Ухвала
від 21.03.2019 по справі 499/202/19
ІВАНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Іванівський районний суд Одеської області

Іванівський районний суд Одеської області

Справа № 499/202/19

Провадження № 2/499/211/19

У Х В А Л А

Іменем України

"21" березня 2019 р. смт.Іванівка

Суддя Іванівського районного суду Одеської області Погорєлов І.В., розглянувши перевіривши на виконання вимог ст.ст.175-177 ЦПК України позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: Служба у справах дітей Одеської міської ради, Іванівський районний відділ ДРАЦС ГТУЮ про виключення запису, як батька з актового запису про народження дитини, визнання батьківства та про внесення змін до актового запису про народження дитини даних про батька дитини

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до суду із вищевказаним позовом.

Згідно з частиною 1 статті 4 ЦПК України, кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

За правилами цивільного процесуального законодавства, позовна заява за формою та змістом повинна відповідати статті 175 ЦПК України, а також вимогам статті 177 цього Кодексу.

Так, подана заява не відповідає вимогам ст.175 ЦПК України, а саме в порушення вимог зазначеної статті не зазначено жодних відомостей про відповідача, відомості про вжиття заходів досудового врегулювання спору, якщо такі проводилися, в тому числі, якщо законом визначений обов`язків досудовий порядок урегулювання спору; відсутній попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які позивач поніс і які очікує понести у зв`язку із розглядом справи.

Згідно із ч. 4 ст. 177 ЦПК України, до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Окрім цього, відповідно до ст. 9 Закону України Про судовий збір судовий збір сплачується за місцем розгляду справи та зараховується до спеціального фонду Державного бюджету України. Суд перед відкриттям (порушенням) провадження у справі, прийняттям до розгляду заяв (скарг) перевіряє зарахування судового збору до спеціального фонду Державного бюджету України.

У відповідності до ч.3 ст.6 ЗУ Про судовий збір у разі коли в позовній заяві об`єднано дві і більше вимог немайнового характеру, судовий збір сплачується за кожну вимогу немайнового характеру.

Як вбачається з позовної заяви, позивач ставить три вимоги немайнового характеру, однак до матеріалів справи долучено квитанцію лише на сплату судового збору у розмірі 768,40 грн., при цьому сплаті підлягає 2305,20 грн. (768,40*3).

Таким чином судовий збір сплачено позивачем у неповному обсязі.

Так, відповідно до ст.52,53 ЦПК України визначено статус третіх осіб, а саме які заявляють самостійні вимоги та які не заявляють самостійні вимоги. В порушення даної норми позивачем у справі зазначено третіх осіб, але позивачем по справі не визначено їх статус, що є порушенням вимог ч.6 ст.175 ЦПК України та унеможливлює в подальшому участь особи яка не має визначеного статусу в цивільному процесі.

Відповідно до ч.1ст.185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Враховуючи вищевикладене, суд дійшов висновку, що позовну заяву необхідно залишити без руху, надавши позивачу семиденний строк з дня вручення даної ухвали на усунення недоліків, зазначених вище.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст.185,258-261,353 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: Служба у справах дітей Одеської міської ради, Іванівський районний відділ ДРАЦС ГТУЮ про виключення запису, як батька з актового запису про народження дитини, визнання батьківства та про внесення змін до актового запису про народження дитини даних про батька дитини - залишити без руху.

Повідомити позивача про необхідність виправити вищевказані недоліки позовної заяви у семиденний строк з дня отримання ухвали, а саме: визначити статус третіх осіб, які беруть участь у справі, зазначити відомості про відповідача, здійснити доплату судового збору, вказати чи здійснювалися заходи досудового врегулювання спору, надати попередній орієнтованих розрахунок судових витрат.

Роз`яснити позивачу, що в разі, якщо у вказаний строк недоліки позовної заяви не будуть усунуті, позовна заява вважатиметься неподаною та буде повернута позивачу.

Копію ухвали надіслати позивачу.

Ухвала не підлягає оскарженню та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

СуддяІ. В. Погорєлов

СудІванівський районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення21.03.2019
Оприлюднено26.03.2019
Номер документу80665085
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —499/202/19

Рішення від 27.11.2019

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Маломуж А. І.

Ухвала від 15.11.2019

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Маломуж А. І.

Ухвала від 17.10.2019

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Маломуж А. І.

Ухвала від 25.06.2019

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Маломуж А. І.

Ухвала від 06.05.2019

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Маломуж А. І.

Ухвала від 08.04.2019

Цивільне

Іванівський районний суд Одеської області

Погорєлов І. В.

Ухвала від 21.03.2019

Цивільне

Іванівський районний суд Одеської області

Погорєлов І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні