Ухвала
від 13.09.2019 по справі 379/726/17
ТАРАЩАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 379/726/17

2/379/3/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13.09.2019 року Таращанський районний суд Київської області в складі:

головуючого судді Зінкіна В.І.,

з участю секретаря судового засідання Бакал О.А.,

розглядаючи у відкритому судовому засіданні в м. Тараща, в порядку загального позовного провадження, цивільну справу за позовом заступника керівника Кагарлицької місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Державної служби України з питань геодезії, картографії і кадастру до головного управління Держгеокадастру у Київській області, ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , фермерського господарства Партнер Агро , селянського (фермерського) господарства Агрофарм , управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Київській області, третя особа без самостійних вимог: відділ Держгеокадастру у Таращанському районі про визнання недійсними наказів, договорів суборенди земельних ділянок та скасування реєстрації,

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до суду з даним позовом.

11.09.2019 представник відповідачів ОСОБА_3 та ОСОБА_2 за довіреністю - Горбуненко В.С. через канцелярію суду подав заяву про зупинення провадження у цивільній справі до закінчення перегляду Великою Палатою Верховного Суду судових рішень у справі №587/430/16-ц з подібними правовідносинами, а саме щодо неоднакового застосування судами ч.ч. 3,4 ст. 23 ЗУ Про прокуратуру - правомірності представництва інтересів держави прокурором.

В судовому засіданні представник відповідачів ОСОБА_3 та ОСОБА_2 за довіреністю - Горбуненко В.С. вищезазначену заяву підтримав та просив її задовольнити.

У судовому засіданні прокурор Калайда Ю.О. проти задоволення заяви - не заперечувала.

Представник відповідача ОСОБА_1 - адвокат Чорненька О.І. в судовому засіданні проти задоволення заяви - не заперечувала.

Представник відповідача фермерського господарства Партнер Агро - Василенко Г.Б. в судовому засіданні проти задоволення заяви - не заперечував.

Представник головного управління Держгеокадастру у Київській області в судове засідання не з`явився, про день, час та місце розгляду справи повідомлений належним чином, про причини неявки не повідомив, заяву про розгляд справи у його відсутність не подавав.

Відповідач ОСОБА_4 в судове засідання не з`явився, про день, час та місце розгляду справи повідомлений належним чином, про причини неявки не повідомив, заяву про розгляд справи у його відсутність не подавав.

Представник відповідача селянського (фермерського) господарства Агрофарм в судове засідання не з`явився, про день, час та місце розгляду справи повідомлений належним чином, про причини неявки не повідомив, заяву про розгляд справи у його відсутність не подавав.

Представник відповідача управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Київській області в судове засідання не з`явився, про день, час та місце розгляду справи повідомлений належним чином, про причини неявки не повідомив, подав клопотання про проведення розгляду справи за відсутності представника, в задоволенні позовних вимог відмовити в повному обсязі.

Представник третьої особи без самостійних вимог на стороні відповідача: відділ Держгеокадастру у Таращанському районі в судове засідання не з`явився, про день, час та місце розгляду справи повідомлений належним чином, про причини неявки не повідомив, заяву про розгляд справи у його відсутність не подавав.

Судом встановлено, що у провадженні Великої Палати Верховного Суду перебуває справа № 587/430/16-ц провадження № 14-104цс19 з подібними правовідносинами.

За п.10 ч.1, ч.4 ст. 252 ЦПК України суд може за заявою учасника справи, а також з власної ініціативи зупинити провадження у справі у випадку перегляду судового рішення у подібних правовідносинах (у іншій справі) у касаційному порядку палатою, об`єднаною палатою, Великою Палатою Верховного Суду. Про зупинення провадження у справі суд постановляє ухвалу.

Враховуючи норми ст. 263 ЦПК, а саме що при виборі і застосуванні норми права до спірних правовідносин суд враховує висновки щодо застосування відповідних норм права, викладені в постановах Верховного Суду, з метою винесення законного та обґрунтованого рішення із застосуванням єдиної практики, суд вважає за необхідне зупинити провадження у даній справі до закінчення перегляду в касаційному порядку справи № 587/430/16-ц провадження № 14-104цс19 з подібними правовідносинами, згідно п.14 ч.1 ст. 253 ЦПК України.

Керуючись п. 10 ч. 1, ч.4 ст. 252, п. 14 ч. 1 ст. 253, 260, 261, 352-355 ЦПК України, суд,

УХВАЛИВ:

Зупинити провадження у справі за позовом заступника керівника Кагарлицької місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Державної служби України з питань геодезії, картографії і кадастру до головного управління Держгеокадастру у Київській області, ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , фермерського господарства Партнер Агро , селянського (фермерського) господарства Агрофарм , управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Київській області, третя особа без самостійних вимог: відділ Держгеокадастру у Таращанському районі про визнання недійсними наказів, договорів суборенди земельних ділянок та скасування реєстрації до закінчення перегляду в касаційному порядку Великою Палатою Верховного Суду справи № 587/430/16-ц провадження № 14-104цс19.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала суду може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення безпосередньо до Київського апеляційного суду.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

У відповідності до п.п. 15.5) п. 15 розділу ХІІІ Перехідних положень ЦПК України в редакції, яка набрала чинності з 15.12.2017, до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційна скарга подається до Київського апеляційного суду через Таращанський районний суд Київської області.

Головуючий:В. І. Зінкін

СудТаращанський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення13.09.2019
Оприлюднено30.09.2019
Номер документу84578949
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —379/726/17

Ухвала від 19.10.2020

Цивільне

Таращанський районний суд Київської області

Зінкін В. І.

Ухвала від 19.10.2020

Цивільне

Таращанський районний суд Київської області

Зінкін В. І.

Ухвала від 08.10.2019

Цивільне

Таращанський районний суд Київської області

Зінкін В. І.

Ухвала від 30.09.2019

Цивільне

Таращанський районний суд Київської області

Зінкін В. І.

Ухвала від 13.09.2019

Цивільне

Таращанський районний суд Київської області

Зінкін В. І.

Ухвала від 10.04.2019

Цивільне

Таращанський районний суд Київської області

Зінкін В. І.

Ухвала від 04.06.2018

Цивільне

Таращанський районний суд Київської області

Зінкін В. І.

Ухвала від 14.03.2018

Цивільне

Таращанський районний суд Київської області

Зінкін В. І.

Ухвала від 12.03.2018

Цивільне

Таращанський районний суд Київської області

Василенко О. М.

Ухвала від 06.11.2017

Цивільне

Таращанський районний суд Київської області

Василенко О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні