Ухвала
від 29.10.2018 по справі 423/3624/18
ПОПАСНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

єдиний унікальний номер справи 423/3624/18

номер провадження 2-а/423/54/18

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29 жовтня 2018 року м. Попасна

Суддя Попаснянського районного суду Луганської області Лизенко І.В., вивчивши адміністративний позов ОСОБА_1 до Гірської міської ради Попаснянського району Луганської області про визнання дій незаконними та зобов'язання вчинити певні дії, -

В С Т А Н О В И В:

До Попаснянського районного суду Луганської області надійшов адміністративний позов ОСОБА_1 до Гірської міської ради Попаснянського району про визнання дій незаконними та зобов'язання вчинити певні дії, у якому позивачем оскаржується відмова відповідача у наданні дозволу на від'єднання належної йому квартири від мереж централізованого опалення та влаштування у квартирі індивідуального опалення. Позов подано ОСОБА_1 в порядку адміністративного судочинства.

Цей позов підлягає передачі на розгляд Луганського окружного адміністративного суду за правилами предметної юрисдикції з наступних підстав.

Частина 1 статті 20 КАС України встановлює вичерпний перелік адміністративних справ, які підсудні місцевим загальним судам як адміністративним судам.

Так, місцевим загальним судам як адміністративним судам підсудні: 1) адміністративні справи з приводу рішень, дій чи бездіяльності суб'єктів владних повноважень у справах про притягнення до адміністративної відповідальності; 2) адміністративні справи, пов'язані з виборчим процесом чи процесом референдуму (...); 3) адміністративні справи, пов'язані з перебуванням іноземців та осіб без громадянства на території України (...); 4) адміністративні справи з приводу рішень, дій чи бездіяльності державного виконавця чи іншої посадової особи державної виконавчої служби щодо виконання ними рішень судів у справах, визначених пунктами 1-3 частини першої цієї статті; 5) адміністративні справи щодо оскарження рішень Національної комісії з реабілітації у правовідносинах, що виникли на підставі Закону України "Про реабілітацію жертв репресій комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років".

Згідно частини 2 статті 20 КАС України окружним адміністративним судам підсудні всі адміністративні справи, крім визначених частиною першою цієї статті.

Даний спір не відноситься до категорії справ, визначених ч.1 ст.20 КАС України, отже відноситься до предметної юрисдикції окружного суду.

Таким чином, дана справа підлягає передачі до Луганського окружного адміністративного суду на підставі положень ст. 29 КАС України.

На підставі викладено, керуючись ст. ст. 20, 29 КАС України, -

У Х В А Л И В:

Адміністративну справу №423/3624/18 за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Гірської міської ради Попаснянського району Луганської області про визнання дій незаконними та зобов'язання вчинити певні дії, передати на розгляд Луганського окружного адміністративного суду за предметною юрисдикцією.

Ухвала може бути оскаржена до Першого апеляційного адміністративного суду через Попаснянський районний суд протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя І.В. Лизенко

СудПопаснянський районний суд Луганської області
Дата ухвалення рішення29.10.2018
Оприлюднено30.10.2018
Номер документу77447026
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —423/3624/18

Рішення від 16.01.2019

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

А.Г. Секірська

Ухвала від 28.12.2018

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

А.Г. Секірська

Ухвала від 13.12.2018

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

А.Г. Секірська

Ухвала від 03.12.2018

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

А.Г. Секірська

Ухвала від 14.11.2018

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

А.Г. Секірська

Ухвала від 29.10.2018

Адміністративне

Попаснянський районний суд Луганської області

Лизенко І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні