Ухвала
від 02.04.2019 по справі 569/2569/19
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

Справа № 569/2569/19

1-кс/569/3155/19

02 квітня 2019 року м. Рівне

Слідчий суддя Рівненського міського суду Рівненської області ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянув клопотання старшого слідчого з ОВС другого відділу розслідування СУФР ГУ ДФС у Рівненській області майора податкової міліції ОСОБА_3 про проведення обшуку,

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчий другого відділу розслідування СУФР ГУ ДФС у Рівненській області майор податкової міліції ОСОБА_3 за погодженням із прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби прокуратури Рівненської області ОСОБА_4 звернувся до суду з клопотанням про проведення обшуку у нежитловому приміщенні за адресою АДРЕСА_1 , а саме офісних та складських приміщеннях ПП «Олан Трейд» (код ЄДРПОУ 40487828), з метою встановлення та вилучення документів, предметів, речей які мають значення для встановлення істини по кримінальному провадженні.

В обґрунтування клопотання вказав, що слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Рівненській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №32019180000000006, за фактом ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах службовими особами ПП «Олан Трейд» (код ЄДРПОУ 40487828, м. Рівне, проспект Князя Романа, б.9, 2 поверх), за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст. 212 КК України.

Із матеріалів клопотання вбачається, що службові особи ПП «Олан Трейд» (код ЄДРПОУ 40487828) в період 2018 року проводили фінансово-господарські операції по придбанню овочів, фруктів та транспортно-експедиційних послуг від суб`єктів господарської діяльності, які мають ознаки фіктивності, а саме: ТОВ «М-Продакшн» (код ЄДРПОУ 41711247), ТОВ «Укр Веб Партнерс» (код ЄДРПОУ 40088185), ТОВ «Брайті» (код ЄДРПОУ 41930389), ТОВ «Дельта Строй Плюс» (код ЄДРПОУ 41640796), ТОВ «Арс Консалт Груп» (код ЄДРПОУ 42074923). Внаслідок проведення операцій, що мають ознаки безтоварності зі вказаними підприємствами, службові особи ПП «Олан Трейд» занизили податок на додану вартість у сумі 4472859,66 грн., що призвело до ненадходження в бюджет коштів у особливо великих розмірах.

В результаті вказаного службові особи ПП «Олан Трейд» ухилились від сплати податків на суму 4,4 млн.грн., що призвело до ненадходження в бюджет коштів в особливо великих розмірах, відповідальність за що передбачена ч.3 ст.212 КК України.

В матеріалах кримінального провадження є відомості про те, що ПП «Олан Трейд» у бухгалтерському та податковому обліку відобразило проведення господарських операцій, які мають ознаки порушення податкового законодавства, зі вказаними суб`єктами господарської діяльності. Попередньо встановлено, що такі операції відображені лише документально по обліках товариства, без реального руху активів, метою яких мінімізації податкових зобов`язань. Відповідно до виписаних та зареєстрованих податкових накладних ТОВ «М-Продакшн», ТОВ «Укр Веб Партнерс», ТОВ «Брайті», ТОВ «Дельта Строй Плюс», ТОВ «Арс Консалт Груп» відслідковується невідповідність обсягів придбання обсягам реалізованих товарно-матеріальних цінностей та невідповідність номенклатури придбаного до реалізованого товару, що вказує на безтоварність проведених фінансово-господарських операцій.

Допитано співробітника оперативного підрозділу, який проводив аналіз господарської діяльності ПП «Олан Трейд» в межах ЗУ «Про ОРД». З показань останнього встановлено, що у вищевказаних суб`єктів господарської діяльності, які мають ознаки фіктивності відсутні засоби для здійснення самостійної фінансово-господарської діяльності, а саме: офісні та складські приміщення, транспортні засоби, комп`ютерна техніка, наймані працівники, відслідковується пересорт продукції (невідповідність обсягів придбаної продукції до обсягів реалізованої).

Співробітник ОУ ДФС у Рівненській області вказує, що чорнові записи, чорнова бухгалтерія, комп`ютерна техніка, засоби електронного зв`язку, фінансово-господарські документи та інші предмети і речі що свідчать про умисне ухилення від сплати податків службовими особами ПП «Олан Трейд», іншими особами, які мають істотне значення для встановлення істини по кримінальному провадженні, документи (на паперових та електронних носіях), предмети, печатки та штампи, які можуть свідчити про вчинення злочину, незаповнені документи із відтисками печаток та штампів, чекові книжки, платіжні картки та інші платіжні документи, а також засоби доступу до банківських рахунків, які використовуються в злочинній схемі, документи з ознаками підробки, щодо придбання та подальшої реалізації товарно-матеріальних цінностей та інші документи з ознаками підробки, які мають значення для встановлення істини по кримінальному провадженні знаходяться за адресою розташування офісного та складського приміщення ПП «Олан Трейд» - Київська область, Васильківський район, смт. Глеваха, вул. Вокзальна, 4В, адреса офісного та складського приміщення ПП «Олан Трейд».

Також, в ході проведення слідчих дій по адресам розташування офісних та складських приміщень ПП «Олан Трейд» 20.02.2019, встановлено та вилучено документи, які вказують на розміщення складського приміщення ПП «Олан Трейд» за адресою Київська область, Васильківський район, смт. Глеваха, вул. Вокзальна, 4В. Встановлено, що за вказаною адресою зберігаються документи які можуть свідчити про фактичне походження та придбання товару, товарно-матеріальні цінності.

Таким чином у слідства є достатні підстави вважати, що документи щодо проведених фінансово-господарських операцій ПП «Олан Трейд» з ТОВ «М-Продакшн» (код ЄДРПОУ 41711247), ТОВ «Укр Веб Партнерс» (код ЄДРПОУ 40088185), ТОВ «Брайті» (код ЄДРПОУ 41930389), ТОВ «Дельта Строй Плюс» (код ЄДРПОУ 41640796), ТОВ «Арс Консалт Груп» (код ЄДРПОУ 42074923) за період з 01.01.2018 по даний час, що знаходяться за адресою розміщення офісного та складського приміщення ПП «Олан Трейд» - Київська область, Васильківський район, смт. Глеваха, вул. Вокзальна, 4В, та існує ризик, що вказані документи, предмети, речі можуть бути знищені. Такі нежитлові приміщення директор ПП «Олан Трейд» гр. ОСОБА_5 орендує у ПП «Михалич» (код ЄДРПОУ 16401385) та ТОВ «М-ГРУП УКРАЇНА» (код ЄДРПОУ 42032679), які у свою чергу орендують у власника приміщення за адресою Київська область, Васильківський район, смт. Глеваха, вул. Вокзальна, 4В ТОВ «БІРЖА-СЕРВІС» (код ЄДРПОУ 24725080).

З метою забезпечення цілісності документів та речей, які знаходяться у ПП «Олан Трейд», забезпечення їх повного вилучення, огляду та подальшого використання таких доказами по кримінальному проваджені, є необхідність вилучити документи, що підтверджують проведені ПП «Олан Трейд» фінансово-господарські операції з вказаними вище СГД інші документи, предмети, речі, оскільки інформація яка у них знаходиться, має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а відомості, що містяться в даних документах, предметах, речах можуть бути використані при допитах, будуть використані при проведення позапланової документальної перевірки ПП «Олан Трейд», при проведенні почеркознавчої, судово-економічної та інших криміналістичних експертиз, пред`явлення документів під час проведення слідчих дій, інших слідчих, процесуальних діях.

Згідно інформаційної довідки з Реєстру прав на нерухоме майно від 21.01.2019 №153260127 нерухоме майно за адресою, Київська область, Васильківський район, смт. Глеваха, вул. Вокзальна, 4В, на праві приватної власності належить ТОВ «БІРЖА-СЕРВІС» (код ЄДРПОУ 24725080).

Заслухавши слідчого, дослідивши клопотанням та надані матеріали, слідчий суддя прийшов до висновку, що клопотання слід задовольнити із наступних підстав.

Відповідно доч.1ст.234КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно ч.5 ст.234 КПК України, слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що:

1) було вчинено кримінальне правопорушення;

2) відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування;

3)відомості,які містятьсяу відшукуванихречах ідокументах,можуть бутидоказами підчас судовогорозгляду; знаряддя злочину;

4) відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

5) за встановлених обставин обшук є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення речей і документів, які мають значення для досудового розслідування, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб, а також заходом, пропорційним втручанню в особисте і сімейне життя особи.

Таким чином, оцінюючи надані слідчим матеріали, слідчий суддя вважає їх достатніми для надання дозволу на проведення обшуку та приходить до переконання, що слідчим доведено наявність достатніх підстав вважати, що у нежитловому приміщенні за адресою Київська область, Васильківський район, смт. Глеваха, вул. Вокзальна, 4В, а саме офісних та складських приміщеннях ПП «Олан Трейд» (код ЄДРПОУ 40487828) знаходяться речі, які мають значення для досудового розслідування.

На підставівищенаведеного такеруючись ст.ст.234, 235 КПК України, слідчий суддя

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл групі слідчих слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Рівненській області ОСОБА_3 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 ОСОБА_11 , ОСОБА_12 або працівникам податкової міліції за їх дорученням (постанова про проведення процесуальних дій на іншій території) на проведення обшуку у нежитловому приміщенні за адресою Київська область, Васильківський район, смт. Глеваха, вул. Вокзальна, 4В, а саме офісних та складських приміщеннях ПП «Олан Трейд» (код ЄДРПОУ 40487828), з метою встановлення та вилучення документів, предметів, речей які мають значення для встановлення істини по кримінальному провадженні, а саме: оригінали документів, щодо проведення господарських операцій ПП «Олан Трейд» з ТОВ «М-Продакшн» (код ЄДРПОУ 41711247), ТОВ «Укр Веб Партнерс» (код ЄДРПОУ 40088185), ТОВ «Брайті» (код ЄДРПОУ 41930389), ТОВ «Дельта Строй Плюс» (код ЄДРПОУ 41640796), ТОВ «Арс Консалт Груп» (код ЄДРПОУ 42074923) у тому числі: договорів, додатків до договорів, рахунків, накладних, податкових накладних, актів прийому-передачі виконаних робіт (послуг), актів звірок, специфікацій, товарно-транспортних накладних, платіжних доручень, довіреностей, вантажно-митних декларацій, векселів, актів прийому-передачі з додатками, листів, доручень, кошторисної документації, актів про вартість робіт, при наявності експертних оцінок товарів/послуг (в т.ч. ринкової вартості), журналів ввідного інструктажу з техніки безпеки, книг в`їзду та виїзду автотранспорту, товарно-транспортних накладних (документів підтверджуючих рух товару), шляхових листів, сертифікатів якості та технічної документації на придбані (реалізовані) ТМЦ, реєстрів виданих та отриманих податкових накладних та інших бухгалтерських документів, які підтверджують відображення в бухгалтерському та податковому обліках операцій з вказаним СГД, копії складської книги та документів складського обліку, які підтверджують оприбуткування товарно-матеріальних цінностей, довідку про наявність дебіторської (кредиторської) заборгованості, а також: документи, що підтверджують проведення розрахунків за результатом проведених операцій зі вказаними суб`єктами господарювання, платіжні доручення, витяги з бази клієнт банк, інше по суті; звіти про дебіторські кредиторські операції по рахунках РIВНЕНСЬКА Філія ПАТ КБ ПРИВАТБАНК м.РIВНЕ НОМЕР_1 , НОМЕР_2 , НОМЕР_3 , НОМЕР_4 ; АТ "ОТП БАНК" НОМЕР_5 , НОМЕР_6 , НОМЕР_7 за період з 01.01.2018 по час оголошення ухвали (за узгодження в електронному вигляді); зведених регістрів бухгалтерського обліку, у тому числі журналів-ордерів, карток рахунків, оборотно-сальдових відомостей по рахунках бухгалтерського обліку - 36, 63, та інші, за період з 01.01.2018 по час оголошення ухвали; документів (на паперових та електронних носіях), щодо фактичного походження товарів/послуг (овочів, фруктів та транспортних послуг) які документально відображені від ТОВ «М-Продакшн» (код ЄДРПОУ 41711247), ТОВ «Укр Веб Партнерс» (код ЄДРПОУ 40088185), ТОВ «Брайті» (код ЄДРПОУ 41930389), ТОВ «Дельта Строй Плюс» (код ЄДРПОУ 41640796), ТОВ «Арс Консалт Груп» (код ЄДРПОУ 42074923); документів (на паперових та електронних носіях), предметів, печаток та штампів, які можуть свідчить про вчинення злочину; грошові кошти, одержанні злочинним шляхом, договори оренди приміщень з актами прийому-передач; незаповнені документи із відтисками печаток та штампів, чорнових записів, чорнової бухгалтерії, та інших предметів і речей, що свідчать про умисне ухилення від сплати податків службовими особами ПП «Олан Трейд», на яких містяться документи фінансово-господарської діяльності ПП «Олан Трейд», які мають істотне значення для встановлення істини по кримінальному провадженню, інших документів, речей, предметів, які свідчать про вчинення злочину, про осіб якими вчинено злочин та які причетні до вчинення злочину, які мають істотне значення для встановлення істини по кримінальному провадженню.

Ухвала про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи може бути виконана слідчим чи прокурором.

Ухвала залишається в силі протягом одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

Дата ухвалення рішення02.04.2019
Оприлюднено15.02.2023
Номер документу80968656
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —569/2569/19

Ухвала від 24.12.2019

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Денисюк П. Д.

Ухвала від 12.08.2019

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Денисюк П. Д.

Ухвала від 12.08.2019

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Денисюк П. Д.

Ухвала від 31.07.2019

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Денисюк П. Д.

Ухвала від 31.07.2019

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Денисюк П. Д.

Ухвала від 09.08.2019

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Денисюк П. Д.

Ухвала від 15.07.2019

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Денисюк П. Д.

Ухвала від 15.07.2019

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Денисюк П. Д.

Ухвала від 15.07.2019

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Денисюк П. Д.

Ухвала від 15.07.2019

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Денисюк П. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні