Ухвала
від 03.12.2018 по справі 423/3624/18
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

5.1.2

ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

03 грудня 2018 року СєвєродонецькСправа № 423/3624/18

Суддя Луганського окружного адміністративного суду Секірська А.Г., перевіривши матеріали адміністративного позову ОСОБА_1 до Гірської міської ради Попаснянського району про визнання дій незаконними та зобов'язання вчинити певні дії,-

ВСТАНОВИВ:

25 жовтня 2018 року до Попаснянського районного суду Луганської області надійшла позовна заява ОСОБА_1 (далі - позивач) до Гірської міської ради Попаснянського району (далі -відповідач) з такими вимогами:

- визнати протиправною відмову Гірської міської ради Попаснянського району у надані ОСОБА_1 дозволу на від'єднання належної йому квартири АДРЕСА_1, від мереж централізованого опалення та влаштування у вказаній квартирі індивідуального опалення;

- зобов'язати Гірську міську раду Попаснянського району видати ОСОБА_1 дозвіл на від'єднання належної йому квартири АДРЕСА_1, від мереж централізованого опалення та влаштування у вказаній квартирі індивідуального опалення.

Ухвалою Попаснянського районного суду Луганської області від 29 жовтня 2018 року справу № 423/3624/18 за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Гірської міської ради Попаснянського району про визнання дій незаконними та зобов'язання вчинити певні дії передано на розгляд до Луганського окружного адміністративного суду.

До Луганського окружного адміністративного суду зазначена адміністративна справа надійшла 12.11.2018.

Ухвалою Луганського окружного адміністративного суду від 14.11.2018 позовну заяву ОСОБА_1 залишено без руху із наданням позивачу строку для усунення недоліків шляхом надання суду позовної заяви, оформленої з дотриманням вимог, встановлених статтями 160, 161 КАС України, та її копії для вручення відповідачу, власного письмового підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього самого відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав; належним чином засвічених копій доказів (документів) на підтвердження обставин, якими позивач обґрунтовує позовні вимоги, доданих до позовної заяви, та належним чином засвічених копій для вручення відповідачу; оригіналу документа про сплату судового збору в сумі 704,80 грн або доказів на підтвердження наявності пільг щодо його сплати.

28.11.2018 на виконання вимог вищезазначеної ухвали суду позивачем надано квитанцію про сплату судового збору у сумі 704,80 грн, належним чином засвідчені копії доказів, доданих до матеріалів справи, уточнену позовну заяву із зазначенням у якості відповідача Виконавчого комітету Гірської міської ради Попаснянського району, та власним письмовим підтвердженням, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього самого відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

Оглядом уточненої позовної заяви встановлено, що у якості відповідача зазначено Виконавчий комітет Гірської міської ради Попаснянського району, проте позовні вимоги пред'явлені до Гірської міської ради Попаснянського району.

Отже, позивачу потрібно надати суду уточнену позовну заяву із визначенням належного відповідача в прохальній частині позову.

Відповідно до пункту четвертого частини п'ятої статті 160 Кодексу адміністративного судочинства України у позовній заяві зазначається зміст позовних вимог і виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги, а в разі подання позову до декількох відповідачів - зміст позовних вимог щодо кожного з відповідачів.

Відповідно до статті 121 Кодексу адміністративного судочинства України встановлений судом процесуальний строк може бути продовжений судом за заявою учасника справи, поданою до закінчення цього строку, чи з ініціативи суду.

Якщо інше не встановлено законом, заява про поновлення процесуального строку розглядається судом, у якому належить вчинити процесуальну дію, стосовно якої пропущено строк, а заява про продовження процесуального строку, встановленого судом, - судом, який встановив строк, у письмовому провадженні.

Одночасно із поданням заяви про поновлення процесуального строку має бути вчинена процесуальна дія (подана заява, скарга, документи тощо), стосовно якої пропущено строк.

Пропуск строку, встановленого законом або судом учаснику справи для подання доказів, інших матеріалів чи вчинення певних дій, не звільняє такого учасника від обов'язку вчинити відповідну процесуальну дію.

Про поновлення або продовження процесуального строку, відмову у поновленні або продовженні процесуального строку суд постановляє ухвалу, яка не пізніше наступного дня з дня її постановлення надсилається особі, яка звернулася із відповідною заявою.

Згідно з частинами першою, другою статті 169 КАС України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтями 160, 161 цього Кодексу, протягом п'яти днів з дня подання позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Зважаючи на те, що позивачем вимоги ухвали від 14.11.2018 виконано не у повному обсязі, але враховуючи намір позивача усунути недоліки позовної заяви, вважаю за необхідне продовжити строк для усунення недоліків позовної заяви ОСОБА_1, встановивши строк для усунення недоліків протягом трьох днів з дня отримання ухвали шляхом надання до суду уточненої позовної заяви із визначенням належного відповідача в прохальній частині позову.

На підставі викладеного, керуючись статтями 44, 121,169, 241, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

УХВАЛИВ:

Продовжити строк для усунення недоліків позовної заяви ОСОБА_1 до Гірської міської ради Попаснянського району про визнання дій незаконними та зобов'язання вчинити певні дії.

Запропонувати позивачеві у строк протягом трьох днів, з дня отримання ухвали усунути зазначені в ухвалі недоліки позовної заяви шляхом надання до суду уточненої позовної заяви із визначенням належного відповідача в прохальній частині позову та її копії для надіслання відповідачу.

У разі ненадання вищевказаних документів, позовну заяву буде повернуто позивачу.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

СуддяА.Г. Секірська

СудЛуганський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення03.12.2018
Оприлюднено04.12.2018
Номер документу78255830
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —423/3624/18

Рішення від 16.01.2019

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

А.Г. Секірська

Ухвала від 28.12.2018

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

А.Г. Секірська

Ухвала від 13.12.2018

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

А.Г. Секірська

Ухвала від 03.12.2018

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

А.Г. Секірська

Ухвала від 14.11.2018

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

А.Г. Секірська

Ухвала від 29.10.2018

Адміністративне

Попаснянський районний суд Луганської області

Лизенко І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні