Ухвала
від 13.12.2018 по справі 423/3624/18
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

5.1.2

ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду після усунення ії недоліків та відкриття провадження у справі

13 грудня 2018 року СєвєродонецькСправа № 423/3624/18 Суддя Луганського окружного адміністративного суду Секірська А.Г., перевіривши матеріали за адміністративним позовом ОСОБА_1 (93292, Луганська обл., м. Гірське, вул. Дружби, 9/37) до ОСОБА_2 комітету Гірської міської ради Луганської області (93292, Луганська обл., Попаснянський район, м. Гірське, вул. Центральна, 7), про визнання дій незаконними, зобов'язання вчинити певні дії,-

ВСТАНОВИВ:

25 жовтня 2018 року до Попаснянського районного суду Луганської області надійшла позовна заява ОСОБА_1 (далі - позивач) до Гірської міської ради Попаснянського району (далі -відповідач) з такими вимогами:

- визнати протиправною відмову Гірської міської ради Попаснянського району у надані ОСОБА_1 дозволу на від'єднання належної йому квартири № 37, що розташована у будинку 39 по вул. Дружба у м. Гірське Попаснянського району, від мереж централізованого опалення та влаштування у вказаній квартирі індивідуального опалення;

- зобов'язати Гірську міську раду Попаснянського району видати ОСОБА_1 дозвіл на від'єднання належної йому квартири № 37, що розташована у будинку 39 по вул. Дружба у м. Гірське Попаснянського району, від мереж централізованого опалення та влаштування у вказаній квартирі індивідуального опалення.

В обґрунтування позовних вимог зазначено, що позивач є абонентом споживання центрального опалення за адресою: Луганська область, Попаснянський район м. Гірське вул. Дружбы 9/37.

З заявою про надання інформації стосовно розрахунку існуючої заборгованості та тарифікації з центрального опалення позивач звернувся до КП Первомайськтеплокомуненерго .

У грудні 2017 року позивач отримав відповідь, в якій зазначалось, що станом на 01.10.2017 його заборгованість складає 2401,16 грн. ОСОБА_3 у цій відповіді не надано жодних обґрунтувань формуванню існуючої заборгованості (не врахована призначена мені раніше субсидія), також не було вказано тарифи з центрального опалення за якими нараховувалась плата за теплопостачання.

На сьогодні позивач має намір встановити у своєму помешканні індивідуальне опалення (або газове , або електричне), а тому з заявою про відключення своєї квартири від центрального опалення звернувся до відповідача по справі.

У вересні 2018 року позивач отримав відповідь від відповідача за № 2-26/33 від 22.08.2018, в якій зазначалось, що у даному випадку відключення від мереж центрального опалення не можливо тому, що у будинку № 9 по вул. Дружби м. Гірське, всі квартири підключені до центрального опалення. Газопровод, від якого можливе підключення будинку до індивідуального опалення, поблизу не проходить.

Позивач вважає такі дії відповідача протиправними.

Ухвалою Луганського окружного адміністративного суду від 14.11.2018 позовну заяву ОСОБА_1 залишено без руху із наданням позивачу строку для усунення недоліків шляхом надання суду позовної заяви, оформленої з дотриманням вимог, встановлених статтями 160, 161 КАС України, та її копії для вручення відповідачу, власного письмового підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього самого відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав; належним чином засвічених копій доказів (документів) на підтвердження обставин, якими позивач обґрунтовує позовні вимоги, доданих до позовної заяви, та належним чином засвічених копій для вручення відповідачу; оригіналу документа про сплату судового збору в сумі 704,80 грн або доказів на підтвердження наявності пільг щодо його сплати.

28.11.2018 на виконання вимог вищезазначеної ухвали суду позивачем надано квитанцію про сплату судового збору у сумі 704,80 грн, належним чином засвідчені копії доказів, доданих до матеріалів справи, уточнену позовну заяву із зазначенням у якості відповідача ОСОБА_2 комітету Гірської міської ради Попаснянського району, та власним письмовим підтвердженням, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього самого відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

Оглядом уточненої позовної заяви встановлено, що у якості відповідача зазначено ОСОБА_2 комітет Гірської міської ради Попаснянського району, проте позовні вимоги пред'явлені до Гірської міської ради Попаснянського району.

Тому ухвалою Луганського окружного адміністративного суду від 03.12.2018 продовжено строк для усунення недоліків позовної заяви ОСОБА_1 до Гірської міської ради Попаснянського району про визнання дій незаконними та зобов'язання вчинити певні дії. Запропоновано позивачеві у строк протягом трьох днів, з дня отримання ухвали усунути зазначені в ухвалі недоліки позовної заяви шляхом надання до суду уточненої позовної заяви із визначенням належного відповідача в прохальній частині позову та її копії для надіслання відповідачу.

11.12.2018 позивач усунув недоліки позовної заяви, надавши суду уточнену позовну заяву із зазначенням у якості відповідача у прохальній частині позову ОСОБА_2 комітет Гірської міської ради.

Відповідно до частини другої статті 171 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) суддя відкриває провадження в адміністративній справі на підставі позовної заяви, якщо відсутні підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення чи відмови у відкритті провадження у справі.

Після усунення недоліків, зазначена позовна заява відповідає вимогам статей 160, 161, 172 КАС України, підстав для повернення позовної заяви, відмови у відкритті провадження в адміністративній справі суд не встановив, у зв'язку з чим вважає за необхідне відкрити провадження у справі.

З вищевикладених підстав суд вважає за необхідне з власної ініціативи витребувати від відповідача докази, яких, на думку суду, не вистачає для з'ясування всіх обставин у справі.

Частинами першою, другою статті 12 КАС України визначено, що адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного). Спрощене позовне провадження призначене для розгляду справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи.

Відповідно до п. 10 частини 6 статті 12, статей 257, 263 Кодексу адміністративного судочинства України вказана справа розглядатиметься в порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

Керуючись статтями 9, 12, 77, 80, 162-163, 168, 171, 173, 179, 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя

УХВАЛИВ:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 комітету Гірської міської ради Луганської області про визнання дій незаконними, зобов'язання вчинити певні дії.

Справа розглядатиметься за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом сторін).

Призначити відкрите судове засідання у справі на 28 грудня 2018 року о 14 год. 30 хв. у приміщенні Луганського окружного адміністративного суду за адресою: Луганська область, м. Сєвєродонецьк, проспект Космонавтів, 18.

Запропонувати позивачу надати суду всі наявні документи та пояснення, які, на його думку, мають значення для розгляду справи та підтверджують доводи позивача, крім тих, які вже надані з позовною заявою, та надати оригінали документів, які додані до позовної заяви в копіях, - для огляду у судовому засіданні та засвідчення суддею копій письмових доказів.

Зобов'язати відповідача протягом п'ятнадцяти днів з дня відкриття провадження у справі надіслати суду: відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову, позивачу - копію відзиву та доданих до нього документів.

Роз'яснити відповідачу, що відповідно до частини четвертої статті 159 Кодексу адміністративного судочинства України неподання суб'єктом владних повноважень відзиву на позов без поважних причин може бути кваліфіковано судом як визнання позову.

Справа розглядатиметься суддею Секірською А.Г. одноособово.

Копію ухвали про відкриття провадження в адміністративній справі надіслати особам, які беруть участь у справі, разом з витягом про їхні процесуальні права та обов'язки, встановлені статтями 44, 47 Кодексу адміністративного судочинства України.

Повідомити сторони про можливість реєстрації в системі «Електронний суд» для отримання процесуальних документів в електронному вигляді, для чого потрібно:

- зареєструватися в системі обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу, розміщеній на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: mail.gov.ua;

- подати до суду заявку про отримання процесуальних документів в електронному вигляді, яку необхідно роздрукувати на офіційному веб-порталі судової влади України у вищевказаному розділі.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України http://court.gov.ua/fair/sud1270/.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання суддею та може бути оскаржена в апеляційному порядку окремо від рішення суду у випадку відкриття провадження у справі з порушенням правил підсудності.

СуддяОСОБА_3

СудЛуганський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення13.12.2018
Оприлюднено14.12.2018
Номер документу78525005
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —423/3624/18

Рішення від 16.01.2019

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

А.Г. Секірська

Ухвала від 28.12.2018

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

А.Г. Секірська

Ухвала від 13.12.2018

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

А.Г. Секірська

Ухвала від 03.12.2018

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

А.Г. Секірська

Ухвала від 14.11.2018

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

А.Г. Секірська

Ухвала від 29.10.2018

Адміністративне

Попаснянський районний суд Луганської області

Лизенко І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні