Ухвала
від 08.10.2018 по справі 755/6139/18
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа №:755/6139/18

У Х В А Л А

про залишення без розгляду частини позовних вимог та залучення третьої особи

"08" жовтня 2018 р. Дніпровський районний суд м. Києва в складі:

головуючого судді - Чех Н.А.,

з участю секретаря - Кузьменко А.М . ,

з участю:

позивача - ОСОБА_1,

представника позивача - ОСОБА_2,

представника відповідача (ТОВ Богдан-Авто Київ ) - Тоцький Б.А.,

представника співвідповідача (ПрАТ СК Арсенал Страхування ) - Мамедова І.Р.,

представник третьої особи - Василюк Н.І.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні, в залі суду, в приміщенні Дніпровського районного суду м. Києва, клопотання представника позивача про залишення без розгляду частини позовних вимог та залучення до участі третьої особи по справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Богдан-Авто Київ , Приватного акціонерного товариства Страхова компанія Арсенал страхування , третя особа з самостійними вимогами: Публічне акціонерне товариство Державний ощадний банк України , про солідарне стягнення матеріальної та моральної шкоди, -

встановив:

В провадженні Дніпровського районного суду м. Києва перебуває на розгляді цивільна справа за позовною заявою ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Богдан-Авто Київ , Приватного акціонерного товариства Страхова компанія Арсенал страхування , третя особа з самостійними вимогами: Публічне акціонерне товариство Державний ощадний банк України , про солідарне стягнення матеріальної та моральної шкоди.

В підготовчому засіданні представник позивача заявив клопотання про залишення без розгляду позовних вимог в частині ТОВ Богдан-Авто Київ та залучення у якості третьої особи без самостійних вимог ТОВ Богдан-Авто Київ . Клопотання обґрунтував тим, що у разі часткового задоволення позову, до ТОВ Богдан-Авто Київ може бути заявлено позов про стягнення шкоди у розмірі різниці між страховим відшкодуванням та фактично завданою шкодою позивачу, що прямо впливає на права та інтереси ТОВ Богдан-Авто Київ . Позивач клопотання підтримала.

В підготовчому засіданні представник відповідача залишив питання на розсуд суду.

В підготовчому засіданні представник співвідповідача залишив питання на розсуд суду.

В підготовчому засіданні представник третьої особи залишив питання на розсуд суду.

Вислухавши позивача та її представника, представника відповідача, представника співвідповідача, представника третьої особи, перевіривши матеріали справи, суд дійшов наступного висновку.

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 257 ЦПК України суд постановляє ухвалу про залишення заяви без розгляду, якщо позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду.

Враховуючи, що по даній справі розгляд по суті спору ще не розпочато, залишення позову (позивних вимог) є суб'єктивним правом позивача, суд вважає за можливе залишити позовні вимоги до ТОВ Богдан-Авто Київ без розгляду.

Відповідно до ст. 2 ЦПК України завданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави. Суд та учасники судового процесу зобов'язані керуватися завданням цивільного судочинства, яке превалює над будь-якими іншими міркуваннями в судовому процесі.

Статтею 53 ЦПК України визначено, що треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов'язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи. У заявах про залучення третіх осіб і в заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі. Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов'язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Встановлено, що позивач звернулася до суду з даним позовом, яким просить стягнути матеріальну та моральну шкоду, якої їй було завдано в наслідок викрадення її автомобіля зі станції технічного обслуговування ТОВ Богдан-Авто Київ . На думку позивача, у разі часткового задоволення її вимог до ПрАТ СК Арсенал страхування , вона може подати позов до ТОВ Богдан-Авто Україна з метою стягнення різниці між страховим відшкодуванням та фактично завданою шкодою. Враховуючи позицію позивача, та обставини справи, суд вважає за доцільне залучити до участі у справі в якості третьої особи ТОВ Богдан-Авто Київ .

Керуючись ст.ст. 2, 53, 258, 260, 353 ЦПК України, суд -

ухвалив:

Позовні вимоги в частині вимог до Товариства з обмеженою відповідальністю Богдан-Авто Київ по справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Богдан-Авто Київ , Приватного акціонерного товариства Страхова компанія Арсенал страхування , третя особа з самостійними вимогами: Публічне акціонерне товариство Державний ощадний банк України , про солідарне стягнення матеріальної та моральної шкоди - залишити без розгляду.

Клопотання представника позивача про залучення до участі третьої особи без самостійних вимог по справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Приватного акціонерного товариства Страхова компанія Арсенал страхування , третя особа з самостійними вимогами: Публічне акціонерне товариство Державний ощадний банк України , про стягнення матеріальної та моральної шкоди - задовольнити.

Залучити до участі у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Приватного акціонерного товариства Страхова компанія Арсенал страхування , третя особа з самостійними вимогами: Публічне акціонерне товариство Державний ощадний банк України , про стягнення матеріальної та моральної шкоди, в якості третьої особи без самостійних вимог на стороні відповідача - Товариство з обмеженою відповідальністю Богдан-Авто Київ (код ЄДРПОУ 37768349, адреса: 02105, м. Київ, вулиця П. Усенка, будинок № 8).

Роз'яснити третій особі її право надіслати (надати) пояснення з урахуванням вимог статті 178 ЦПК України не пізніше п'ятнадцяти днів з дня отримання ухвали. Копія пояснень та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надсиланням (наданням) пояснень до суду.

Копію ухвали направити залученій стороні.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, яка розглядається, на сторінці офіційного вебпорталу судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою http://dn.ki.court.gov.ua.

Ухвала суду в частині залучення третьої особи набирає законної сили з моменту її підписання і оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Ухвала в частині залишення позовних вимог без розгляду може бути оскаржена протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення до суду апеляційної інстанції. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Суддя:

Дата ухвалення рішення08.10.2018
Оприлюднено11.10.2018
Номер документу77036595
СудочинствоЦивільне
Сутьсолідарне стягнення матеріальної та моральної шкоди

Судовий реєстр по справі —755/6139/18

Постанова від 06.11.2019

Цивільне

Київський апеляційний суд

Музичко Світлана Григорівна

Ухвала від 17.10.2019

Цивільне

Київський апеляційний суд

Музичко Світлана Григорівна

Ухвала від 12.09.2019

Цивільне

Київський апеляційний суд

Музичко Світлана Григорівна

Ухвала від 21.08.2019

Цивільне

Київський апеляційний суд

Музичко Світлана Григорівна

Рішення від 03.06.2019

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Оксюта Т. Г.

Ухвала від 06.12.2018

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Оксюта Т. Г.

Ухвала від 08.11.2018

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Чех Н. А.

Ухвала від 08.10.2018

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Чех Н. А.

Ухвала від 08.10.2018

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Чех Н. А.

Ухвала від 21.05.2018

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Чех Н. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні