Ухвала
від 10.04.2019 по справі 379/726/17
ТАРАЩАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 379/726/17

2/379/3/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10.04.2019 року Таращанський районний суд Київської області в складі:

головуючого судді Зінкіна В.І.,

з участю секретаря судового засідання Різник Н.В.,

прокурора Борсук О.В.,

розглядаючи у відкритому судовому засіданні в м. Тараща, в порядку загального позовного провадження, справу за позовом заступника керівника Кагарлицької місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Державної служби України з питань геодезії, картографії і кадастру до головного управління Держгеокадастру у Київській області, ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4, фермерського господарства Партнер Агро , селянського (фермерського) господарства Агрофарм , управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Київській області, третя особа без самостійних вимог: відділ Держгеокадастру у Таращанському районі про визнання недійсними наказів, договорів суборенди земельних ділянок та скасування реєстрації,

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до суду з даним позовом.

У судовому засіданні прокурор Борсук О.В. заявила клопотання та просить визнати явку відповідача ОСОБА_1 обов'язковою.

Представник головного управління Держгеокадастру у Київській області в судове засідання не з'явився, про день, час та місце розгляду справи повідомлений належним чином, про причини неявки не повідомив, заяву про розгляд справи у його відсутність не подавав.

Представник відповідача ОСОБА_1 адвокат Чорненька О.І. в судовому засіданні проти задоволення клопотання - заперечувала.

Представник відповідачів ОСОБА_2 та ОСОБА_3 в судовому засіданні проти задоволення клопотання - заперечував.

Представник відповідача фермерського господарства Партнер Агро в судовому засіданні проти задоволення клопотання - заперечував.

Відповідач ОСОБА_4 в судове засідання не з'явився, про день, час та місце розгляду справи повідомлений належним чином, про причини неявки не повідомив, заяву про розгляд справи у його відсутність не подавав.

Представник відповідача селянського (фермерського) господарства Агрофарм в судове засідання не з'явився, про день, час та місце розгляду справи повідомлений належним чином, про причини неявки не повідомив, заяву про розгляд справи у його відсутність не подавав.

Представник відповідача управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Київській області в судове засідання не з'явився, про день, час та місце розгляду справи повідомлений належним чином, про причини неявки не повідомив, заяву про розгляд справи у його відсутність не подавав.

Представник третьої особи без самостійних вимог на стороні відповідача: відділ Держгеокадастру у Таращанському районі в підготовче судове засідання не з'явився, про день, час та місце розгляду справи повідомлений належним чином, про причини неявки не повідомив, заяву про розгляд справи у його відсутність не подавав.

Відповідно до ст.12 ЦПК України, цивільне судочинство здійснюється на засадах змагальності сторін. Кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень. Кожна сторона несе ризик настання наслідків, пов'язаних із вчиненням чи не вчиненням нею процесуальних дій.

Ч.1 ст. 128 ЦПК України визначає, що суд викликає учасників справи у судове засідання або для участі у вчиненні процесуальної дії, якщо визнає їх явку обов'язковою.

Згідно п. 3 ч. 2, ч.3 ст. 43 ЦПК України, учасники справи зобов'язані з'являтися в судове засідання за викликом суду, якщо їх явка визнана судом обов'язковою.

У випадку невиконання учасником справи його обов'язків суд застосовує до такого учасника справи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Враховуючи те, що від дотримання чи не дотримання принципу змагальності залежить питання про законність та обґрунтованість вирішення справи по суті, тому для доведення тих обставин, на які посилається позивач, як на підставу позовних вимог, суд вважає потрібним задовольнити клопотання прокурора.

Крім того, відповідно до п. 5 ч. 2 ст. 223 ЦПК України, суд вправі відкласти розгляд справи в судовому засіданні, якщо визнає потрібним, щоб сторона, яка подала заяву про розгляд справи за її відсутності, дала особисті пояснення. Викликати позивача або відповідача для особистих пояснень можна і тоді, коли в справі беруть участь їх представники.

Тому, на виконання положень ст. 223 ЦПК України, суд вважає за необхідне відкласти розгляд справи в судовому засіданні до 06.06.2019.

Керуючись ст.ст. 12, 43, 128, 223, 258, 260-261, 353 ЦПК України, суд,

УХВАЛИВ:

Оголосити перерву у судовому засіданні у цивільній справі за позовом заступника керівника Кагарлицької місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Державної служби України з питань геодезії, картографії і кадастру до головного управління Держгеокадастру у Київській області, ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4, фермерського господарства Партнер Агро , селянського (фермерського) господарства Агрофарм , управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Київській області, третя особа без самостійних вимог: відділ Держгеокадастру у Таращанському районі про визнання недійсними наказів, договорів суборенди земельних ділянок та скасування реєстрації до 09 год. 00 хв. 06.06.2019.

Клопотання прокурора - задовольнити.

Визнати явку відповідача ОСОБА_1 в судове засідання на 09 год. 00 хв. 06.06.2019 - обов'язковою.

Роз'яснити, що у випадку невиконання учасником справи його обов'язків суд застосовує до такого учасника справи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Копію ухвали надіслати учасникам справи, викликати їх в судове засідання.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий:В. І. Зінкін

СудТаращанський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення10.04.2019
Оприлюднено15.04.2019
Номер документу81139303
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —379/726/17

Ухвала від 19.10.2020

Цивільне

Таращанський районний суд Київської області

Зінкін В. І.

Ухвала від 19.10.2020

Цивільне

Таращанський районний суд Київської області

Зінкін В. І.

Ухвала від 08.10.2019

Цивільне

Таращанський районний суд Київської області

Зінкін В. І.

Ухвала від 30.09.2019

Цивільне

Таращанський районний суд Київської області

Зінкін В. І.

Ухвала від 13.09.2019

Цивільне

Таращанський районний суд Київської області

Зінкін В. І.

Ухвала від 10.04.2019

Цивільне

Таращанський районний суд Київської області

Зінкін В. І.

Ухвала від 04.06.2018

Цивільне

Таращанський районний суд Київської області

Зінкін В. І.

Ухвала від 14.03.2018

Цивільне

Таращанський районний суд Київської області

Зінкін В. І.

Ухвала від 12.03.2018

Цивільне

Таращанський районний суд Київської області

Василенко О. М.

Ухвала від 06.11.2017

Цивільне

Таращанський районний суд Київської області

Василенко О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні