Ухвала
від 21.02.2019 по справі 1-31/10
ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Номер провадження: 11-п/813/212/19

Номер справи місцевого суду: 1-31/10 (1-в/516/1/19)

Головуючий у першій інстанції

Доповідач ОСОБА_1

ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21.02.2019 року м. Одеса

Одеський апеляційний суд в складі:

Головуючого судді ОСОБА_1

суддів ОСОБА_2 , ОСОБА_3

розглянувши у відкритому судовому засіданні подання в.о. голови Теплодарського міського суду Одеської області ОСОБА_4 про направлення до іншого суду клопотання засудженого ОСОБА_5 про вирішення питання про всякого роду сумніви і протиріччя, що виникають при виконанні вироку у кримінальному провадженні,

ВСТАНОВИВ:

До Одеського апеляційного суду надійшло подання в.о. голови Теплодарського міського суду Одеської області ОСОБА_4 про направлення до іншого суду клопотання засудженого ОСОБА_5 про вирішення питання про всякого роду сумніви і протиріччя, що виникають при виконанні вироку у кримінальному провадженні за звинуваченням ОСОБА_5 у скоєні злочинів, передбачених ч.1 ст. 115, ч.1 ст. 185, ч.2 ст. 194 ч.2 ст. 307 КК України.

Подання обґрунтоване тим, що автоматизований розподіл даного клопотання засудженого ОСОБА_5 здійснити неможливо з урахуванням того, що ухвалою Теплодарського міського суду Одеської області від 11.02.2019 року задоволено заяву судді ОСОБА_4 про самовідвід, оскільки суддя ОСОБА_4 приймала участь у кримінальному провадженні під час досудового розслідування.

Інші судді за штатним розписом Теплодарському міському суді Одеської області відсутні.

Учасники кримінального провадження в судове засідання не з`явились, про час і місце розгляду подання були повідомлені належним чином. Про причини неявки апеляційний суд не повідомили.

Відповідно до ч.4 ст.34 КПК України про час та місце розгляду подання чи клопотання про направлення кримінального провадження з одного суду до іншого повідомляються учасники судового провадження, проте їх неприбуття не перешкоджає розгляду питання.

Відповідно до приписів ч.4 ст.107 КПК України, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді під час судового провадження є обов`язковим. У разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Враховуючи те, що учасники кримінального провадження в судове засідання не з`явились, фіксація процесу технічними засобами не здійснювалась.

Заслухавши суддю-доповідача, ознайомившись з матеріалами провадження, апеляційний суд дійшов висновку про те, що подання підлягає задоволенню з таких підстав.

Згідно з ч.2 ст.34 КПК України питання про направлення кримінального провадження з одного суду до іншого в межах юрисдикції одного суду апеляційної інстанції вирішується колегією суддів відповідного суду апеляційної інстанції за поданням місцевого суду або за клопотанням сторін чи потерпілого не пізніше п`яти днів з дня внесення такого подання чи клопотання, про що постановляється вмотивована ухвала.

Відповідно до ч.1 ст.32 КПК України кримінальне провадження здійснює суд, у межах територіальної юрисдикції якого вчинено кримінальне правопорушення.

Разом з цим, на теперішній час в Теплодарському міському суді Одеської області неможливо утворити склад суду для розгляду зазначеного клопотання.

Згідно інформації, яка знаходиться в розпорядженні апеляційного суду, на теперішній час у Теплодарському міському суді Одеської області штатним розписом передбачено три посади судді, суддя ОСОБА_4 винесла ухвалу Теплодарського міського суду Одеської області від 11.02.2019 року якою задовольнила заявлений самовідвід в зв`язку з тим що приймала участь під час досудового розслідування вказаного кримінального провадження, а інші судді в цьому судді відсутні.

Згідно з п.2 ч.1 ст.34 КПК України кримінальне провадження передається на розгляд до іншого суду, якщо після задоволення відводів (самовідводів) чи в інших випадках неможливо утворити новий склад суду для судового розгляду.

На теперішній час в зв`язку не доукомплектуванням суддівського корпусу та неможливістю з об`єктивних причин утворити склад суду для розгляду клопотання засудженого ОСОБА_5 , в Теплодарському міському суді, з метою оперативності та ефективності розгляду клопотання засудженого, Одеський апеляційний суд дійшов висновку про те, що вказане клопотання слід направити на розгляд до Біляївського районного суду Одеської області, який є одним з найбільш територіально наближених судів до Теплодарського міського суду Одеської області.

Враховуючи викладене, керуючись ст.ст.32, 34, 418, 419 КПК України, Одеський апеляційний суд,

УХВАЛИВ:

Подання в.о. голови Теплодарського міського суду Одеської області ОСОБА_4 задовольнити.

Клопотання засудженого ОСОБА_5 про вирішення питання про всякого роду сумніви і протиріччя, що виникають при виконанні вироку у кримінальному провадженні, направити на розгляд до Біляївського районного суду Одеської області.

Ухвала вступає в законну силу з моменту її проголошення і подальшому оскарженню не підлягає.

Судді

Одеського апеляційного суду: ОСОБА_1 ОСОБА_2 ОСОБА_3

З оригіналом згідно суддя: ОСОБА_1

СудОдеський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення21.02.2019
Оприлюднено15.02.2023
Номер документу80145305
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1-31/10

Постанова від 26.02.2010

Кримінальне

Суворовський районний суд м.Одеси

Головей В. М.

Постанова від 26.02.2010

Кримінальне

Суворовський районний суд м.Одеси

Головей В. М.

Постанова від 24.12.2019

Кримінальне

Біляївський районний суд Одеської області

Галич О. П.

Постанова від 10.12.2019

Кримінальне

Біляївський районний суд Одеської області

Галич О. П.

Ухвала від 08.10.2019

Кримінальне

Теплодарський міський суд Одеської області

Мислива Л. М.

Постанова від 30.09.2019

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Маринич В`ячеслав Карпович

Вирок від 03.06.2010

Кримінальне

Комінтернівський районний суд Одеської області

Іванчук В. І.

Ухвала від 20.05.2019

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Маринич В`ячеслав Карпович

Ухвала від 29.03.2019

Кримінальне

Біляївський районний суд Одеської області

Пендюра Л. О.

Ухвала від 21.02.2019

Кримінальне

Одеський апеляційний суд

Потанін О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні