляду справи позивачкою заявлені наступні клопотання:

1.Про передачу справи до господарського суду Одеської області, який розглядає справу №21-32-2/44-10-2632, який розглядає справу про банкрутство Кредитної спілки Україна .

2.Про залучення до участі в справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійні вимоги щодо предмету спору на стороні відповідача - ТОВ Сайнт Глас (код ЄДРПОУ 34996357), а також про залучення в справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійні вимоги щодо предмету спору на стороні позивача - КК Лоєр (код ЄДРПОУ №34931022.

3.Крім того, в судовому засіданні позивачка просила змінити статус Кредитної спілки Україна в особі голові комісії з припинення, ліквідатора - ОСОБА_3 з третьої особи, яка не заявляє самостійні вимоги щодо предмету спору на стороні позивача на сторону відповідача.

В судовому засіданні позивачка підтримала заявлені клопотання, оскільки вважає, що саме Господарський суд Одеської області повинен розглядати справу, пов'язана з борговими зобов'язаннями КС Україна . Крім того, вона вважає, що ТОВ Сайнт Глас , а також КК Лоєр повинні бути залучені до участі в справі, оскільки саме через дані підприємства були виведені кошти КС Україна . Позивачка також вважає, що оскільки Кредитна спілка Україна в особі голові комісії з припинення, ліквідатор - ОСОБА_3 не підтримав її позовні вимоги, то він повинен бути залучений саме на стороні відповідача.

Відповідач просив відмовити у задоволенні клопотань, вважаючи їх необґрунтованим, а також такими, що направлені на затягування розгляду справи.

Вивчивши матеріали справи, заслухавши пояснення сторін, суд вважає, що заявлені клопотання є необґрунтованими та такими, що не підлягають задоволенню.

Так, згідно ч. 1 ст. 19 ЦПК України, суди розглядають у порядку цивільного судочинства справи, що виникають з цивільних, земельних, трудових, сімейних, житлових та інших правовідносин, крім справ, розгляд яких здійснюється в порядку іншого судочинства.

Суд вважає, що в даному випадку виникли правовідносини з цивільного судочинства пов'язані з вимогами фізичної особи до іншої фізичної особи, які не містять будь-яких вимог до юридичної особи, у зв'язку з чим, клопотання не підлягає задоволенню.

Відповідно до ч. 1 ст. 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов'язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Ухвалою суду від 17.04.2018р. суд закрив підготовче провадження по справі та справу було призначено до розгляду в судовому засіданні.

Суд вважає, що позивачка мала достатньо часу для подання до суду даного клопотання під час підготовчого судового засідання, проте цього не зробила, у зв'язку з чим, воно подане у неналежний спосіб.

Окрім того, суд вважає, що відсутні підстави для залучення ТОВ Сайнт Глас , а також КК Лоєр в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору, оскільки позивачкою не доведено обставин, що рішення по справі може вплинути на їхні права або обов'язки щодо однієї зі сторін.

Суд також вважає, що клопотання позивачки щодо зміни процесуального статусу Кредитної спілки Україна в особі голові комісії з припинення, ліквідатора - ОСОБА_3 з третьої особи, яка не заявляє самостійні вимоги щодо предмету спору на стороні позивача на сторону відповідача не підлягає задоволенню, оскільки позиція по справі третьої особи, є його процесуальним правом, а не обов'язком.

Керуючись ст.ст. 19, 53 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

1.Клопотання ОСОБА_1 щодо:

передачі справи до господарського суду Одеської області, який розглядає справу №21-32-2/44-10-2632, який розглядає справу про банкрутство Кредитної спілки Україна .;

залучення до участі в справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійні вимоги щодо предмету спору на стороні відповідача - ТОВ Сайнт Глас (код ЄДРПОУ 34996357), а також про залучення в справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійні вимоги щодо предмету спору на стороні позивача - КК Лоєр (код ЄДРПОУ №34931022;

зміни процесуального статусу Кредитної спілки Україна в особі голові комісії з припинення, ліквідатора - ОСОБА_3 з третьої особи, яка не заявляє самостійні вимоги щодо предмету спору на стороні позивача на сторону відповідача -

залишити без задоволення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

Дата ухвалення рішення08.10.2018
Оприлюднено09.10.2018
Номер документу76976116
СудочинствоЦивільне
Сутьпереуступку боргу до депозитному внеску, стягнення коштів, відшкодування моральної шкоди

Судовий реєстр по справі —523/17508/17

Ухвала від 05.02.2020

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Кисельов В. К.

Ухвала від 12.07.2019

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Кисельов В. К.

Ухвала від 02.07.2019

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Петров Євген Вікторович

Ухвала від 01.07.2019

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Калараш Андрій Андрійович

Ухвала від 06.06.2019

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Петров Євген Вікторович

Ухвала від 30.05.2019

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Калараш Андрій Андрійович

Постанова від 09.04.2019

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Таварткіладзе О. М.

Постанова від 09.04.2019

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Таварткіладзе О. М.

Ухвала від 30.01.2019

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Таварткіладзе О. М.

Ухвала від 24.01.2019

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Таварткіладзе О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні