Ухвала
від 22.10.2018 по справі 2-895/2009
ВІЛЬНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-895/2009

Провадження № 6/314/198/2018

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22.10.2018 м. Вільнянськ

Вільнянський районний суд Запорізької області у складі головуючого судді Капітонова Є.М., секретар судового засідання Якубовська Т.М., розглянувши у залі суду у м. Вільнянськ заяву представника АТ „ОСОБА_1 Аваль про видачу дубліката виконавчого документа та поновлення строку їх предявлення до виконання по цивільній справі № 2-895/09 за позовом відкритого акціонерного товариства ОСОБА_1 Аваль до ОСОБА_2, ОСОБА_3 про звернення стягнення на майно, -

ВСТАНОВИВ:

Представник АТ „ОСОБА_1 Аваль звернувся до суду з заявою про видачу дубліката виконавчого листа № 2-895/09 виданого Вільнняським районним судом Запорізької області від 29.04.2010 року про стягнення на майно ОСОБА_2 та ОСОБА_3 про видачу дубліката виконавчого документа та поновлення строку їх предявлення до виконання

Сторони у судове засідання не зявилися, їх неявка не є перешкодою для вирішення питання про видачу дублікатів виконавчих документів. Представником заявника надано заяву про розгляд заяви у його відсутність.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до наступного висновку.

Відповідно до п.17.4 ч.1 Розділу ХІІІ „Перехідні положення ЦПК України, у разі втрати виконавчого документа суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий документ, може видати його дублікат, якщо стягувач або державний виконавець, приватний виконавець звернувся із заявою про це до закінчення строку, встановленого для предявлення виконавчого документа до виконання. За видачу стягувачу дубліката виконавчого документа справляється судовий збір у розмірі 0,03 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Частиною 5 ст. 37 Закону України „Про виконавче провадження встановлено, що повернення виконавчого документа стягувачу з підстав, передбачених цією статтею, не позбавляє його права повторно пред явити виконавчий документ до виконання протягом строків, встановлених статтею 12 цього Закону.

З оглянутих матеріалів цивільної справи вбачаються наявні два оригінали виконавчих листів відносно боржників.

Відповідно до ч. 5 ст. 12 „Закону України „Про виконавче провадження, у разі повернення виконавчого документа стягувачу у зв язку з неможливістю в повному обсязі або частково виконати рішення строк пред явлення такого документа до виконання після переривання встановлюється з дня його повернення, а в разі повернення виконавчого документа у зв язку із встановленою законом забороною щодо звернення стягнення на майно чи кошти боржника, а також проведення інших виконавчих дій стосовно боржника - з дня закінчення строку дії відповідної заборони.

Представником заявника одночасно із заявою про видачу дубліката виконавчого листа подано клопотання про поновлення строку його предявлення до виконання.

Відповідно до ч. 1 ст. 433 ЦПК України, у разі пропуску строку для пред явлення виконавчого документа до виконання з причин, визнаних судом поважними, пропущений строк може бути поновлено.

Враховуючи, що строк пред явлення виконавчого листа до виконання пропущено стягувачем з причин, які від нього не залежали, та судом вважаються поважними, суд приходить до висновку про можливість поновлення строку пред явлення його до виконання.

Проте, щодо вимог у видачі дублікату виконавчого листа суд вважає за необхідне відмовити, оскільки оригінали виконавчих листів наявні та не є втратиченими. Отже, за наявності оригіналу виконавчого листа дублікат не видається.

На підставі викладеного, керуючись розділом ХІІІ „Перехідні положення ЦПК України, ст.433 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В:

Заяву представника АТ „ОСОБА_1 Аваль про видачу дубліката виконавчого документа та поновлення строку їх предявлення до виконання по цивільній справі № 2-895/09 за позовом відкритого акціонерного товариства ОСОБА_1 Аваль до ОСОБА_2, ОСОБА_3 про звернення стягнення на майно задовольнити частково.

У задоволенні клопотання представника АТ „ОСОБА_1 Аваль про видачу дублікату виконавчого листа відмовити.

Видати оригінали виконавчих листів по цивільній справі № 2-895/09 за позовом відкритого акціонерного товариства ОСОБА_1 Аваль до ОСОБА_2, ОСОБА_3 про звернення стягнення на майно.

Клопотання представника АТ „ОСОБА_1 Аваль про поновлення строку для пред явлення виконавчого листа до виконання задовольнити.

Поновити строк для предявлення до виконавчого листа № 2-895/09 за позовом відкритого акціонерного товариства ОСОБА_1 Аваль до ОСОБА_2, ОСОБА_3 про звернення стягнення на майно - строком на 6 місяців з моменту набрання даної ухвали законної сили.

Апеляційна скарга на ухвалу судді може бути подана безпосередньо до Запорізького апеляційного суду протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Відповідно до п.15.5 Перехідних положень ЦПК України до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди, а матеріали справ витребовуються та надсилаються судами за правилами, що діяли до набрання чинності цією редакцією Кодексу . У разі порушення порядку подання апеляційної чи касаційної скарги відповідний суд повертає таку скаргу без розгляду.

До дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційна скарга подається через Вільнянський районний суд Запорізької області.

Суддя : Є. М. Капітонов

22.10.2018

СудВільнянський районний суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення22.10.2018
Оприлюднено23.10.2018
Номер документу77265920
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-895/2009

Ухвала від 22.10.2018

Цивільне

Вільнянський районний суд Запорізької області

Капітонов Є. М.

Ухвала від 27.09.2018

Цивільне

Вільнянський районний суд Запорізької області

Капітонов Є. М.

Ухвала від 18.05.2015

Цивільне

Куйбишевський районний суд Запорізької області

Скляр С. Ю.

Рішення від 26.07.2010

Цивільне

Свалявський районний суд Закарпатської області

Ганчак Л. Ф.

Рішення від 25.03.2009

Цивільне

Харцизький міський суд Донецької області

Кодолов В.О.

Рішення від 03.04.2009

Цивільне

Конотопський міськрайонний суд Сумської області

Громова Л.В.

Рішення від 09.04.2009

Цивільне

Довгинцівський районний суд м.Кривого Рогу

Козак А.В.

Ухвала від 12.05.2009

Цивільне

Микитівський районний суд м.Горлівки

Каліуш О.В.

Рішення від 23.01.2009

Цивільне

Центрально-Міський районний суд м.Горлівки

Румілова Н.М.

Рішення від 29.10.2009

Цивільне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Карнасевич Ганна Іванівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні