Ухвала
від 09.10.2018 по справі 438/982/18
БОРИСЛАВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 438/982/18

Провадження № 1-кс/438/205/2018

У Х В А Л А

про тимчасовий доступ до речей та документів з можливістю вилучення

09 жовтня 2018 року м.Борислав

Слідчий суддяБориславського міськогосуду Львівськоїобласті ОСОБА_1 ,за участюсекретаря судовогозасідання ОСОБА_2 ,розглянула клопотанняслідчого БориславськогоВП ДрогобицькогоВП ГУНП уЛьвівській області ОСОБА_3 ,яке погодженопрокурором Бориславськоговідділу Дрогобицькоїмісцевої прокуратури ОСОБА_4 ,у кримінальномупровадженні, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №1201814010000043216від 07.08.2018за ознакамикримінального правопорушення,передбаченого ч.2ст.272КК України, протимчасовий доступдо речейі документівз можливістювилучення, та перебувають у володінні юридичної особи - Комунальне підприємство « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 »), код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , місцезнаходження: АДРЕСА_1 ,

в с т а н о в и в:

Слідчий СВ Бориславського ВП Дрогобицького ВП ГУНП у Львівській області ОСОБА_3 звернувся з клопотанням до слідчого судді Бориславського міського суду, погодженим з прокурором, у якому просить надати дозвіл на тимчасовий доступ до документів з можливістю їх вилучення, які перебувають у володінні юридичної особи - Комунальне підприємство « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 »), код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , місцезнаходження: АДРЕСА_1 .

Клопотання мотивує тим, що досудовим розслідуванням встановлено, що 07 серпня 2018 о 14 год. 04 хв. в ІНФОРМАЦІЯ_2 , каретою швидкої медичної допомоги доставлено труп ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , з діагнозом враження електричним струмом, яке виникло внаслідок порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві в смт. Східниця.

Відомості за вказаним фактом 07.08.2018 внесено Бориславським ВП Дрогобицького ВП ГУ НП у Львівській області до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12018140100000432 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 272 КК України.

З метою встановлення факту порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на підприємстві, необхідно провести огляд документів з охорони праці на такому підприємстві та у разі виникнення необхідності провести ряд відповідних експертиз.

З метою отримання документів з охорони праці, 09.08.2018 за вих. №3239/45/05-18 до КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 », було скеровано запит з проханням скерувати до органу досудового розслідування оригінали документів: особову справу гр. ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_4 ; журналу обліку вступних інструктажів; журналу реєстрації інструктажів з охорони праці; особисту картку обліку спецодягу та спецвзуття гр. ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_4 ; журнал розпоряджень; наказ про призначення комісії з перевірки знань охорони праці; протоколи перевірки знань з охорони праці гр. ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_4 ; посвідчення з охорони праці гр. ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_4 ; журнал видачі посвідчень з охорони праці; наказ про затвердження інструкції професії електро- монтажника; інструкцію професії електро-монтажника; посадові обов`язки електро- монтажника ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_4 ; інструкції з охорони праці;журнал реєстрації інструкцій з охорони праці; журнал обліку видачі інструкцій; наказ про призначення відповідальних осіб за ведення робіт з підвищеною небезпекою; журнал реєстрації нарядів-допусків на роботи підвищеної небезпеки; наказ про затвердження стандарту або інструкцій про порядок виконання робіт пiдвищеної небезпеки; стандарт або інструкцію про порядок виконання робіт підвищеної небезпеки; журнал реєстрації видачі документації з охорони праці; плани роботи з охорони праці; журнал реєстрації нещасних випадків на виробництві; наказ про призначення відповідального за електрогосподарство; (у випадку його відсутності зазначити особу на яку покладена відповідальність за безпечну експлуатацію електроустановок); журнал перевірки знань з охорони праці у персоналу з групою по електробезпеці; наказ про створення комісії з перевірки знань електротехнічного персоналу; журнал перевірки знань «Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів»; протоколи результатів перевірки знань «Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів»; накази про стажування та допуск до самостійної роботи гр. ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_4 ; наказ про призначення відповідальної особи за технічний стан електроінструменту і засобів малої механізації; наказ про призначення списку осіб яким дозволяється працювати з переносним електроінстументом; журнал перевірки несправності електроінструменту; паспорт на виробничу будівлю, а саме фонтан у вигляді водоспаду розміщеного неподалік будинку АДРЕСА_2 ; наказ про призначення комісії із спостереження за станом і екесплуатаією будівель і споруд; акти за наслідками огляду фонтану у вигляді водоспаду розміщеного неподалік будинку АДРЕСА_2 .

Проте не зважаючи на законні вимоги органу досудового розслідування, надання достатнього терміну на виконання запиту, а також на те, що внаслідок події настала смерть гр. ОСОБА_5 , а відповідно до статті 3 Конституції України життя людини визнається найвищою соціальною цінністю, Комунальне підприємство « ІНФОРМАЦІЯ_1 » у відповідь на вказаний запит, скерували до органу досудового розслідування лише копії документів, які в своїй сукупності являються всього частиною від запитуваних. При цьому знехтувавши проханням з приводу роз`яснення у разі відсутності певного документу на підприємстві, зазначити про його відсутність та надати вичерпну аргументовану відповідь з причин його відсутності (у разі його відсутності на підставі норматино-правового документа прошу вказати на відповідну правову норму).

Окрім цього, 09.08.2018 за вих. №3237/45/02-18 до КП « ІНФОРМАЦІЯ_5 » скеровано запит з метою отримання наступних документів: наказ про створення комісії з приводу розслідування нещасного випадку по факту смерті гр. ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_4 який мав місце 07 серпня 2018 року в смт. Східниця, неподалік будинку АДРЕСА_2 ; акту проведення розслідування нещасного випадку за формою Н-5 з приводу розслідування нещасного випадку по факту смерті гр. ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_4 який мав місце 07 серпня 2018 року в смт. Східниця, неподалік будинку АДРЕСА_2 ; акту проведення розслідування нещасного випадку за формою Н-1 з приводу розслідування нещасного випадку по факту смерті гр. ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_4 який мав місце 07 серпня 2018 року в смт. Східниця, неподалік будинку АДРЕСА_2 .

У відповідь на який, за №107 від 21.08.2018 КП « ІНФОРМАЦІЯ_5 » скерувало на адресу органу досудового розслідування, відповідь, у якій зазначено, що зазначені в п. 2 та п. 3 документи вказаного запиту, надати вони не можуть, оскільки спеціальне розслідування не завершено (термін завершення 23.08.2018).

Відповідно до допитів свідків ОСОБА_6 (директора КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 ») та ОСОБА_7 (який працює на посаді майстра в КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 »), громадянин ОСОБА_5 , проходив альтернативну (невійськову) службу та відповідно, працював в Комунальному підприємстві « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 »), код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , місцезнаходження: АДРЕСА_1 , на посаді електро-монтажника, що дає достатні підстави вважати, що документи щодо яких звертається сторона обвинувачення знаходяться у володінні вказаної юридичної особи.

У попередньо зазначених документах з охорони праці які повинні перебувати у володінні вказаної юридичної особи, містяться відомості про основні обов`язки працівників підприємства з охорони праці, з якими такі працівники повинні бути ознайомлені особисто під підпис.

Без вилучення документів щодо яких звертається сторона обвинувачення, а також у випадку знищення, зміни чи спотворення таких документів, неможливо буде встановити обставини кримінального провадження, що не дасть змоги забезпечити таким чином виконання завдань кримінального провадження щодо швидкого, повного та неупередженого розслідування. Окрім цього, без вилучення таких документів, довести іншими способами вину особи у даному кримінальному правопорушенні не представляється можливим, оскільки в ході проведення досудового розслідування може виникнути потреба у проведені судової інженерно-технічної експертизи у галузі охорони праці та безпеки життєдіяльності та судової почеркознавчої експертизи.

У судове засідання слідчий ОСОБА_3 не з`явився, подав суду клопотання, у якому просить розглянути клопотання про тимчасовий доступ до документів без його участі, клопотання підтримує. В судове засідання не з`явився прокурор, а також представник КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 », хоча був належно повідомлений про час та місце розгляду клопотання.

На підставі ч.4 ст.163 КПК України слідчий суддя вважає, що клопотання можливо розглянути без їхньої участі.

Оглянувши та перевіривши надані матеріали клопотання, вважаю, що клопотання слідчого підлягає до задоволення з таких підстав.

У провадженні СВ Бориславського відділення поліції Дрогобицького ВП ГУНП у Львівській області перебувають матеріали кримінального провадження, внесеного 07.08.2018 до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12018140100000432, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.272 КК України. Досудове розслідування проводиться за фактом смерті ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , з діагнозом враження електричним струмом, яке виникло внаслідок порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві.

Під час досудового розслідування виникла необхідність у тимчасовому доступі з можливістюїх вилученнядо документів з охорони праці, які перебувають у володінні Комунального підприємства« ІНФОРМАЦІЯ_1 » (КП« ІНФОРМАЦІЯ_1 »),код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ,місцезнаходження: АДРЕСА_1 ,де напосаді електро-монтажника працював загиблий ОСОБА_5 .

Інформація,що міститьсяв документах,до якихслідчий проситьнадати тимчасовийдоступ,має суттєвезначення длявстановлення обставин,що підлягаютьдоказуванню укримінальному провадженні,надасть можливість забезпечитивиконання завданькримінального провадженнящодо швидкого,повного танеупередженого розслідування. Вказані документи містять інформацію про обставини, що підлягають доказуванню, та події кримінального правопорушення, є важливою для встановлення винних осіб, та нестановлять собоюі невключають досебе документів,які містятьохоронювану закономтаємницю.

За наведених слідчим обставин є підстави надати слідчому можливість вилучити оригінали документів, вказаних у клопотанні, оскільки таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до документів. Зокрема, вилучення документів необхідне з метою проведення у подальшому відповідних судових експертиз, що можливе при дослідженні оригіналів документів.

Таким чином, клопотання підлягає задоволенню.

Враховуючи вищенаведене, керуючись ст.ст. 131, 132, 163, 164 КПК України, -

у х в а л и в:

клопотання задовольнити.

Надати слідчому слідчого відділу Бориславського ВП Дрогобицького ВП ГУ НП у Львівській області лейтенанту поліції ОСОБА_3 , дозвіл на тимчасовий доступ до оригіналів документів, з можливістю їх вилучення, які перебувають у володінні юридичної особи - Комунальне підприємство « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 »), код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , місцезнаходження: АДРЕСА_1 , а саме:

-особової справи гр. ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_4 ;

-журналу обліку вступних інструктажів;

-журналу реєстрації інструктажів з охорони праці;

-особисту картку обліку спецодягу та спецвзуття гр. ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_4 ;

-журналу розпоряджень;

-наказу про призначення комісії з перевірки знань охорони праці;

-протоколів перевірки знань з охорони праці гр. ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_4 ;

-посвідчення з охорони праці гр. ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_4 ;

-журналів видачі посвідчень з охорони праці;

-наказу про затвердження інструкції професії електро- монтажника;

-інструкції професії електро-монтажника;

-посадових обов`язків електро- монтажника ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_4 ;

-інструкції з охорони праці;

-журналу реєстрації інструкцій з охорони праці;

-журналу обліку видачі інструкцій;

-наказу про призначення відповідальних осіб за ведення робіт з підвищеною небезпекою;

-журналу реєстрації нарядів-допусків на роботи підвищеної небезпеки;

-наказу про затвердження стандарту або інструкцій про порядок виконання робіт пiдвищеної небезпеки;

-стандарту або інструкцію про порядок виконання робіт підвищеної небезпеки;

-журналу реєстрації видачі документації з охорони праці;

-планів роботи з охорони праці;

-журналу реєстрації нещасних випадків на виробництві;

-наказу про призначення відповідального за електрогосподарство; (у випадку його відсутності зазначити особу на яку покладена відповідальність за безпечну експлуатацію електроустановок);

-журналу перевірки знань з охорони праці у персоналу з групою по електробезпеці;

-наказу про створення комісії з перевірки знань електротехнічного персоналу;

-журналу перевірки знань «Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів»;

-протоколів результатів перевірки знань «Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів»;

-наказів про стажування та допуск до самостійної роботи гр. ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_4 ;

-наказу про призначення відповідальної особи за технічний стан електроінструменту і засобів малої механізації;

-наказу про призначення списку осіб яким дозволяється працювати з переносним електроінстументом;

-журналів перевірки несправності електроінструменту;

-паспорта на виробничу будівлю, а саме фонтан у вигляді водоспаду розміщеного неподалік будинку АДРЕСА_2 ;

-наказу про призначення комісії із спостереження за станом і екесплуатаією будівель і споруд;

-актів за наслідками огляду фонтану у вигляді водоспаду розміщеного неподалік будинку АДРЕСА_2 ;

-акту проведення розслідування нещасного випадку за формою Н-5 з приводу розслідування нещасного випадку по факту смерті гр. ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_4 який мав місце 07 серпня 2018 року в смт. Східниця, неподалік будинку АДРЕСА_2 ;

-акту проведення розслідування нещасного випадку за формою Н-1 з приводу розслідування нещасного випадку по факту смерті гр. ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_4 який мав місце 07 серпня 2018 року в смт. Східниця, неподалік будинку АДРЕСА_2 .

Строк дії вказаної ухвали становить 1 місяць з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення09.10.2018
Оприлюднено24.02.2023
Номер документу77053378
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —438/982/18

Ухвала від 07.02.2020

Кримінальне

Бориславський міський суд Львівської області

Слиш А. Т.

Ухвала від 03.02.2020

Кримінальне

Бориславський міський суд Львівської області

Слиш А. Т.

Ухвала від 22.04.2019

Кримінальне

Бориславський міський суд Львівської області

Слиш А. Т.

Ухвала від 14.01.2019

Кримінальне

Бориславський міський суд Львівської області

Слиш А. Т.

Ухвала від 14.01.2019

Кримінальне

Бориславський міський суд Львівської області

Слиш А. Т.

Ухвала від 18.12.2018

Кримінальне

Бориславський міський суд Львівської області

Слиш А. Т.

Ухвала від 09.10.2018

Кримінальне

Бориславський міський суд Львівської області

Слиш А. Т.

Ухвала від 08.08.2018

Кримінальне

Бориславський міський суд Львівської області

Слиш А. Т.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні