Ухвала
від 07.12.2018 по справі 357/10753/18
БІЛОЦЕРКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 357/10753/18

1-кс/357/5413/18

У Х В А Л А

07 грудня 2018 року Слідчий суддя Білоцерківського міськрайонного суду Київської області ОСОБА_1 за участі секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання слідчого СВ Білоцерківського ВП ГУНП в Київській області капітана поліції ОСОБА_3 про надання тимчасового доступу до речей та документів по кримінальному провадженню №12018110030003713, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 13.09.2018 року, за ознаками злочину передбаченого ч.1 ст.206-2 КК України,-

В С Т А Н О В И В:

До Білоцерківського міськрайонного суду надійшло клопотання слідчого СВ Білоцерківського ВП ГУНП в Київській області капітана поліції ОСОБА_3 про надання тимчасового доступу до речей та документів по кримінальному провадженню № 12018110030003713, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 13.09.2018 року, за ознаками злочину передбаченого ч.1 ст.206-2 КК України.

Клопотання обґрунтоване тим, що в провадженні СВ Білоцерківського ВП ГУ НП в Київській області перебувають матеріали досудового розслідування, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12018110030003713 від 13.09.2018, за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 206-2 КК України.

До Білоцерківського ВП 13.09.2018 звернувся заступник директора ПОП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ОСОБА_4 , про те, що невідомі особи вчиняють дії спрямовані на заволодіння майном ПОП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за адресою: АДРЕСА_1 , шляхом використання підроблених документів, на підставі яких внесено зміни до Єдиного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців та громадських формувань ПОП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » від 13.09.2018, а саме внесли зміни в частині засновника ОСОБА_5 на ОСОБА_6 , також в частині керівника та підписанта з ОСОБА_5 на ОСОБА_6 , при цьому також змінено місцезнаходження юридичної особи з адреси АДРЕСА_1 на АДРЕСА_2 .

Крім цього встановлено, що 13.09.2018 близько 19 год. 30 хв. невідомі особи внесли зміни до Єдиного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців та громадських формувань ПОП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » від 13.09.2018, а саме внесли зміни в частині засновника ОСОБА_6 на Форте Інтеллідженс Лімітед, Шам Пенг Тонг Плаза, Вікторія Сейшельські острови, також в частині керівника та підписанта з ОСОБА_6 на ОСОБА_7 .

Згідно статуту ПОП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Засновник здійснює управління діяльністю Підприємством, шляхом видачі рішень, які обов`язкові до виконання виконавчим органам Підприємства.

При огляді Єдиного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб підприємців та громадських формувань виявлено, що вищезазначені зміни до вказаного реєстру внесено державним реєстратором ІНФОРМАЦІЯ_2 , АДРЕСА_3 , реєстратор ОСОБА_8 При цьому жодних документів на проведення даних реєстраційних дій не було, та не випускалося.

При виїзді за адресою розташування ІНФОРМАЦІЯ_2 , АДРЕСА_3 , було встановлено, що за даною адресою зазначена філія відсутня та будь-якої діяльності щодо реєстраційних дій не проводиться.

В ході досудового розслідування встановлено, що функціонування Єдиного державного реєстру, в тому числі, надання відомостей з вказаного реєстру регламентоване, зокрема, законом України «про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань» та Порядком надання відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, затвердженим наказом Міністерства юстиції від 10.06.2016 № 1657/5, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 10.06.2018 за №839/28969.

ДП « ІНФОРМАЦІЯ_3 » визначено технічним адміністратором Єдиного державного реєстру, який виконує функції, передбачені пунктом 16 частини першої статті 1 закону, а саме: здійснює заходи із створення, доопрацювання та супроводження програмного забезпечення Єдиного державного реєстру і порталу електронних сервісів, відповідає за їх технічне та технологічне забезпечення, збереження і захист даних, що містяться в Єдиному державному реєстрі, надає, блокує та анулює доступ до нього, проводить навчання користувачів.

Виходячи з того, що для досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування вищезазначеного факту, є потреба у проведенні тимчасового доступу до інформації, яка перебуває в Державному підприємстві « ІНФОРМАЦІЯ_4 » та на підставі яких державному реєстратору ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_8 був наданий ідентифікатор доступу до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, так як інформація, яка міститься у зазначених документах, має суттєве значення для встановлення обставин, що підлягають доказуванню у кримінальному провадженні.

Відповідно до п.2 ст.159 КПК України тимчасовий доступ до електронних інформаційних систем або їх частин, мобільних терміналів систем зв`язку здійснюється шляхом зняття копії інформації, що міститься в таких електронних інформаційних системах або їх частинах, мобільних терміналах систем зв`язку, без їх вилучення. Тимчасовий доступ до речей та документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду (ч.1 ст.159 КПК України).

В аб.9 ст.1 закону України «Про захист інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах» дано визначення інформаційної системи, як- організаційно-технічна система, в якій реалізується технологія обробки інформації з використанням технічних і програмних засобів.

Ця норма кореспондується з положення п. ч.1 Закону, в якій зазначено, що Єдиний державний реєстр єдина державна інформаційна система, що забезпечує збирання, накопичення, обробку, захист, облік та надання інформації про юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадські формування, що не мають статусу юридичних осіб.

До СВ Білоцерківського ВП від ДП « ІНФОРМАЦІЯ_3 » надійшов лист за № 4099/10 від 25.10.2018, відповідно до якого доступ до інформаційної системи (Єдиного державного реєстру) має здійснюватись в порядку, передбаченому главою 15 КПК України, а саме після пред`явлення ДП « ІНФОРМАЦІЯ_3 » відповідної ухвали слідчого судді про надання доступу до таких відомостей.

Клопотання розглянуто слідчим суддею без виклику державного реєстратора ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_8 , на підставі ст. 163 КПК України.

Суд, дослідивши матеріали клопотання, заяву слідчого, який клопотання підтримав та просить розглянути у його відсутність, прийшов до висновку, що клопотання підлягає задоволенню.

Відповідно до ч. 1, п. 3 ч. 2 ст. 40, ч. 1 ст. 41, ч. 2 ст. 159, п. 7 ч. 1 ст. 162 КПК України слідчий несе відповідальність за законність та своєчасність здійснення процесуальних дій. Слідчий уповноважений: доручати проведення слідчих (розшукових) дій та негласних слідчих (розшукових) дій відповідним оперативним підрозділам. Оперативні підрозділи органів Національної поліції... здійснюють слідчі (розшукові) дії та негласні слідчі (розшукові) дії в кримінальному провадженні за письмовим дорученням слідчого.Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді. Тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Слідчий суддя вважає, що в матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що інформація, яка перебуває в Державному підприємстві « ІНФОРМАЦІЯ_4 », розташованому за адресою: АДРЕСА_4 , та на підставі яких державному реєстратору ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_8 був наданий ідентифікатор доступу до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, а також інформація про ІР-адреси, з яких державним реєстратором ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_8 13.09.2018 здійснювався доступ до Єдиних та Державних реєстрів інформаційної мережі Міністерства юстиції України як самостійно, так і в своїй сукупності та сукупності із іншими доказами можуть бути використані для встановлення усіх обставин даного злочину, та мають суттєве значення для встановлення істини та важливих обставин, а також для встановлення осіб причетних до вчинення даного злочину, також для проведення судових експертиз, необхідно отримати тимчасовий доступ та здійснення виїмки всіх оригіналів вищезазначених документів.

Слідчий суддя надає тимчасовий доступ слідчому Білоцерківського ВП ГУНП в Київській області, який звертається до слідчого судді з клопотанням про тимчасовий доступ та несе відповідальність за законність та своєчасність здійснення процесуальних дій.

За таких обставин клопотання підлягає задоволенню частково.

Згідно з ст. 371 ч.3 КПК України у випадках, передбачених цим Кодексом, ухвала постановляється в нарадчій кімнаті складом суду, який здійснював судовий розгляд.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 131, 132, 159, 162 КПК України, слідчий суддя,-

П О С Т А Н О В И В :

Клопотання задовольнити частково.

Надати слідчому СВ Білоцерківського ВП ГУ НП в Київській області капітану поліції ОСОБА_3 , тимчасовий доступ до речей та документів, які перебувають у володінні Державного підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_4 », розташованому за адресою: АДРЕСА_4 , та здійснення виїмки оригіналів документів, на підставі яких державним реєстратором ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_8 були надані послуги в отриманні електронного цифрового підпису (копія паспорта, копія довідки про присвоєння ідентифікаційного коду, заява, тощо), а також надати відомості щодо ІР-адрес, з яких державним реєстратором ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_8 13.09.2018 здійснювався доступ до Єдиних та Державних реєстрів інформаційної мережі Міністерства юстиції України.

Ухвала слідчого судді діє протягом одного місяця з дня її винесення.

Ухвала обов`язкова для виконання державним реєстратором ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_8 .

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддяОСОБА_1

Дата ухвалення рішення07.12.2018
Оприлюднено02.03.2023
Номер документу78521798
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання тимчасового доступу до речей та документів по кримінальному провадженню №12018110030003713, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 13.09.2018 року, за ознаками злочину передбаченого ч.1 ст.206-2 КК України

Судовий реєстр по справі —357/10753/18

Ухвала від 27.11.2019

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Бобкова Н. В.

Ухвала від 16.01.2019

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Буцмак Ю. Є.

Ухвала від 18.12.2018

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Буцмак Ю. Є.

Ухвала від 07.12.2018

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Буцмак Ю. Є.

Ухвала від 07.12.2018

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Буцмак Ю. Є.

Ухвала від 30.11.2018

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Бобкова Н. В.

Ухвала від 19.11.2018

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Буцмак Ю. Є.

Ухвала від 19.11.2018

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Бобкова Н. В.

Ухвала від 14.11.2018

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Бобкова Н. В.

Ухвала від 14.11.2018

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Бобкова Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні