Ухвала
від 21.02.2019 по справі 472/27/19
ВЕСЕЛИНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 472/27/19

Провадження №2/472/142/19

УХВАЛА

про забезпечення позову

"21" лютого 2019 р. смт. Веселинове

Суддя Веселинівського районного суду Миколаївської області Тустановський А.О. при секретарі Заметі Н.В., розглянувши заяву першого заступника прокурора Миколаївської області Білоус О., що діє в інтересах держави, про забезпечення позову,

ВСТАНОВИВ:

Перший заступник прокурора Миколаївської області Білоус О. в інтересах держави звернувся до суду з позовом до Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області, ОСОБА_1, ОСОБА_2, про визнання незаконними та скасування наказів, скасування запису в Державному реєстрі речових прав, витребування земельної ділянки.

Підставою для пред'явлення вказаного позову вважає порушення вимог законодавства щодо порядку отримання у власність земель для ведення особистого селянського господарства.

Одночасно з позовною заявою до суду надійшла заява позивача про забезпечення позову, у якій він просить з метою запобігання відчуженню спірної земельної ділянки, що може утруднити або зробити неможливим виконання рішення суду, вжити заходів до забезпечення позову шляхом:

- накладення арешту на земельну ділянку площею 2 га. кадстровий номер 4821780600:01:000:0697, розташовану в межах території Катеринівської сільської ради Веселинівського району Миколаївської області та заборонити органам, які здійснюють реєстрацію речових прав на нерухоме майно, здійснювати будь-які дії щодо цієї земельної ділянки (у тому числі у разі її поділу чи об`єднання з іншими ділянками);

- заборонити ОСОБА_2(реєстраційний номер облікової картки платника податків: НОМЕР_1, проживає за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_1. м. Кропивницький Кіровоградської області) вчиняти будь-які дії спрямовані на зміну цільового призначення земельної ділянки з кадастровим номером 4821780600:01:000:0697, її поділу або об`єднання з іншими земельними ділянками, укладати договори, вчиняти інші правочини щодо неї.

Згідно ст. 149 ЦПК України суд за заявою учасника справи має право вжити передбачених статтею 150 цього Кодексу заходів забезпечення позову.

Забезпечення позову допускається як до пред'явлення позову, так і на будь-якій стадії розгляду справи, якщо невжиття таких заходів може істотно ускладнити чи унеможливити виконання рішення суду або ефективний захист, або поновлення порушених чи оспорюваних прав або інтересів позивача, за захистом яких він звернувся або має намір звернутися до суду.

Частина 1 ст. 150 ЦПК України передбачає такі види забезпечення позову, зокрема, накладення арешту на майно та (або) грошові кошти, що належать або підлягають передачі або сплаті відповідачеві і знаходяться у нього чи в інших осіб; забороною вчиняти певні дії.

Згідно ч. 2 ст. 150 ЦПК України, суд може застосувати кілька видів забезпечення позову.

Відповідно до роз'яснень Пленуму Верховного суду України, даних в п.4 Постанови №9 від 22.12.2006 р. Про практику застосування судами цивільного процесуального законодавства при розгляді заяв про забезпечення позову, суд має з урахуванням доказів, наданих позивачем на підтвердження своїх вимог, пересвідчитися, зокрема, в тому, що між сторонами дійсно виник спір та існує реальна загроза невиконання чи утруднення виконання можливого рішення суду про задоволення позову, з'ясувати обсяг позовних вимог, дані про особу відповідача, а також відповідність виду забезпечення позову, який просить застосувати особа, котра звернулася з такою заявою, позовним вимогам.

Проаналізувавши зміст позовних вимог, виходячи із співмірності заходів забезпечення позову заявленим позовним вимогам і відповідності виду забезпечення позову позовним вимогам, суд прийшов до переконання, що заява позивача про забезпечення позову підлягає задоволенню, оскільки у суду є всі підстави вважати, що невжиття заходів забезпечення позову може утруднити або зробити неможливим виконання рішення суду у разі задоволення позовних вимог.

Керуючись ст. ст. 149, 150 ЦПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Заяву першого заступника прокурора Миколаївської області Білоус О. про забезпечення позову задовольнити повністю.

Накласти арешт на земельну ділянку площею 2 га, кадастровий номер 4821780600:01:000:0697, розташовану в межах території Катеринівської сільської ради Веселинівського району Миколаївської області.

Заборонити органам, які здійснюють реєстрацію речових прав на нерухоме майно, здійснювати будь-які дії щодо цієї земельної ділянки (у тому числі у разі її поділу чи об`єднання з іншими ділянками).

Заборонити ОСОБА_2, реєстраційний номер облікової картки платника податків: НОМЕР_1, що проживає за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_1. м. Кропивницький Кіровоградської області, вчиняти дії спрямовані на зміну цільового призначення земельної ділянки з кадастровим номером 4821780600:01:000:0697, її поділу або об`єднання з іншими земельними ділянками, укладати договори, вчиняти інші правочини щодо неї.

Ухвала про забезпечення позову підлягає негайному виконанню, в порядку встановленому для виконання судових рішень.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Миколаївського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Суддя Веселинівського районного суду Миколаївської областіОСОБА_3

СудВеселинівський районний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення21.02.2019
Оприлюднено01.03.2019
Номер документу80134068
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —472/27/19

Ухвала від 20.06.2023

Цивільне

Веселинівський районний суд Миколаївської області

Тустановський А. О.

Ухвала від 25.10.2019

Цивільне

Веселинівський районний суд Миколаївської області

Тустановський А. О.

Рішення від 01.07.2019

Цивільне

Веселинівський районний суд Миколаївської області

Тустановський А. О.

Рішення від 01.07.2019

Цивільне

Веселинівський районний суд Миколаївської області

Тустановський А. О.

Постанова від 24.04.2019

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Ямкова О. О.

Постанова від 24.04.2019

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Ямкова О. О.

Ухвала від 17.04.2019

Цивільне

Веселинівський районний суд Миколаївської області

Тустановський А. О.

Ухвала від 11.04.2019

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Ямкова О. О.

Ухвала від 09.04.2019

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Ямкова О. О.

Ухвала від 20.03.2019

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Ямкова О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні