Ухвала
від 25.06.2019 по справі 499/202/19
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ОДЕСИ


Справа № 499/202/19

Провадження № 2-з/520/777/19

УХВАЛА

25.06.2019 року

Київський районний суд м. Одеси в складі

судді Маломуж А.І.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Одесі заяву представника позивача ОСОБА_1 про призначення судово-біологічної (генетичної) експертизи у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до Одеського комунального навального закладу Дитячий будинок Перлинка Одеської міської ради (м. Одеса, пров. Монастирський, 3), третя особа - Суворовський районний у місті Одесі відділ державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції в Одеській області (м. Одеса, Десантний бульвар, 14) про визнання батьківства та про внесення змін до актового запису про народження дитини даних про батька дитини,-

ВСТАНОВИВ :

В провадженні Київського районного суду м. Одеси знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до Одеського комунального навального закладу Дитячий будинок Перлинка Одеської міської ради (м. Одеса, пров. Монастирський, 3), третя особа - Суворовський районний у місті Одесі відділ державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції в Одеській області (м. Одеса, Десантний бульвар, 14) про визнання батьківства та про внесення змін до актового запису про народження дитини даних про батька дитини.

При подачі позовної заяви до суду представник позивача заявив клопотання про призначення судово-генетичної експертизи, оскільки для з`ясування обставин, що мають значення для справи, необхідні спеціальні знання, без яких встановити обставини викладені в позовній заяві неможливо.

25.06 2019 року сторони в судове засідання не з`явились, однак надіслали на адресу суду зави про слухання справи у їх відсутності, не заперечують проти призначення судово-генетичної експертизи.

Згідно частини 1 статті 103 ЦПК України суд призначає експертизу у справі за сукупності таких умов: 1) для з`ясування обставин, що мають значення для справи, необхідні спеціальні знання у сфері іншій, ніж право, без яких встановити відповідні обставини неможливо; 2) сторонами (стороною) не надані відповідні висновки експертів із цих самих питань або висновки експертів викликають сумніви щодо їх правильності.

Зважаючи на те, що для правильного розгляду справи необхідні спеціальні знання, суд вважає необхідним призначити по справі судово-генетичну експертизу виконання якої доручити судово-експертній установі КУ Одеське обласне бюро судово-медичних експертиз .

Відповідно до пункту 5 частини 1 статті 252 ЦПК України , суд може за заявою учасника справи, а також з власної ініціативи зупинити провадження у справі у випадку призначення судом експертизи.

Згідно з пунктом 9 частини 1 статті 253 цього ж Кодексу в такому випадку провадження у справі зупиняється на час проведення експертизи.

З огляду на вищенаведене, суд вважає, що провадження у цивільній справі належить зупинити на час проведення судово-генетичної експертизи.

Керуючись п.1 ч.1,ч.2 ст. 258 , ч.4, ч.5 ст. 259 , ст. 260 ЦПК України , суд,-

У Х В А Л И В:

Клопотання представника позивача ОСОБА_1 про призначення судово-біологічної (генетичної) експертизи у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до Одеського комунального навального закладу Дитячий будинок Перлинка Одеської міської ради (м. Одеса, пров. Монастирський, 3), третя особа - Суворовський районний у місті Одесі відділ державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції в Одеській області (м. Одеса, Десантний бульвар, 14) про визнання батьківства та про внесення змін до актового запису про народження дитини даних про батька дитини - задовольнити.

Призначити судово-генетичну експертизу та поставити перед експертом наступні питання:

1.Чи наявне кровне споріднення між ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 ?

2.Якщо так, то чи являється ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 батьком ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , на підставі проведеної судово-генетичної експертизи?

Попередити експерта про кримінальну відповідальність за завідомо неправдивий висновок та за відмову без поважних причин від виконання покладених на нього обов`язків.

Проведення судово-генетичної експертизи доручити судово-експертній установі КУ Одеське обласне бюро судово-медичних експертиз (м. Одеса, пров. Валіховський, 4).

Витрати на проведення судово-генетичної експертизи покласти на позивача - ОСОБА_1 .

Для проведення судово-генетичної експертизи копії матеріалів цивільної справи, що стосуються проведення даної експертизи надіслати до судово-експертної установи КУ Одеське обласне бюро судово-медичних експертиз .

Провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до Одеського комунального навального закладу Дитячий будинок Перлинка Одеської міської ради (м. Одеса, пров. Монастирський, 3), третя особа - Суворовський районний у місті Одесі відділ державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції в Одеській області (м. Одеса, Десантний бульвар, 14) про визнання батьківства та про внесення змін до актового запису про народження дитини даних про батька дитини- зупинити на час проведення судово-генетичної експертизи.

Ухвала суду в частині, що стосується зупинення провадження у цивільній справі, може бути оскаржена до Одеського апеляційного суду, шляхом подачі апеляційної скарги протягом 15 днів з дня її оголошення.

В іншій частині ухвала суду є остаточною та не підлягає апеляційному оскарженню.

Суддя Маломуж А. І.

СудКиївський районний суд м. Одеси
Дата ухвалення рішення25.06.2019
Оприлюднено28.06.2019
Номер документу82673751
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —499/202/19

Рішення від 27.11.2019

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Маломуж А. І.

Ухвала від 15.11.2019

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Маломуж А. І.

Ухвала від 17.10.2019

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Маломуж А. І.

Ухвала від 25.06.2019

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Маломуж А. І.

Ухвала від 06.05.2019

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Маломуж А. І.

Ухвала від 08.04.2019

Цивільне

Іванівський районний суд Одеської області

Погорєлов І. В.

Ухвала від 21.03.2019

Цивільне

Іванівський районний суд Одеської області

Погорєлов І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні