Ухвала
від 27.01.2020 по справі 396/911/18
ДОБРОВЕЛИЧКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ЄУН 396/911/18

Номер провадження 2/387/2/20

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без розгляду

27 січня 2020 року смт. Добровеличківка

Добровеличківський районний суд Кіровоградської області, в складі :

головуючого судді Майстер І. П.

за участю секретаря судового засідання Поляруш С.Ю.

розглянувши в підготовчому судовому засіданні в залі судових засідань Добровеличківського районного суду Кіровоградської області цивільну справу за позовом представника позивача Сергієнка Ярослава Григоровича в інтересах позивача ОСОБА_1 до ФГ "Росток", треті особи на стороні відповідача, які не заявляють самостійних вимог Державний реєстратор прав на нерухоме майно виконавчого комітету Новоукраїнської міської ради Кіровоградської області, відділ у Новоукраїнському районі Головного управління Дежгеокадастру у Кіровоградській області про визнання недійсними змін до договору оренди земельної ділянки, скасування державної реєстрації речового права та зобов`язання повернути земельну ділянку,-

В С Т А Н О В И В :

Представник позивача ОСОБА_2 звернувся до суду в інтересах позивача ОСОБА_1 з позовом до відповідача про визнання недійсними змін до договору оренди земельної ділянки, скасування державної реєстрації речового права та зобов`язання повернути земельну ділянку. Зі змісту позовної заяви, ОСОБА_1 належить на праві приватної власності земельна ділянка площею 7,00 га, яка розташована на території Захарівської сільської ради Новоукраїнського району Кіровоградської області, з цільовим призначенням для ведення сільськогосподарського виробництва. 13.03.2006 між ОСОБА_1 та ФГ "Росток" було укладено договір оренди земельної ділянки строком на 5 років. Наприкінці 2017 позивач звертався до ФГ "Росток" з проханням повернути належну йому земельну ділянку для самостійного обробітку. 30.03.2018 позивач дізнався про існування змін до договору оренди земельної ділянки, які зареєстровані у Кіровоградській РФ ДП Центр ДЗК при Держкомземі України у Новоукраїнському районі 22.04.2010 за № 041037800098, згідно яких термін дії договору змінено на 49 років. З огляду на те, що волевиявлення на укладення зазначених вище змін до договору оренди земельної ділянки позивач не мав, вказаний правочин не підписував, вважає, що є підстави для визнання змін до договору оренди земельної ділянки недійсними .

Позивач в підготовче судове засідання не з`явився, про час та місце його проведення повідомлений належним чином. Подав до суду заяву в якій просив позов залишити без розгляду та судове засідання проводити без його участі.

Представник позивача, представник відповідача, треті особи на стороні відповідача, які не заявляють самостійних вимог в судове засідання не з`явилися про день, час та місце слухання справи повідомлені вчасно, належним чином.

Відповідно до вимог п.5 ч.1 ст.257 ЦПК України суд постановляє ухвалу про залишення позову без розгляду, якщо позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду .

З огляду на вказані обставини, суд вважає, що позовну заяву слід залишити без розгляду .

Керуючись п.5 ч.1 ст. 257,258,260 ЦПК України, -

П О С Т А Н О В И В :

Позовну заяву представника позивача Сергієнка Ярослава Григоровича в інтересах позивача ОСОБА_1 до ФГ "Росток", треті особи на стороні відповідача, які не заявляють самостійних вимог Державний реєстратор прав на нерухоме майно виконавчого комітету Новоукраїнської міської ради Кіровоградської області, відділ у Новоукраїнському районі Головного управління Дежгеокадастру у Кіровоградській області про визнання недійсними змін до договору оренди земельної ділянки, скасування державної реєстрації речового права та зобов`язання повернути земельну ділянку - залишити без розгляду.

Роз`яснити позивачу його право на повторне звернення до суду після усунення умов, що були підставою для залишення заяви без розгляду.

Ухвала суду може бути оскаржена до Кропивницького апеляційного суду на протязі п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. До дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно телекомунікаційної системи апеляційні скарги подаються через Добровеличківський районний суд Кіровоградської області.

Суддя Добровеличківського районного суду

Кіровоградської області Майстер І. П.

Дата ухвалення рішення27.01.2020
Оприлюднено28.01.2020
Номер документу87158516
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —396/911/18

Ухвала від 27.01.2020

Цивільне

Добровеличківський районний суд Кіровоградської області

Майстер І. П.

Ухвала від 14.01.2020

Цивільне

Добровеличківський районний суд Кіровоградської області

Майстер І. П.

Ухвала від 13.08.2019

Цивільне

Добровеличківський районний суд Кіровоградської області

Цоток В. В.

Ухвала від 15.05.2019

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Чельник О. І.

Ухвала від 18.03.2019

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Чельник О. І.

Ухвала від 28.01.2019

Цивільне

Добровеличківський районний суд Кіровоградської області

Цоток В. В.

Ухвала від 15.01.2019

Цивільне

Добровеличківський районний суд Кіровоградської області

Цоток В. В.

Ухвала від 27.12.2018

Цивільне

Добровеличківський районний суд Кіровоградської області

Цоток В. В.

Ухвала від 04.12.2018

Цивільне

Вільшанський районний суд Кіровоградської області

Галицький В. В.

Ухвала від 20.11.2018

Цивільне

Новоукраїнський районний суд Кіровоградської області

Гарбуз О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні