Ухвала
від 25.10.2018 по справі 923/913/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРCОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул.Театральна,18, м. Херсон, 73000,

тел./0552/26-47-84, 49-31-78, факс 49-31-78, веб сторінка: ks.arbitr.gov.ua/sud5024/


У Х В А Л А

про прийняття заяви

(про відкриття провадження

у справі банкрутство)

25 жовтня 2018 року м.Херсон Справа № 923/913/18

Господарський суд Херсонської області у складі судді Пінтеліної Т.Г. розглянувши заяву ОСОБА_1 ( ІПН НОМЕР_1), в особі ОСОБА_2, який діє на підставі довіреності , м.Херсон

До Боржника : Товариства з обмеженою відповідальністю Оздоровчій комплекс Енергія

Херсонська область, Генічеський район, с. Генічеська Гірка, вул. Набережна, 44 код ЄДРПОУ 31412448

Без участі представників сторін:

в с т а н о в и в:

Фізична особа ОСОБА_1 ( ІПН НОМЕР_1), в особі ОСОБА_2, який діє на підставі довіреності, подав до Господарського суду Херсонської області заяву про відкриття провадження про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю Оздоровчій комплекс Енергія (Херсонська область, Генічеський район, с. Генічеська Гірка, вул. Набережна, 44 код ЄДРПОУ 31412448 ) мотивуючи наступним.

Відповідно до рішення апеляційного суду Херсонської області від 14 березня 2017 року по справі № 653/3116/16-ц позов ОСОБА_1 до товариства з обмеженою відповідальністю Оздоровчий комплекс Енергія про повернення завдатку задоволено частково. Стягнуто з ТОВ Оздоровчий комплекс Енергія на користь ОСОБА_1 грошові кошти у розмірі 3 217 000 грн. та понесені судові витрати у розмірі 7234,50 грн., а всього 3 224 234,50 грн.

Виконавчий лист № 653/3116/16-ц стосовно боржника - ТОВ Оздоровчий комплекс Енергія був переданий на виконання Генічеського районного відділу ДВС ГТУЮ у Херсонській області.

Постановою про відкриття виконавчого провадження від 27.04.2017 року державним виконавцем Генічеського районного відділу ДВС ГТУЮ у Херсонській області Новосад А.С. було відкрито виконавче провадження № 53848640.

Постановою про передачу виконавчого документу від 28.02.2018 року державним виконавцем Генічеського районного відділу ДВС ГТУЮ у Херсонській області Новосад А.С. виконавче провадження № 53848640 було передано на виконання ВПВР УДВС ГТУЮ у Херсонській області.

Постановою про приєднання виконавчого провадження до зведеного виконавчого провадження від 15.03.2018 року Головним державним виконавцем ВПВР УДВС ГТУЮ у Херсонській області Григоренко М.Ю. виконавче провадження № 53848640 було приєднано до зведеного виконавчого провадження № 55988922.

Заявник стверджує, що заборгованість до теперішнього часу погашена не була.

У відповідності з ч. 2 ст. 10 Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом (в подальшому Закон) право на звернення до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство мають боржник, кредитор. Справа про банкрутство порушується господарським судом, якщо безспірні вимоги кредитора (кредиторів) до боржника сукупно становлять не менше трьохсот мінімальних розмірів заробітної плати, які не були задоволені боржником протягом трьох місяців після встановленого для їх погашення строку, якщо інше не передбачено цим Законом (п. 1 ч. З ст. 10 Закону).

При цьому, безспірні вимоги кредиторів - грошові вимоги кредиторів, підтверджені судовим рішенням, що набрало законної сили, і постановою про відкриття виконавчого провадження, згідно з яким відповідно до законодавства здійснюється списання коштів з рахунків боржника. До складу цих вимог, у тому числі щодо сплати податків, зборів (обов'язкових платежів), не включаються неустойка (штраф, пеня) та інші фінансові санкції (п. 2 ч. З ст. 10 Закону).

Згідно з ч. 1 ст. 11 Закону Заява про відкриття провадження (проваджень) у справі про банкрутство подається боржником або кредитором у письмовій формі та повинна містити:

найменування господарського суду, до якого подається заява; ім'я або найменування боржника, його місцезнаходження або місце проживання, ідентифікаційний код юридичної особи та реєстраційний номер податків , ім'я або найменування кредитора, його місцезнаходження або місце проживання, ідентифікаційний код юридичної особи та реєстраційний номер облікової картки платника податків (за наявності); виклад обставин, що є підставою для звернення до суду; перелік документів, що додаються до заяви.

Враховуючи той факт, що заборгованість Товариства з обмеженою відповідальністю Оздоровчий комплекс Енергія перед фізичною особою ОСОБА_1 є безспірною (підтвердженою рішенням апеляційного суду Херсонської області від 14 березня 2017 року по справі № 653/3116/16-ц і Постановою про відкриття виконавчого провадження від 27.04.2017 року виконавче провадження № 53848640), становить більше трьохсот мінімальних розмірів заробітної плати і не задоволена боржником протягом трьох місяців після встановленого для їх погашення строку (з 27.04.2017 року) ОСОБА_1 звернувся до суду з заявою про порушення справи про банкрутство боржника.

У відповідності з ч. З ст. 162 ГПК України позовна заява повинна містити , зокрема, попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які позивач поніс і які очікує понести в зв'язку із розглядом справи; підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього самого відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

На виконання вимог п. 9, 10 ч. З ст. 162 ГПК України Заявник повідомив, що попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які позивач поніс і які очікує понести в зв'язку із розглядом справи складається з суми судового бору і становить 17 620 грн. При цьому, Позивачем (заявником, ініціюючим кредитором ) не подано іншого позову до цього самого відповідача з тим самим предметом та з тих самих підстав.

Разом з тим, суд зазначає, що відповідно до приписів ст.115 Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом обов'язок виплати грошової винагороди розпоряднику майна (арбітражному керуючому) в розмірі двох мінімальних заробітних плат (або в розмірі середньомісячної заробітної плати керівника боржника за останні 12 місяців його роботи до відкриття провадження у справі про банкрутство) за кожний місяць виконання повноважень покладено на заявника (ініціюючого кредитора) - п.2 ст.115 Закону.

Крім того, відповідно до п.6 ст.12 Господарського процесуального кодексу України господарські суди розглядають справи про банкрутство у порядку, передбаченому цим кодексом, з урахуванням особливостей , встановлених Законом України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом . Вимоги до змісту та форми позовної заяви встановлено ст.162 ГПК України.

Суд зазначає, що в заяві не зазначено обов'язкових відомостей про особу кредитора ОСОБА_1, натомість надано відомості про представника, також неповні (п.2 та інші ст.162 ГПК України).

Згідно ч.1 ст.12 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у разі відсутності підстав для відмови у прийнятті або для повернення заяви про порушення справи про банкрутство господарський суд приймає заяву до розгляду.

Судом встановлено, що поданих заявником матеріалів достатньо для прийняття заяви про порушення справи про банкрутство до розгляду та призначення підготовчого засідання, а також вжиття заходів щодо забезпечення вимог кредиторів.

Автоматизованою системою з відбору кандидатів на призначення арбітражного керуючого у справах про банкрутство відібрано кандидатуру арбітражного керуючого для призначення розпорядником майна у цій справі - Степаненко Ірина Євгеніївна, свідоцтво арбітражного керуючого № 1818.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 10 - 12, 18 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. ст. 65, 67, 86 ГПК України, суд -

у х в а л и в:

1. Прийняти заяву про порушення справи про банкрутство до розгляду.

2. Призначити розгляд заяви фізичної особи ОСОБА_1 про відкриття провадження про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю Оздоровчій комплекс Енергія (Херсонська область, Генічеський район, с. Генічеська Гірка, вул. Набережна, 44 код ЄДРПОУ 31412448 )в судовому засіданні на 07 листопада 2018 року о 10:00 , яке відбудеться в залі судових засідань № 211 господарського суду (м. Херсон, вул. Театральна, 18).

3. Визнати обов'язковою участь у підготовчому засіданні представників кредитора та боржника. Повноваження представників сторін мають бути підтверджені довіреністю, оформленою в установленому порядку (засвідченою нотаріально або, якщо довіреність видає юридична особа - підписом її керівника та завірена печаткою цієї організації); у разі представництва інтересів сторони безпосередньо її керівництвом - відповідним документом, що підтверджує його призначення або обрання (або засвідчені належним чином витяги з них).

4. Зобов'язати ініціюючого кредитора ОСОБА_1 надати до суду:

- довідку з Єдиного державного реєстру юридичних осіб про підприємство боржника - Товариства з обмеженою відповідальністю Оздоровчій комплекс Енергія Херсонська область, Генічеський р-, с.Генічеська Гірка, вул. Набережна, 44, код ЄДРПОУ 31412448

- примірник рішення апеляційного суду Херсонської області від 14 березня 2017 року по справі № 653/3116/16-ц позов ОСОБА_1 до товариства з обмеженою відповідальністю Оздоровчий комплекс Енергія (оригінал для огляду, належним чином завірену копію - до справи)

- належним чином завірену копію виконавчого документу, виданого відповідно до рішення апеляційного суду Херсонської області від 14 березня 2017 року по справі № 653/3116/16-ц позов ОСОБА_1 до товариства з обмеженою відповідальністю Оздоровчий комплекс Енергія

- постанову про передачу виконавчого документу від 28.02.2018 року державним виконавцем Генічеського районного відділу ДВС ГТУЮ у Херсонській області Новосад А.С. виконавчого провадження № 53848640 на виконання ВПВР УДВС ГТУЮ у Херсонській області.

- постанову про приєднання виконавчого провадження до зведеного виконавчого провадження від 15.03.2018 року Головним державним виконавцем ВПВР УДВС ГТУЮ у Херсонській області Григоренко М.Ю. до зведеного виконавчого провадження № 55988922.

- довідку Головного державного виконавця ВПВР УДВС ГТУЮ у Херсонській області про вчинені виконавчі дії, загальну суму вимог зведеного виконавчого провадження № 55988922, стан виконання виконавчого документу, виданого відповідно до рішення апеляційного суду Херсонської області від 14 березня 2017 року по справі № 653/3116/16-ц позов ОСОБА_1 до товариства з обмеженою відповідальністю Оздоровчий комплекс Енергія

- підтверджені належним чином відомості про особу кредитора відповідно до вимог ст. 162 ГПК України та боржника

- письмово пояснити розбіжності адреси боржника, зазначеної у "шапці" заяви (вул.Набережна,44) та у описі вкладення у цінний лист про відправлення заяви боржнику (вул.Набережна,38)

5. Зобов'язати боржника надати : відзив відповідно до змісту вимог ст. 13 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" з підтвердженням чи запереченням щодо факту неплатоспроможності і розміру вимог кредитора та докази відправлення заявнику копії відзиву; належним чином засвідчені копії статутних та реєстраційних документів; довідку із ЄДРПОУ; баланс підприємства станом на останню звітну дату та матеріали, що характеризують фінансовий і майновий стан підприємства; перелік дебіторів і кредиторів із зазначенням сум заборгованості; дані про заборгованість по заробітній платі; дані про всі наявні рахунки в кредитно-фінансових установах; дані про наявність податкової застави активів; відомості про проведення боржником діяльності, пов'язаної із державною таємницею; інші відомості, що на переконання боржника мають значення для розгляду цієї справи.

Попередити, що відсутність відзиву на заяву про порушення справи про банкрутство не перешкоджає провадженню у справі.

6. Зобов'язати арбітражного керуючого Степаненко Ірину Євгеніївну, свідоцтво арбітражного керуючого № 1818 , визначеного автоматизованою системою з відбору кандидатів на призначення арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) у справах про банкрутство, до дня підготовчого засідання надати суду заяву про участь у справі з повідомленням про те, що він не належить до жодної з категорії осіб, зазначених у частині другій статті 114 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

7. Заборонити власнику майна (органу, уповноваженому управляти майном) боржника та боржнику приймати рішення щодо ліквідації, реорганізації боржника, а також відчужувати основні засоби.

8. Ухвалу надіслати кредитору, боржнику, ВДВС Генічеського РУЮ, Головному державному виконавцю ВПВР УДВС ГТУЮ у Херсонській області Григоренко М.Ю. м.Херсона, Державному реєстратору, арбітражному керуючому Степаненко Ірині Євгеніївні (на поштову та електронну адресу ).

Суддя Т.Г. Пінтеліна

Дата ухвалення рішення25.10.2018
Оприлюднено25.10.2018
Номер документу77364439
СудочинствоГосподарське
Сутьвідкриття провадження у справі банкрутство) 25 жовтня 2018 року м.Херсон Справа № 923/913/18 Господарський суд Херсонської області у складі судді Пінтеліної Т.Г. розглянувши заяву ОСОБА_1 ( ІПН НОМЕР_1), в особі ОСОБА_2, який діє на підставі довіреності , м.Херсон До Боржника : Товариства з обмеженою відповідальністю Оздоровчій комплекс Енергія Херсонська область, Генічеський район, с. Генічеська Гірка, вул. Набережна, 44 код ЄДРПОУ 31412448 Без участі представників сторін

Судовий реєстр по справі —923/913/18

Ухвала від 14.05.2021

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 07.04.2021

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 09.03.2021

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 19.02.2021

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 21.05.2020

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 29.04.2020

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 01.04.2020

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Постанова від 13.02.2020

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Богатир К.В.

Ухвала від 23.01.2020

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Богатир К.В.

Ухвала від 21.12.2019

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Богатир К.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні