Ухвала
від 27.05.2019 по справі 559/2461/17
ДЕМИДІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 559/2461/17

номер провадження 2/558/42/19

У Х В А Л А

27 травня 2019 року смт. Демидівка

Демидівський районний суд Рівненської області , в складі судді одноособово Феха Т.С., при секретарі Ковальській Л.С., з участю позивача ОСОБА_1 , представників відповідачів - Хомич Т.М., Кондратюк К.І.,

розглянувши у підготовчому засіданні цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до Державного підприємства Центр державного земельного кадастру , в особі Рівненської регіональної філії Державного підприємства Центр державного земельного кадастру , Головного управління Держгеокадастру у Рівненській області, треті особи - Семидубська сільська рада Дубенського району Рівненської області, ОСОБА_2 про визнання незаконними дій та припинення дій, які порушують право (в порядку ст. 16 ЦК України), -

в с т а н о в и в:

Демидівським районним судом Рівненської області проводиться розгляд цивільної справи № 559/2461/17 за позовною заявою ОСОБА_1 до Державного підприємства Центр державного земельного кадастру , в особі Рівненської регіональної філії Державного підприємства Центр державного земельного кадастру , Головного управління Держгеокадастру у Рівненській області, треті особи - Семидубська сільська рада Дубенського району Рівненської області, ОСОБА_2 про визнання незаконними дій та припинення дій, які порушують право (в порядку ст. 16 ЦК України).

15 березня 2019 року від позивача ОСОБА_1 до суду надійшло клопотання про витребування доказів, згідно якого позивач просить витребувати з відділу Центру ДЗК технічну документацію на розробку проекту землеустрою земельних ділянок для отримання їх у власність, що в с. Іваниничі, Дубенського району, Рівненської області, яким присвоєні кадастрові номери: НОМЕР_1 ; НОМЕР_2 ; НОМЕР_3 ; НОМЕР_4 ; НОМЕР_5 ; НОМЕР_6 ; НОМЕР_7 ; НОМЕР_8 ; НОМЕР_9 ; НОМЕР_10 ; НОМЕР_11 ; НОМЕР_12 .

Крім того, позивач ОСОБА_1 у клопотанні просив витребувати оригінали державних актів на вказані земельні ділянки із зазначеними кадастровими номерами, які зберігаються в Центрі ДЗК, як документи суворої звітності.

У Державного кадастрового реєстратора позивач ОСОБА_1 просив витребувати поземельні книги у паперовому та електронному варіантах, які ним повинні бути заведені на вищезазначені земельні ділянки, яким він присвоював кадастрові номери.

У клопотанні від 2 квітня 2019 року представник позивача ОСОБА_1 - адвокат Рідченко М.В. просила витребувати з Рівненської регіональної філії ДП Центр Державного земельного кадастру (вул. Київська, 10 м. Рівне, 33027) інформацію про те, коли була проведена реєстрація (в Державному реєстрі земель чи в Державному земельному кадастрі) земельної ділянки площею 0,3586 га, кадастровий номер НОМЕР_5 , розташованої в с. АДРЕСА_1 району Рівненської області за ОСОБА_3 , та земельної ділянки площею 0,3582 га, кадастровий номер НОМЕР_3 , розташованої в с. АДРЕСА_1 Дубенського району Рівненської області за ОСОБА_4 , з наданням підтверджуючих документів.

У підготовчому засідання 27 травня 2019 року позивач ОСОБА_1 підтримав клопотання про витребування документів, просив їх задовільнити.

Представник відповідача Державного підприємства Центр державного земельного кадастру , в особі Рівненської регіональної філії Державного підприємства Центр державного земельного кадастру , ОСОБА_5 заперечувала щодо витребування документів, посилаючись на необґрунтованість клопотань.

У підготовчому засіданні представник відповідача Головного управління Держгеокадастру у Рівненській області Кондратюк К.І. не заперечувала щодо витребування документів.

Частиною 1 статті 84 ЦПК України визначено, що учасник справи, у разі неможливості самостійно подати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій ст. 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Згідно ч. 6 ст. 84 ЦПК України, будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Беручи до уваги те, що у позивача ОСОБА_1 є складнощі в отриманні доказів, суд приходить до висновку, що клопотання позивача про витребування доказів підлягає до задоволення частково, в частині витребування копій державних актів на земельні ділянки з кадастровими номерами НОМЕР_1 , НОМЕР_2 , НОМЕР_3 , НОМЕР_5 , а також копій технічної документації на земельні ділянки, яким присвоєно кадастрові номери НОМЕР_1 , НОМЕР_2 , НОМЕР_3 , НОМЕР_5 , і поземельних книг у паперовому та електронному варіантах на земельні ділянки НОМЕР_1 , НОМЕР_2 , НОМЕР_3 , НОМЕР_5 .

Суд приходить до висновку про задоволення клопотання про витребування з Рівненської регіональної філії ДП Центр Державного земельного кадастру інформації про те, коли була проведена реєстрація (в Державному реєстрі земель чи в Державному земельному кадастрі) земельної ділянки кадастровий номер НОМЕР_5 , розташованої в АДРЕСА_1 Дубенського району Рівненської області за ОСОБА_3 , та земельної ділянки кадастровий номер НОМЕР_3 , розташованої в с АДРЕСА_1 Дубенського району Рівненської області за ОСОБА_4 , з наданням підтверджуючих документів.

Суд не вбачає підстав для витребування оригіналів технічної документації та державних актів, поземельних книг щодо інших земельних ділянок, зазначених у клопотанні, оскільки власники таких земельних ділянок не є сторонами по справі і не залучені як треті особи; доказів належності таких земельних ділянок сторонам чи третім особам позивач не надав.

Керуючись ст.ст. 84, 197 ЦПК України, -

у х в а л и в:

Клопотання задовільнити частково.

Витребувати з Дубенського міськрайонного відділу центру ДЗК Рівненської області:

-копії технічної документації на земельні ділянки, що розташовані в с. Іваниничі АДРЕСА_2 Дубенського району, Рівненської області, яким присвоєні кадастрові номери: НОМЕР_1 , НОМЕР_2 , НОМЕР_3 , НОМЕР_5 ;

-копії державних актів на земельні ділянки з кадастровими номерами - НОМЕР_1 , НОМЕР_2 , НОМЕР_3 , НОМЕР_5 .

Витребувати у Державного Кадастрового реєстратора (Дубенського міськрайонного відділу центру ДЗК Рівненської області, місцезнаходження: вул. Галицького, 21, м. Дубно, Рівненської області) поземельні книги (їх копії) у паперовому та електронному варіантах на земельні ділянки, яким присвоєно кадастрові номери - НОМЕР_3 , НОМЕР_5 , НОМЕР_1 , НОМЕР_2 .

Витребувати з Рівненської регіональної філії ДП Центр Державного земельного кадастру інформацію про те, коли була проведена реєстрація (в Державному реєстрі земель чи в Державному земельному кадастрі) земельної ділянки кадастровий номер НОМЕР_5 , розташованої в АДРЕСА_1 Дубенського району Рівненської області за ОСОБА_3 , та земельної ділянки кадастровий номер НОМЕР_3 , розташованої в с АДРЕСА_1 Дубенського району Рівненської області за ОСОБА_4 , з наданням підтверджуючих документів.

В решті вимог клопотання про витребування документів відмовити.

Підготовче засідання відкласти на 10:00 годину 24 липня 2019 року .

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та апеляційному оскарженню не підлягає.

Суддя Т.С. Феха.

СудДемидівський районний суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення27.05.2019
Оприлюднено02.06.2019
Номер документу82115599
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —559/2461/17

Ухвала від 28.12.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Коротенко Євген Васильович

Ухвала від 30.07.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Русинчук Микола Миколайович

Постанова від 15.06.2021

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Ковальчук Н. М.

Ухвала від 26.02.2021

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Ковальчук Н. М.

Ухвала від 25.02.2021

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Ковальчук Н. М.

Рішення від 23.12.2020

Цивільне

Демидівський районний суд Рівненської області

Феха Т.С.

Рішення від 23.12.2020

Цивільне

Демидівський районний суд Рівненської області

Феха Т.С.

Ухвала від 03.07.2020

Цивільне

Демидівський районний суд Рівненської області

Феха Т.С.

Ухвала від 30.08.2019

Цивільне

Демидівський районний суд Рівненської області

Феха Т.С.

Ухвала від 27.05.2019

Цивільне

Демидівський районний суд Рівненської області

Феха Т.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні