Ухвала
від 28.12.2018 по справі 423/3624/18
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

5.1.2

ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

28 грудня 2018 року СєвєродонецькСправа № 423/3624/18

Луганський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого - судді Секірської А.Г.,

за участі секретаря - Вакуленка А.В.,

представників сторін: не прибули;

розглянувши у відкритому судовому засіданні питання щодо витребування документів у справі за позовом ОСОБА_1 до Виконавчого комітету Гірської міської ради Попаснянського району Луганської області про визнання дій незаконними, зобов'язання вчинити певні дії,

ВСТАНОВИВ:

25 жовтня 2018 року до Попаснянського районного суду Луганської області надійшла позовна заява ОСОБА_1 (далі - позивач) до Гірської міської ради Попаснянського району (далі -відповідач) з такими вимогами:

- визнати протиправною відмову Гірської міської ради Попаснянського району у надані ОСОБА_1 дозволу на від'єднання належної йому квартири № 37, що розташована у будинку 39 по вул. Дружба у м. Гірське Попаснянського району, від мереж централізованого опалення та влаштування у вказаній квартирі індивідуального опалення;

- зобов'язати Гірську міську раду Попаснянського району видати ОСОБА_1 дозвіл на від'єднання належної йому квартири № 37, що розташована у будинку 39 по вул. Дружба у м. Гірське Попаснянського району, від мереж централізованого опалення та влаштування у вказаній квартирі індивідуального опалення.

Ухвалою суду від 13.12.2018 позовну заяву прийнято до розгляду та відкрито провадження у справі, призначено відкрите судове засідання, зобов'язано відповідача протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі надіслати суду: відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову, позивачу - копію відзиву та доданих до нього документів.

У судове засідання сторони не прибули, про дату, час та місце судового розгляду повідомлені належним чином.

26.12.2018 від представника відповідача надійшов відзив на позовну заяву.

Частиною четвертою статті 9 КАС України визначено обов'язок суду вжити визначені законом заходи, необхідні для з'ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

За приписами частини третьої статті 77 КАС України докази суду надають учасники справи. Суд може запропонувати сторонам надати докази та збирати докази з власної ініціативи, крім випадків, визначених цим Кодексом.

Відповідно до частин третьої, шостої та сьомої статті 80 КАС України про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребувані доказів суд постановляє ухвалу.

З вищевикладених підстав суд вважає за необхідне з власної ініціативи витребувати від відповідача докази, яких, на думку суду, не вистачає для з'ясування всіх обставин у справі.

Письмовими доказами відповідно до частини першої статті 94 КАС України є документи (крім електронних документів), які містять дані про обставини, що мають значення для правильного вирішення спору.

Згідно з частинами другою, четвертою, п'ятою статті 94 КАС України письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не визначено цим Кодексом. Якщо для вирішення спору має значення лише частина документа, подається засвідчений витяг з нього. Копії документів вважаються засвідченими належним чином, якщо їх засвідчено в порядку, встановленому чинним законодавством. Учасник справи, який подає письмові докази в копіях (електронних копіях), повинен зазначити про наявність у нього або іншої особи оригіналу письмового доказу. Учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який знаходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення.

З огляду на вищезазначене суд вважає за необхідне витребувати від Виконавчого комітету Гірської міської ради Попаснянського району Луганської області завірену належним чином копію заяви ОСОБА_1 від 22.08.2018 про відключення квартири від централізованого опалення, зареєстровану за вх. № К-097-21 з додатками, а також всі документи на підставі яких прийнято рішення про відмову ОСОБА_1 у відключенні його квартири від централізованого опалення.

Також вважаю за необхідне запропонувати позивачу надати суду докази, які підтверджують право власності позивача на квартиру, розташовану за адресою Луганська обл., Попаснянський район, м. Гірське, вул. Дружба, б. 39, кв. 37.

Керуючись статтями 9, 49, 77, 79, 80, 248, 256, 294 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя

УХВАЛИВ:

Зобов'язати Виконавчий комітет Гірської міської ради Попаснянського району Луганської області у строк до 16 січня 2019 року надати суду:

- завірену належним чином копію заяви ОСОБА_1 від 22.08.2018 про відключення квартири від централізованого опалення, зареєстровану за вх. № К-097-21 з додатками;

- всі документи на підставі яких прийнято рішення про відмову ОСОБА_1 у відключенні його квартири від централізованого опалення.

Запропонувати позивачу надати суду докази, які підтверджують право власності позивача на квартиру, розташовану за адресою Луганська обл., Попаснянський район, м. Гірське, вул. Дружба, б. 39, кв. 37.

Відкласти судове засідання на 16 січня 2019 року на 15 год. 00 хв, яке відбудеться у приміщенні Луганського окружного адміністративного суду за адресою Луганська обл., м. Сєвєродонецьк, прспект Космонавтів, 18.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання суддею та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду. Заперечення проти такої ухвали може бути включено до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи.

Суддя ОСОБА_2

СудЛуганський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення28.12.2018
Оприлюднено29.12.2018
Номер документу78849242
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —423/3624/18

Рішення від 16.01.2019

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

А.Г. Секірська

Ухвала від 28.12.2018

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

А.Г. Секірська

Ухвала від 13.12.2018

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

А.Г. Секірська

Ухвала від 03.12.2018

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

А.Г. Секірська

Ухвала від 14.11.2018

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

А.Г. Секірська

Ухвала від 29.10.2018

Адміністративне

Попаснянський районний суд Луганської області

Лизенко І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні