Ухвала
від 28.05.2019 по справі 552/959/19
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ПОЛТАВИ

КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД м.ПОЛТАВИ

Справа №552/959/19

Провадження № 1-кс/552/2169/19

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28.05.2019 року слідчий суддя Київського районного суду м. Полтави ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши клопотання старшого слідчого з ОВС першого відділу РКП СУ ФР ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_4 , погодженим прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні, аналізу інформації та координації правоохоронної діяльності прокуратури Полтавської області ОСОБА_5 , про тимчасовий доступ до речей і документів,

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчий з ОВС першого відділу РКП СУ ФР ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_4 , звернулася до слідчого судді з клопотанням, погодженим прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні, аналізу інформації та координації правоохоронної діяльності прокуратури Полтавської області ОСОБА_5 , про тимчасовий доступ до речей і документів, що перебувають у володінні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ).

Своє клопотання обґрунтовує тим, що у провадженні СУ ФР ГУ ДФС у Полтавській області перебувають матеріали досудового розслідування внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань №42018171090000055 від 14.03.2018 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст.. 27 ч. 3 ст. 212 КК України.

Відповідно до відомостей Єдиного реєстру досудових розслідувань групою невстановлених осіб, на території м. Кременчука протягом 2017-2019 років, шляхом відображення у податковій звітності безтоварних операцій з використанням реквізитів суб`єктів господарської діяльності з ознаками «фіктивності» надавались та надаються послуги зі штучного формування податкового кредиту з ПДВ та валових витрат з податку на прибуток для підприємств реального сектору економіки, що призвело до ненадходження до державного бюджету грошових коштів у особливо великих розмірах.

Загальна сума ухилення від сплати податку на додану вартість СГД реального сектору економіки за рахунок проведення по бухгалтерському та податковому обліку фінансово господарських взаємовідносин з підприємствами з ознаками «фіктивності» становить понад 80 млн. грн., що є особливо великим розміром.

Таким чином, в діях осіб, яким підконтрольні підприємства з ознаками «фіктивності», вбачаються ознаки кримінального правопорушення, відповідальність за яке передбачено ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 212 КК України, тобто пособництво в ухиленні від сплати податків у особливо великих розмірах.

Досудовим розслідуванням та шляхом аналізу діяльності транзитно-конвертаційної групи підприємств, встановлено, що одним із СГД, якому транзитно-конвертаційна група підприємств надавала послуги з незаконного формування податкового кредиту з ПДВ є ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ). Так, відповідно до податкової звітності, останнє відображало фінансово-господарські взаємовідносини з наступними підприємствами, що входять до транзитно-конвертаційної групи, а саме: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ФОП ОСОБА_6 (Р.Н.О.К.П.П. НОМЕР_4 ).

Враховуючи вище викладене слідчий просить надати дозвіл на тимчасовий доступ до оригіналів документів та дозвіл на їх вилучення, які перебувають у володінні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), АДРЕСА_1 , які підтверджують фінансово-господарські взаємовідносини між ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », ФОП ОСОБА_6 , оскільки вони у подальшому будуть використані як докази по кримінальному провадженню (так як містять дані про факти вчинення кримінального правопорушення) та необхідні для проведення почеркознавчої експертизи для встановлення чи спростування належності підписів у даних фінансово-господарських документах службовим особам «фіктивних підприємств» за період з 01.01.2017 по теперішній час.

Відповідно до ч. 2 ст. 163 КПК України особи, у володінні яких знаходиться інформація до суду не викликались.

Заслухавши слідчого, який клопотання підтримав, ознайомившись із матеріалами доданими до клопотання слідчий суддя приходить до наступних висновків.

Відповідно до ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх.

Слідчим суддею встановлено, що у провадженні СУ ФР ГУ ДФС у Полтавській області перебувають матеріали досудового розслідування внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань №42018171090000055 від 14.03.2018 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст.. 27 ч. 3 ст. 212 КК України.

Так, згідно даних, внесених до ЄРДР, є достатні підстави вважати, що дійсно було вчинено кримінальне правопорушення.

Слідчим суддею враховано вимоги ч.5 ст.163 КПК України та те, що оригінали документів по взаємовідносинах між ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », ФОП ОСОБА_6 мають значення для розслідування даного кримінального провадження та необхідні для проведення в подальшому по них почеркознавчих експертиз для встановлення чи спростування належності підписів у даних фінансово-господарських документах службовим особам підприємств, що входять до транзитно-конвертаційної групи, а тому слідчому необхідно отримати тимчасовий доступ до документів, які перебувають у володінні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » з метою повного та всебічного проведення досудового слідства, отримати зазначену інформацію у інший спосіб неможливо.

З цих підстав клопотання підлягає задоволенню, з наданням дозволу на вилучення документів.

Враховуючи обсяг інформації, яка підлягає вилученню, вважаю за доцільне встановити строк дії даної ухвали 10 днів.

Проведення даної слідчої дії необхідно доручити слідчим, які входять до групи з розслідування даного кримінального провадження, та дані щодо яких внесені до ЄРДР.

Керуючись ст. ст.159,160,163,164, 166 КПК України, -

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл на тимчасовий доступ та вилучення оригіналів документів, які перебувають у володінні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), за адресою: АДРЕСА_1 , та які підтверджують фінансово-господарські взаємовідносини між ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ФОП ОСОБА_6 (Р.Н.О.К.П.П. НОМЕР_4 ), а саме: договорів (угод, контрактів) з додатками та специфікаціями, додаткових угод, рахунків-фактур, податкових накладних, видаткових накладних, тендерної документації, товарно-транспортних накладних, маршрутних листів, актів приймання-передачі, актів виконаних робіт (послуг), акти звірки, довіреності на отримання ТМЦ, сертифікати відповідності, якісні свідоцтва, паспорти, технічна документація, платіжні доручення, банківські виписки (роздруківки) або інші документи, які підтверджують розрахунки, листування, журнали обліку в`їзду/виїзду автотранспорту (журнали входу/виходу осіб на територію), журнали (відомості) проведення інструктажу охоронців (по всіх охоронюваних об`єктах підприємства), посадові інструкції, накази на призначення посадових осіб, за період з 01.01.2017 по дату винесення ухвали слідчим суддею.

Виконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів, доручити заступникам начальника управління слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Полтавській області ОСОБА_7 , ОСОБА_8 та слідчим ОСОБА_4 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_3 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , ОСОБА_18 , ОСОБА_19 , ОСОБА_20 , ОСОБА_21 , ОСОБА_22 , ОСОБА_23 .

Строк дії ухвали 10 днів з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення28.05.2019
Оприлюднено16.02.2023
Номер документу82014317
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —552/959/19

Ухвала від 24.05.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Шиян В. М.

Ухвала від 24.05.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Шиян В. М.

Ухвала від 19.05.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Миронець О. К.

Ухвала від 19.05.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Миронець О. К.

Ухвала від 19.05.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Миронець О. К.

Ухвала від 19.05.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Миронець О. К.

Ухвала від 26.04.2021

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Остапук Віктор Іванович

Ухвала від 26.03.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Шиян В. М.

Ухвала від 26.03.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Шиян В. М.

Ухвала від 12.02.2021

Кримінальне

Полтавський апеляційний суд

Нізельковська Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні