Ухвала
від 31.01.2019 по справі 520/969/19
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ОДЕСИ

Справа № 520/969/19

Провадження № 1-кс/520/1396/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

31.01.2019 року

Слідчий суддя Київського районного суду м. Одеси ОСОБА_1 , при секретарі с/з ОСОБА_2 , за участю прокурора ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні клопотання начальника відділення СВ Київського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області ОСОБА_4 , про надання дозволу на проведення обушку

ВСТАНОВИВ:

В провадженні слідчого відділу Київського відділу поліції у м. Одесі ГУНП в Одеській області перебувають матеріали кримінального провадження, внесеного 24.05.2018 до Єдиного реєстру досудових розслідувань Одеською місцевою прокуратурою №1 за № 42018162010000037за фактом привласнення коштів Казенного підприємства «Морська пошуково-рятувальна служба» під час процедури закупівлі двох човні типу RIB.

За версією слідства в жовтні 2017 року Казенним підприємством "Морська пошуково-рятувальна служба" (ЄДРПОУ 38017026) оголошено відкриті торги із закупівлі човнів типу «RIB» з двигунами (UA-2017-09-29-001147-b), очікувана вартість закупівлі 2 035 000 грн.

До тендерного комітету замовника було подано пропозиції ТОВ "АРГУТУС" код ЄДРПОУ 36804355 - цінові пропозиції - 2 027 000 грн та Приватне підприємство «Вектор аттракціон» код ЄДРПОУ 32950237 - цінові пропозиції - 2 022 600 грн.

Відповідно до протоколу засідання тендерного комітету, переможцем торгів визнано ПП «Вектор аттракціон», а тендерна пропозиція як така, що відповідає всім критеріям та умовам Замовника.

В ході аналізу тендерної пропозиції ПП «Вектор аттракціон» встановлено, що у відповідності до кваліфікаційних вимог замовника, учасником було надано інформацію про виконання аналогічних договорів, при цьому відомості, що містились у довідці № 71 від 06.10.2017 та додатках (договори про виконання умов договору, акти прийому-передачі) містили недостовірні відомості, а саме: у наданих документах містилась інформація щодо постачання човнів типу «RIB» 500». При цьому, згідно відповіді Регістра судноплавства України вказана компанія не отримувала погодження проекту на будівництво вказаних човнів, а також не видавався сертифікат маломірного судна. За вказаними заводськими номерами було зареєстровано судна Вектор-500 та «RIB»-950.

Окрім того, у специфікації до договору, що надавалась учасником у складі тендерної пропозиції Замовнику, надано проект договору зі специфікації, в якому також містилась інформація на постачання човнів типу «RIB» 500, що не відповідає дійсності так як на вказані човни у виробника відсутні проектна документація схвалена Регістром судноплавства, а також сертифікат маломірного судна.

Незважаючи на вказані порушення, Замовником, було прийнято пропозицію ПП «Вектор аттракціон» та 08.11.2017 року укладено договір №177-В-17 на постачання човнів типу «RIB» 500 та 650.

В подальшому, на виконання умов договору ПП «Вектор атракціон» на адресу замовника поставила човни типу «RIB» 650 що не відповідає кваліфікаційним вимогам замовника, а саме технічним характеристикам, в той-же час човни типу «RIB» 500 не мають проектної документації схвалено Регістром на побудову вказаного човна, в тому числі відсутній сертифікат маломірного судна та інші дозвільні та погоджувальні документ, що надають право їх виробництво та реалізацію.

Окрім того, провівши аналіз договорів, які надані учасником у складі тендерної пропозиції Замовнику, як підтвердження про виконання аналогічних договорів, вказані судна реалізовувались за значно нижчими цінами (у два рази дешевше) в порівнянні з ціною поставки за договором №177-В-17.

Таким чином, посадові особи КП «МПРС» діючи в інтересах третіх осіб, всупереч відомчим інструкціям та наказам придбали човни «RIB» 650, 500 сумнівного походження без відповідних дозвільних документів по завищеним цінам у декілька разів чим завдали збитки Казенному підприємству на суму понад 2 000 000 грн.

За версією слідства посадові особи КП «МПРС» вступили у злочину змову з посадовими особами ДП «КТ Регістр судноплавства України», а також ПП «Вектор Аттракціон», з метою приховування факту розтрати коштів казеного підприємства, за неправомірну вигоду зареєстрували придбані з порушенням вимог чинного законодавства човни «RIB» 650, 500, як допоміжні судна до човнів типу ПРК -01 та ПРК-06 і присвоїли їм назви ПРК-501 та ПРК-502 відповідно.

Разом з цим в ході проведення досудового розслідування встановлено, що до вчинення зазначеного кримінального правопорушення може бути причетна перший заступник директора КП «МПРС» ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , що проживає за адресою: АДРЕСА_1 та у користуванні якої перебуває абонентський номер № НОМЕР_1 .

В судовому засіданні прокурор підтримав клопотання слідчого та просив суд задовольнити його посилаючись на викладені доводи.

Вислухавши думку учасників судового засідання, дослідивши клопотання та додані до нього матеріали, оцінивши всі обставини у сукупності, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання слідчого є обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню, з наступних підстав.

Згідно ст.223 КПК України слідчі (розшукові) дії, є діями, спрямованими на отримання (збирання) доказів або перевірку вже отриманих доказів у конкретному кримінальному провадженні. Підставами для проведення слідчої (розшукової) дії є наявність достатніх відомостей, що вказують на можливість досягнення її мети.

Згідно ст.234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановленням місцезнаходження розшукуваних осіб.

Так, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини скоєння кримінального правопорушення, відшукування та вилучення оригіналів (копій) документів, які стали підставою для проведення процедури відкритих торгів із закупівлі товарів, а саме: човнів типу «RIB» з двигунами, на підставі завідомо підроблених документів щодо виконання умов договору ПП «Вектор атракціон» на адресу замовника поставила човни типу «RIB» 650 що не відповідає кваліфікаційним вимогам замовника, а саме технічним характеристикам, в той-же час човни типу «RIB» 500 не мають проектної документації схвалено Регістром на побудову вказаного човна, в тому числі відсутній сертифікат маломірного судна, а також інших дозвільних та погоджувальних документів, що надають право на їх виробництво та реалізацію, комп`ютерної техніки та мобільних телефонів, що могли бути використанні як знаряддя вчинення кримінального правопорушення, та можуть містити інформацію, що може бути використана як доказ у зазначеному кримінальному провадженні, інших речей і документів, що мають доказове значення у кримінальному провадженні, слідчий суддя вважає за доцільне надати дозвіл на проведення обшуку за місцем мешкання першого заступника директора КП «МПРС» ОСОБА_5 , а саме за адресою: АДРЕСА_1 .

Згідно інформації з Державного реєстру прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно об`єкт нерухомості, а саме кв. АДРЕСА_2 на праві приватної власності належить ОСОБА_5 .

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст.93, 110, 233, 234, 309, 369-372 КПК України, слідчий суддя

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання начальника відділення СВ Київського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області ОСОБА_4 , про надання дозволу на проведення обушку задовольнити.

Надати дозвіл слідчим СВ Київського ВП у м. Одесі ГУНП в Одеській області ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_4 , ОСОБА_8 , процесуальному керівнику прокурору Одеської місцевої прокуратури № 1 ОСОБА_3 та уповноваженим оперативним співробітникам УЗЕ в Одеській області ДЗЕ НП України ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 за дорученням слідчого в порядку ст. 40 КПК України, на проведенняобшуку замісцем мешканняпершого заступникадиректора КП«МПРС» ОСОБА_5 ,а самеза адресою: АДРЕСА_1 , з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини скоєння кримінального правопорушення, відшукування та вилучення оригіналів (копій) документів, які стали підставою для проведення процедури відкритих торгів із закупівлі товарів, а саме: човнів типу «RIB» з двигунами, на підставі завідомо підроблених документів щодо виконання умов договору ПП «Вектор атракціон» на адресу замовника поставила човни типу «RIB» 650 що не відповідає кваліфікаційним вимогам замовника, а саме технічним характеристикам, в той-же час човни типу «RIB» 500 не мають проектної документації схваленої Регістром на побудову вказаного човна, в тому числі відсутній сертифікат маломірного судна, а також інших дозвільних та погоджувальних документів, що надають право на їх виробництво та реалізацію, комп`ютерної техніки та мобільних телефонів, що могли бути використанні як знаряддя вчинення кримінального правопорушення, та можуть містити інформацію, що може бути використана як доказ у зазначеному кримінальному провадженні, інших речей і документів, що мають доказове значення у зазначеному кримінальному провадженні.

Ухвала слідчого судді підлягає негайному виконанню після її проголошення слідчим, прокурором.

Встановити строк дії ухвали слідчого судді про надання дозволу на проведення обшуку 30 (тридцять) днів з дня її проголошення.

Ухвала слідчого судді про надання дозволу на проведення обшуку набирає законної сили з моменту її постановлення є остаточною та оскарженню в порядку ст.309 КПК України не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення31.01.2019
Оприлюднено14.02.2023
Номер документу79542848
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обушку

Судовий реєстр по справі —520/969/19

Ухвала від 22.01.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Іванчук В. М.

Ухвала від 21.11.2019

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Іванчук В. М.

Ухвала від 21.11.2019

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Іванчук В. М.

Ухвала від 06.06.2019

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Іванчук В. М.

Ухвала від 10.05.2019

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Іванчук В. М.

Ухвала від 02.04.2019

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Іванчук В. М.

Ухвала від 07.02.2019

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Іванчук В. М.

Ухвала від 07.02.2019

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Іванчук В. М.

Ухвала від 07.02.2019

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Іванчук В. М.

Ухвала від 07.02.2019

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Іванчук В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні