Ухвала
від 18.12.2018 по справі 908/2719/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

18.12.2018 Справа № 908/2719/18

Суддя господарського суду Запорізької області Мірошниченко М.В., розглянувши заяву Дочірнього підприємства Побутторгсервіс Товариства з обмеженою відповідальністю СнабпромстройЛТД про накладення арешту на приміщення Товариства з обмеженою відповідальністю Долина-7 загальною площею 156,30 кв.м., що розташоване в будинку № 7-А, бул. Будівельників, м. Запоріжжя з метою забезпечення позовних вимог,

за позовом: Дочірнього підприємства Побутторгсервіс Товариства з обмеженою відповідальністю Снабпромстрой ЛТД (69002, м. Запоріжжя, вул. Фортечна, буд. 1 кв. 9)

до відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю Долина-7 (69123, м. Запоріжжя, вул. Будівельників, 7-А)

про стягнення суми,

ВСТАНОВИВ:

В господарський суд Запорізької області надійшла позовна заява Дочірнього підприємства Побутторгсервіс Товариства з обмеженою відповідальністю Снабпромстрой ЛТД до Товариства з обмеженою відповідальністю Долина-7 про стягнення суми 102348,48 грн.

Ухвалою господарського суду Запорізької області від 18.12.2018 р. залишено без руху позовну заяву Дочірнього підприємства Побутторгсервіс Товариства з обмеженою відповідальністю Снабпромстрой ЛТД . Надано позивачу строк протягом 10 днів з дня вручення ухвали суду для усунення недоліків позовної заяви вказаних в ухвалі.

При цьому, ДП Побутторгсервіс ТОВ Снабпромстрой ЛТД заявлено письмове клопотання про накладення арешту на приміщення Товариства з обмеженою відповідальністю Долина-7 загальною площею 156,30 кв.м., що розташоване в будинку № 7-А, бул. Будівельників, м. Запоріжжя з метою забезпечення позовних вимог.

Розглянувши вищевказане клопотання, суд вважає, що воно підлягає поверненню з огляду на наступне:

Загальні вимоги до форми та змісту письмової заяви, клопотання, заперечення, наведені у статті 170 ГПК України.

Так, згідно ч. ч. 1, 2 ст. 170 ГПК України будь-яка письмова заява, клопотання, заперечення повинні містити: повне найменування (для юридичних осіб) або ім'я (прізвище, ім'я та по батькові) (для фізичних осіб) особи, яка подає заяву, клопотання або заперечення, її місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), вказівку на статус фізичної особи - підприємця (для такої фізичної особи), ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України; найменування суду, до якого вона подається; номер справи, прізвище та ініціали судді (суддів), якщо заява (клопотання, заперечення) подається після постановлення ухвали про відкриття провадження у справі; зміст питання, яке має бути розглянуто судом, та прохання заявника; підстави заяви (клопотання, заперечення); перелік документів та інших доказів (за наявності), що додаються до заяви (клопотання, заперечення); інші відомості, які вимагаються цим Кодексом. Вимога вказати в заяві по суті справи, скарзі, заяві, клопотанні або запереченні ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України стосується лише юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України. Іноземна юридична особа подає документ, що є доказом її правосуб'єктності за відповідним іноземним законом (сертифікат реєстрації, витяг з торгового реєстру тощо). Письмові заява, клопотання чи заперечення підписуються заявником чи його представником.

Суд, встановивши, що письмову заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої або другої цієї статті, повертає її заявнику без розгляду (ч. 4 ст. 170 ГПК України).

Судом встановлено, що позивачем у поданій заяві не дотримано вимог статті 170 ГПК України, щодо зазначення у заяві її нормативно-правових підстав.

Разом з тим, суд зважає на те, що у своєму клопотанні про накладення арешту на приміщення відповідача, заявник, без посилання на нормативно-правові акти, на підставі яких він просить суд вчинити певну дію, вказує, що арешт слід накласти з метою забезпечення позову.

Відповідно до статті 136 ГПК України господарський суд за заявою учасника справи має право вжити передбачених статтею 137 цього Кодексу заходів забезпечення позову. Забезпечення позову допускається як до пред'явлення позову, так і на будь-якій стадії розгляду справи, якщо невжиття таких заходів може істотно ускладнити чи унеможливити виконання рішення суду або ефективний захист або поновлення порушених чи оспорюваних прав або інтересів позивача, за захистом яких він звернувся або має намір звернутися до суду.

Відповідно до ст. 139 ГПК України, заява про забезпечення позову повинна містити, серед іншого, пропозиції заявника щодо зустрічного забезпечення.

Частиною 5 ст. 139 ГПК України встановлено, що до заяви подаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі.

Водночас, заява ДП Побутторгсервіс ТОВ Снабпромстрой ЛТД не містить таких пропозицій, а також заявником не надано документів, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, що є порушенням вимог ст. 139 ГПК України.

Згідно із ч. 7 ст. 140 ГПК України суд, встановивши, що заяву про забезпечення позову подано без додержання вимог статті 139 цього Кодексу, повертає її заявнику, про що постановляє ухвалу.

Вищевикладені обставини, є підставою для повернення заяви на підставі ст. 140 ГПК України.

Керуючись ст. 139, 140, 170, 234 Господарського процесуального кодексу України,

УХВАЛИВ:

Заяву Дочірнього підприємства Побутторгсервіс Товариства з обмеженою відповідальністю Снабпромстрой ЛТД , м. Запоріжжя про накладення арешту на приміщення Товариства з обмеженою відповідальністю Долина-7 загальною площею 156,30 кв.м., що розташоване в будинку № 7-А, бул. Будівельників, м. Запоріжжя - повернути заявнику.

Відповідно до ст. 235 ГПК України Ухвала набирає законної сили негайно після її оголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом чи Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Ухвали, постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями).

Згідно із ст. 235, ст. 255, пп. 17.5 п. 17 розділу XI Перехідних положень ГПК України, ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подачі апеляційної скарги протягом 10 днів з дня набрання нею законної сили.

Ухвалу складено згідно з вимогами ст. 234 ГПК України та підписано - 18 грудня 2018 р.

Суддя М.В. Мірошниченко

СудГосподарський суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення18.12.2018
Оприлюднено18.12.2018
Номер документу78611641
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —908/2719/18

Судовий наказ від 18.06.2019

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Мірошниченко М.В.

Постанова від 11.06.2019

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Орєшкіна Еліна Валеріївна

Ухвала від 12.04.2019

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Орєшкіна Еліна Валеріївна

Ухвала від 22.03.2019

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Орєшкіна Еліна Валеріївна

Рішення від 12.02.2019

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Мірошниченко М.В.

Ухвала від 22.01.2019

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Мірошниченко М.В.

Ухвала від 27.12.2018

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Мірошниченко М.В.

Ухвала від 18.12.2018

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Мірошниченко М.В.

Ухвала від 18.12.2018

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Мірошниченко М.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні