Ухвала
від 04.12.2018 по справі 396/911/18
ВІЛЬШАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ № 396/911/18 №пр. 2/384/202/2018

04.12.2018 року смт. Вільшанка

Суддя Вільшанського районного суду Кіровоградської області Галицький В.В., розглянувши матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1, від імені та в інтересах якого діє представник ОСОБА_2 до ФГ "Росток", треті особи на стороні позивача, які не заявляють самостійних вимог: Державний реєстратор прав на нерухоме майно виконавчого комітету Новоукраїнської міської ради Кіровоградської області, Відділ у Новоукраїнському районі Головного управління Держгеокадастру у Кіровоградській області про визнання змін до договору оренди земельної ділянки недійсними , -

В С Т А Н О В И В:

Згідно з розпорядженням в.о. голови Добровеличківського районного суду Кіровоградської області ОСОБА_3 від 27.11.2018 року №396/911/18/8550/2018, на підставі п. 2 ч. 1, ч. 4 ст. 31 ЦПК України до Вільшанського районного суду Кіровоградської області, як найбільш територіально наближеного, надійшла цивільна справа за позовом ОСОБА_1, від імені та в інтересах якого діє представник ОСОБА_2 до ФГ "Росток", треті особи на стороні позивача, які не заявляють самостійних вимог: Державний реєстратор прав на нерухоме майно виконавчого комітету Новоукраїнської міської ради Кіровоградської області, Відділ у Новоукраїнському районі Головного управління Держгеокадастру у Кіровоградській області про визнання змін до договору оренди земельної ділянки недійсними .

В обґрунтування вказаного розпорядження зазначається, що після надходження зазначеної цивільної справи з Новоукраїнського районного суду Кіровоградської області до Добровеличківського районного суду Кіровоградської області в останньому неможливо утворити новий склад суду для розгляду вказаної справи, оскільки суддя Цоток В.В. з 22.11.2018 року перебуває на лікарняному, а в судді Майстра І.П. закінчились повноваження для здійснення правосуддя, у зв'язку з чим розподіл цієї цивільної справи в автоматизованій програмі КП Д-3 не відбувся.

Дослідивши матеріали вказаної справи, вивчивши розпорядження, судом встановлено наступне.

Правила територіальної юрисдикції (підсудності) цивільних справ врегульовано у параграфі 3 глави 2 Розділу І ЦПК України, зокрема у ст. 27 (Підсудність справ за місцем проживання або місцезнаходженням відповідача), ст. 28 (Підсудність справ за вибором позивача), ст. 30 (Виключна підсудність).

Відповідно до п. 2 ч. 1, ч. 4 ст. 31 ЦПК України суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо після задоволення відводів (самовідводів) чи з інших підстав неможливо утворити новий склад суду для розгляду справи; передача справи з підстави, передбаченої п. 2 частини першої цієї статті, здійснюється на підставі розпорядження голови суду на розгляд суду, найбільш територіально наближеного до цього суду.

Згідно зі ст. 32 ЦПК України спори між судами про підсудність не допускаються. Справа, передана з одного суду до іншого в порядку, встановленому статтею 31 цього Кодексу, повинна бути прийнята до провадження судом, якому вона надіслана.

Разом з тим у Добровеличківському районному суді Кіровоградської області можливо сформувати склад суду для розгляду цивільних справ, враховуючи, що перебування судді Цотка В.В. на лікарняному не є передбаченою процесуальним законом підставою для передачі справи до іншого суду, та не є перепоною для проведення автоматизованого розподілу судової справи між суддями, які здійснюють правосуддя в Добровеличківському районному суді Кіровоградської області, після закінчення тимчасової непрацездатності судді Цотка В.В., що передбачено Положенням про автоматизовану систему документообігу суду.

Таким чином Добровеличківським районним судом Кіровоградської області не вичерпано усіх можливостей щодо утворення складу суду для розгляду зазначеної цивільної справи, що унеможливлює застосування положень п. 2 ч. 1 ст. 31 ЦПК України

При цьому суд враховує положення ч. 1 ст. 378 ЦПК України, відповідно до якої судове рішення, яким закінчено розгляд справи, підлягає скасуванню з направленням справи на розгляд за встановленою законом підсудністю, якщо рішення прийнято судом з порушенням правил територіальної юрисдикції (підсудності).

З огляду на викладене підстави для передачі вказаної цивільної справи для розгляду Вільшанським районним судом Кіровоградської області відсутні, а тому її слід повернути до Добровеличківського районного суду Кіровоградської області.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 26-32, 259-261 ЦПК України, суд -

У Х В А Л И В:

Цивільну справу за позовом ОСОБА_1, від імені та в інтересах якого діє представник ОСОБА_2 до ФГ "Росток", треті особи на стороні позивача, які не заявляють самостійних вимог: Державний реєстратор прав на нерухоме майно виконавчого комітету Новоукраїнської міської ради Кіровоградської області, Відділ у Новоукраїнському районі Головного управління Держгеокадастру у Кіровоградській області про визнання змін до договору оренди земельної ділянки недійсними, повернути до Добровеличківського районного суду Кіровоградської області для розгляду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя:

Дата ухвалення рішення04.12.2018
Оприлюднено13.12.2018
Номер документу78505416
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —396/911/18

Ухвала від 27.01.2020

Цивільне

Добровеличківський районний суд Кіровоградської області

Майстер І. П.

Ухвала від 14.01.2020

Цивільне

Добровеличківський районний суд Кіровоградської області

Майстер І. П.

Ухвала від 13.08.2019

Цивільне

Добровеличківський районний суд Кіровоградської області

Цоток В. В.

Ухвала від 15.05.2019

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Чельник О. І.

Ухвала від 18.03.2019

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Чельник О. І.

Ухвала від 28.01.2019

Цивільне

Добровеличківський районний суд Кіровоградської області

Цоток В. В.

Ухвала від 15.01.2019

Цивільне

Добровеличківський районний суд Кіровоградської області

Цоток В. В.

Ухвала від 27.12.2018

Цивільне

Добровеличківський районний суд Кіровоградської області

Цоток В. В.

Ухвала від 04.12.2018

Цивільне

Вільшанський районний суд Кіровоградської області

Галицький В. В.

Ухвала від 20.11.2018

Цивільне

Новоукраїнський районний суд Кіровоградської області

Гарбуз О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні