Ухвала
від 23.01.2019 по справі 403/591/18
УСТИНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №403/591/18 провадження № 2/403/16/19

У Х В А Л А

про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції

23 січня 2019 року смт.Устинівка

Суддя Устинівського районного суду Кіровоградської області Атаманова С.Ю., розглянувши клопотання ОСОБА_1 про проведення судового засідання у режимі відеоконференції в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Димитровської сільської ради Устинівського району Кіровоградської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, приватний нотаріус Устинівського районного нотаріального округу Кіровоградської області ОСОБА_2, про тлумачення заповіту,-

В С Т А Н О В И В:

В провадженні суду знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Димитровської сільської ради Устинівського району Кіровоградської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, приватний нотаріус Устинівського районного нотаріального округу Кіровоградської області ОСОБА_2, про тлумачення заповіту.

Ухвалою Устинівського районного суду Кіровоградської області від 09.01.2019 року підготовче засідання по цивільній справі відкладено на 04 лютого 2019 року о 11 год. 00 хв. на підставі п.2 ч.2 ст.223 ЦПК України.

22.01.2019 року засобами поштового зв'язку на адресу Устинівського районного суду Кіровоградської області надійшло клопотання позивача ОСОБА_1 про проведення підготовчого засідання, призначеного на 04.02.2019 року о 11 год. 00 хв. в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, оскільки вона територіально проживає в м.Дніпро. Проведення відеоконференції прохає доручити Самарському районному суду м.Дніпропетровська.

Дослідивши зміст клопотання, приймаючи до уваги попередню процесуальну поведінку позивача щодо участі в судових засіданнях, суд приходить до висновку, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ч.1 ст.212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов'язковою.

Згідно положень ч.5 ст.212 ЦПК України суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом.

За змістом ч.7 ст.11 Закону України Про судоустрій і статус суддів учасникам судового процесу на підставі судового рішення забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому законом. Обов'язок забезпечити проведення відеоконференції покладається на суд, який отримав судове рішення про проведення відеоконференції, незалежно від спеціалізації та інстанції суду, який прийняв таке рішення.

На підставі викладеного, приймаючи до уваги місце проживання позивача ОСОБА_1 в м.Дніпро, тобто за межами територіальної юрисдикції Устинівського районного суду Кіровоградської області, у провадженні якого перебуває справа, з метою забезпечення оперативності вирішення питань, пов'язаних із підготовкою цивільної справи до розгляду по суті , враховуючи наявну в суді технічну можливість проведення підготовчого засідання в режимі відеоконференції, приходжу до висновку про наявність підстав для участі позивача ОСОБА_1 у підготовчому засіданні по розгляду справи в режимі відеоконференції, проведення якої доручити Самарському районному суду м.Дніпропетровська, що знаходиться за адресою: вул.Електрична, буд.№1-А м.Дніпро.

Керуючись ст.ст. 212, 258, 260, 261, 353 ЦПК України,-

У Х В А Л И В:

Клопотання позивача ОСОБА_1 про проведення підготовчого засідання за її участю в режимі відеоконференції задовольнити.

Підготовче засідання по розгляду цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до Димитровської сільської ради Устинівського району Кіровоградської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, приватний нотаріус Устинівського районного нотаріального округу Кіровоградської області ОСОБА_2, про тлумачення заповіту , яке призначено на 04 лютого 2019 року о 11 год.00 хв., провести в режимі відеоконференції за участю позивача ОСОБА_1 (адреса проживання: ІНФОРМАЦІЯ_1 кв.№47 м.Дніпро).

Доручити Самарському районному суду м.Дніпропетровська (вул.Електрична, буд.№1-А м.Дніпро, поштовий індекс 49112) забезпечити проведення відеоконференції 04 лютого 2019 року року о 11 год. 00 хв. з участю позивача ОСОБА_1.

Доручити відповідальному працівнику Самарського районного суду м.Дніпропетровська перевірити явку і встановити особу позивача.

Позивачу ОСОБА_1 на вказану дату та час з'явитися до Самарського районного суду м.Дніпропетровська за адресою: вул.Електрична, буд.№1-А м.Дніпро, поштовий індекс 49112 для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Копію ухвали про участь особи в судовому засіданні в режимі відеоконференції для організації її виконання направити негайно до Самарського районного суду м.Дніпропетровська та позивачу ОСОБА_1, як особі, яка братиме участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала не підлягає оскарженню окремо від рішення суду. Заперечення на ухвалу включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Устинівського районного суду Кіровоградської області С.Ю.Атаманова

Дата ухвалення рішення23.01.2019
Оприлюднено24.01.2019
Номер документу79366155
СудочинствоЦивільне
Сутьтлумачення заповіту

Судовий реєстр по справі —403/591/18

Рішення від 13.03.2019

Цивільне

Устинівський районний суд Кіровоградської області

Атаманова С. Ю.

Рішення від 13.03.2019

Цивільне

Устинівський районний суд Кіровоградської області

Атаманова С. Ю.

Ухвала від 14.02.2019

Цивільне

Устинівський районний суд Кіровоградської області

Атаманова С. Ю.

Ухвала від 23.01.2019

Цивільне

Устинівський районний суд Кіровоградської області

Атаманова С. Ю.

Ухвала від 09.01.2019

Цивільне

Устинівський районний суд Кіровоградської області

Атаманова С. Ю.

Ухвала від 27.11.2018

Цивільне

Устинівський районний суд Кіровоградської області

Атаманова С. Ю.

Ухвала від 30.10.2018

Цивільне

Устинівський районний суд Кіровоградської області

Атаманова С. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні