Ухвала
від 18.03.2019 по справі 304/417/18
ПЕРЕЧИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

18 березня 2019 року

м.Перечин

Перечинський районний суд Закарпатської області у складі:

головуючого - судді ОСОБА_1 ,

при секретарі - ОСОБА_2 ,

з участю прокурора ОСОБА_3 ,

представника потерпілого ОСОБА_4 ,

Справа №304/417/18

Провадження №1-кп/304/18/2019

розглянувши увідкритому судовомузасіданні взалі судукримінальне провадження за№12016070130000241від 09червня 2016року пообвинуваченню

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця та мешканця АДРЕСА_1 , українця, громадянина України, неодруженого, з вищою освітою, раніше не судимого,

у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.191 КК України,-

В С Т А Н О В И В :

На розгляді у Перечинському районному суді Закарпатської області знаходиться вищевказане кримінальне провадження (справа) щодо ОСОБА_5 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.191 КК України.

Обвинувачений ОСОБА_5 на розгляд даної справи не з`являється, про причини своєї неявки суду не повідомляє, а вжиті судом примусові заходи приводу не дали бажаного результату.

Прокурор ОСОБА_3 у судовому засіданні заявив клопотання про оголошення в розшук обвинуваченого ОСОБА_5 , мотивуючи його тим, що останній уже неодноразово, без поважних причин не з`являється в судові засідання, а тому, на думку прокурора, подібне перешкоджає подальшому судовому розгляду даної справи і є підставою для оголошення обвинуваченого в розшук.

Представник потерпілого адвокат ОСОБА_4 проти даного клопотання не заперечив.

Суд, заслухавши думку учасників процесу, оглянувши матеріали справи, приходить до наступного висновку.

Так, згідно ст.2 КПК України завданнями кримінального провадження є захист особи, суспільства та держави від кримінальних правопорушень, охорона прав, свобод та законних інтересів учасників кримінального провадження, а також забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування і судового розгляду з тим, щоб кожний, хто вчинив кримінальне правопорушення, був притягнутий до відповідальності в міру своєї вини, жоден невинуватий не був обвинувачений або засуджений, жодна особа не була піддана необґрунтованому процесуальному примусу і щоб до кожного учасника кримінального провадження була застосована належна правова процедура.

Відповідно до ст.8 КПК України кримінальне провадження здійснюється з додержанням принципу верховенства права, відповідно до якого людина, її права та свободи визнаються найвищими цінностями та визначають зміст і спрямованість діяльності держави. Принцип верховенства права у кримінальному провадженні застосовується з урахуванням практики Європейського суду з прав людини..

Згідно ч.1 ст.9 КПК України під час кримінального провадження суд, слідчий суддя, прокурор, керівник органу досудового розслідування, слідчий, інші службові особи органів державної влади зобов`язані неухильно додержуватися вимог Конституції України, цього Кодексу, міжнародних договорів, згода на обов`язковість яких надана Верховною Радою України, вимог інших актів законодавства.

Відповідно до ч.1 ст.10 КПК України не може бути привілеїв чи обмежень у процесуальних правах, передбачених цим Кодексом, за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних чи інших переконань, статі, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, громадянства, освіти, роду занять, а також за мовними або іншими ознаками.

Згідно ст.17 КПК України особа вважається невинуватою у вчиненні кримінального правопорушення і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у порядку, передбаченому цим Кодексом, і встановлено обвинувальним вироком суду, що набрав законної сили. Ніхто не зобов`язаний доводити свою невинуватість у вчиненні кримінального правопорушення і має бути виправданим, якщо сторона обвинувачення не доведе винуватість особи поза розумним сумнівом. Підозра, обвинувачення не можуть ґрунтуватися на доказах, отриманих незаконним шляхом. Усі сумніви щодо доведеності вини особи тлумачаться на користь такої особи. Поводження з особою, вина якої у вчиненні кримінального правопорушення не встановлена обвинувальним вироком суду, що набрав законної сили, має відповідати поводженню з невинуватою особою.

Відповідно до ст.21 КПК України кожному гарантується право на справедливий розгляд та вирішення справи в розумні строки незалежним і неупередженим судом, створеним на підставі закону. Вирок та ухвала суду, що набрали законної сили в порядку, визначеному цим Кодексом, є обов`язковими і підлягають безумовному виконанню на всій території України. Кожен має право на участь у розгляді в суді будь-якої інстанції справи, що стосується його прав та обов`язків, у порядку, передбаченому цим Кодексом. Якщо інше не передбачено цим Кодексом, здійснення кримінального провадження не може бути перешкодою для доступу особи до інших засобів правового захисту, якщо під час кримінального провадження порушуються її права, гарантовані Конституцією України та міжнародними договорами України.

Згідно ч.1 ст.22 КПК України кримінальне провадження здійснюється на основі змагальності, що передбачає самостійне обстоювання стороною обвинувачення і стороною захисту їхніх правових позицій, прав, свобод і законних інтересів засобами, передбаченими цим Кодексом.

Відповідно до ст.28 КПК України під час кримінального провадження кожна процесуальна дія або процесуальне рішення повинні бути виконані або прийняті в розумні строки. Розумними вважаються строки, що є об`єктивно необхідними для виконання процесуальних дій та прийняття процесуальних рішень. Розумні строки не можуть перевищувати передбачені цим Кодексом строки виконання окремих процесуальних дій або прийняття окремих процесуальних рішень.

Згідно ч.7 ст.42 КПК України підозрюваний, обвинувачений зобов`язаний: 1) прибути за викликом до слідчого, прокурора, слідчого судді, суду, а в разі неможливості прибути за викликом у призначений строк - заздалегідь повідомити про це зазначених осіб; 2) виконувати обов`язки, покладені на нього рішенням про застосування заходів забезпечення кримінального провадження; 3) підкорятися законним вимогам та розпорядженням слідчого, прокурора, слідчого судді, суду; 4) надавати достовірну інформацію представнику персоналу органу пробації, необхідну для підготовки досудової доповіді.

Відповідно до ч.2 ст.318 КПК України судовий розгляд здійснюється в судовому засіданні з обов`язковою участю сторін кримінального провадження, крім випадків, передбачених цим Кодексом. У судове засідання викликаються потерпілий та інші учасники кримінального провадження.

Згідно ст.335 КПК України у разі якщо обвинувачений ухилився від суду або захворів на психічну чи іншу тяжку тривалу хворобу, яка виключає його участь у судовому провадженні, суд зупиняє судове провадження щодо цього обвинуваченого до його розшуку або видужання і продовжує судове провадження стосовно інших обвинувачених, якщо воно здійснюється щодо декількох осіб. Розшук обвинуваченого, який ухилився від суду, оголошується ухвалою суду, організація виконання якої доручається слідчому та/або прокурору.

Отже, з урахуванням вищевикладеного та того, що участь обвинуваченого ОСОБА_5 у даному судовому провадженні є обов`язковою, а також того, що він неодноразово не з`являється на розгляд даної справи без поважних причин, а вжиті судом заходи примусового приводу не дали бажаного результату, а тому суд вважає, що такого слід оголосити у розшук, а провадження по справі зупинити.

Тому, керуючись ст.335 КПК України, с у д, -

П О С Т А Н О В И В :

Клопотання прокурора ОСОБА_3 про розшук обвинуваченого ОСОБА_5 задовольнити.

Оголосити у розшук обвинуваченого ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця та мешканця АДРЕСА_1 , якому ставиться у вину злочин, передбачений ч.2 ст.191 КК України.

До розшуку обвинуваченого ОСОБА_5 судове провадження по даній справі зупинити.

Виконання даної ухвали для організації та здійснення розшуку обвинуваченого ОСОБА_5 доручити начальнику Перечинського відділення поліції Ужгородського відділу поліції ГУ Національної поліції в Закарпатській області.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий: ОСОБА_1

СудПеречинський районний суд Закарпатської області
Дата ухвалення рішення18.03.2019
Оприлюднено15.02.2023
Номер документу80536822
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —304/417/18

Ухвала від 31.10.2023

Кримінальне

Перечинський районний суд Закарпатської області

Ганько І. І.

Ухвала від 04.10.2023

Кримінальне

Перечинський районний суд Закарпатської області

Ганько І. І.

Ухвала від 29.11.2021

Кримінальне

Перечинський районний суд Закарпатської області

Ганько І. І.

Ухвала від 16.11.2021

Кримінальне

Перечинський районний суд Закарпатської області

Ганько І. І.

Ухвала від 16.11.2021

Кримінальне

Перечинський районний суд Закарпатської області

Ганько І. І.

Ухвала від 22.07.2019

Кримінальне

Перечинський районний суд Закарпатської області

Шешеня М. О.

Ухвала від 04.07.2019

Кримінальне

Перечинський районний суд Закарпатської області

Шешеня М. О.

Ухвала від 14.06.2019

Кримінальне

Перечинський районний суд Закарпатської області

Шешеня М. О.

Ухвала від 18.03.2019

Кримінальне

Перечинський районний суд Закарпатської області

Шешеня М. О.

Ухвала від 27.02.2019

Кримінальне

Перечинський районний суд Закарпатської області

Шешеня М. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні