Ухвала
від 11.06.2019 по справі 483/832/19
ОЧАКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ОЧАКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 483/832/19

Провадження № 1-кс/483/338/2019

У Х В А Л А

Іменем України

11 червня 2019 року м. Очаків

Слідчий суддя Очаківського міськрайонного суду Миколаївської області ОСОБА_1 ,

за участю секретаря ОСОБА_2 ,

заступника начальника начальника СВ Очаківського ВП ГУНП в Миколаївській області ОСОБА_3 ,

розглянувши у судовому засіданні в залі суду клопотання старшого слідчого СУ ГУНП в Миколаївській області ОСОБА_4 , погоджене з прокурором Очаківського відділу Миколаївської місцевої прокуратури № 1 Миколаївської області ОСОБА_5 , про проведення обшуку,

В С Т А Н О В И Л А :

10 червня 2019 року старший слідчий СУ ГУНП в Миколаївській області ОСОБА_4 звернувся до Очаківського міськрайонного суду Миколаївської області із клопотанням, погодженим з прокурором Очаківського відділу Миколаївської місцевої прокуратури № 1 Миколаївської області ОСОБА_5 , про проведення обшуку. Своє клопотання старший слідчий обґрунтовував тим, що ним здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12019150100000376 за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України, вчиненого за наступних обставин.

22 травня 2019 року в черговій частині Очаківського ВП ГУ Національної поліції в Миколаївській області зареєстровано заяву директора ТОВ «Петрол-Трейд Юг» ОСОБА_6 про те, що 19 червня 2018 року між ТОВ «Петрол-Трейд Юг» та ТОВ «Вітана» було укладено договір № 3 про надання послуг з приймання, зберігання та відвантаження нафтопродуктів. Відповідно до умов вказаного договору ТОВ «Вітана» в особі директора ОСОБА_7 зобов`язується за винагороду надати ТОВ «Петрол-Трейд Юг» в особі ОСОБА_6 , послуги з приймання, зберігання та відвантаження нафтопродуктів.

Відповідно до п.п. 1.2 договору ТОВ «Вітана» надає для зберігання нафтопродуктів ємності, які розташовано на складському комплексі ПП «Нафтовий Союз», за адресою: м. Херсон, вул. Рози Люксембург, 6.

Вказаний договір було укладено та затверджено за місцем розташування ТОВ «Петрол-Трейд Юг» за адресою: м. Очаків, вул. Лоцманська 18.

На виконання умов договору № 3 від 19 червня 2018 року ТОВ «Вітана» згідно актів прийому-передачі від 05 квітня 2019 року та 12 квітня 2019 року отримало на зберігання за адресою: м. Херсон, вул. Рози Люксембург, 6 дизельне паливо ДТ-Л-К5 сорт С у кількості 364101 тону, з яких 81669 тон було відвантажено покупцям ТОВ «Петрол-Трейд Юг», а 264432 тони залишалось на зберіганні у ТОВ «Вітана», що також підтверджується показаннями потерпілої ОСОБА_6 .

Через деякий час на вимогу ТОВ «Петрол-Трейд Юг» здійснити відвантаження дизельного палива покупцям, директор ТОВ «Вітана» - ОСОБА_7 повідомив, що на теперішній час не має технічної можливості здійснити відвантаження, що викликало у ОСОБА_6 сумніви.

Наказом по TOB «Петрол-Трейд Юг» № 10 від 23 квітня 2019 року було призначено вибіркову інвентаризацію залишків дизельного пального для встановлення його фактичної наявності та документального підтвердження.

25 квітня 2019 року в ході проведення зазначеної інвентаризації під час огляду цистерн за адресою: м. Херсон, вул. Рози Люксембург, 6, де зберігався товар ТОВ «Петрол-Трейд Юг» була встановлена відсутність товару, про що складено розрахункову відомість за результатами якої виявлено відсутність дизельного палива ДТ-Л-К5 сорт С у кількості 264432 тони на загальну суму 7315382,62 грн.

Допитаний за вказаним фактом в якості свідка ОСОБА_8 повідомив, що відповідно до наказу по підприємству ТОВ «Петрол-Трейд Юг» № 10 від 23 квітня 2019 року, він в супроводі співробітників ТОВ «Вітана» здійснив виїзд до нафтового комплексу ПП «Нафтовий Союз» у якого ТОВ «Вітана» орендувала цистерни в кількості 7 штук (№ 9, № 10, № 11, № 12, № 13, № 14, № 15 в яких зберігалось належне ТОВ «Петрол-Трейд Юг» дизельне паливо передане ТОВ «Вітана»). По прибуттю за вказаною адресою та під час огляду цистерн було виявлено відсутність дизельного палива ДТ-Л-К5 сорт С у кількості 264432 тони на загальну суму 7315382,62 грн., про що в подальшому було складено відповідний акт.

Відповідно до пояснення директора ТОВ «Вітана» - ОСОБА_7 , наданого директору ТОВ «Петрол-Трейд Юг» - ОСОБА_6 , встановлено, що дизельне паливо ДТ-Л-К5 сорт С у кількості 264432 тони на загальну суму 7315382,62 грн. він використав у власних потребах та продав його ПП «Графен», ПП «Мартиненко», ПП «Жиленко» для отримання грошової винагороди.

Під час досудового розслідування встановлено, що відповідно до інформації з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань Міністерства юстиції України, Товариство з обмеженою відповідальністю «Вітана» зареєстровано за адресою: м. Херсон, вул. Залізнична, буд. 23, каб. 21,

Згідно з довідкою з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно та Реєструправ власностіна нерухомемайно №169681109від 07червня 2019року офісне приміщення за вказаною адресою знаходиться у власності ТОВ фірми «Світанок», код ЄДРПОУ: 14138179.

Посилаючись на те, що з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення є необхідність відшукання викраденого майна, а також договірної документації, які можуть бути доказами вчинення кримінального правопорушення та дозволять провести ряд судово-почеркознавчих досліджень за фактом підписів та почерку, встановити осіб, які виконували роботи по відвантаженню, збереженню та реалізації палива, а також з метою отримання свідчень, слідчий просив надати дозвіл на проведення обшуку за місцем знаходження офісного приміщення за адресою: м. Херсон, вул. Залізнична, буд. 23, каб. 21, яке перебуває в користуванні ТОВ «Вітана» з метою відшукання та вилучення оригіналів і копій документів та майна, а саме: товарно-матеріальних цінностей дизельного палива ДТ-Л-К5 сорт С у кількості 264432 тони на загальну суму 7315382,62 грн.; документів договірної діяльності: договорів на поставку і зберігання, актів прийому передачі в оригіналах, товарно-транспортних накладних на транспортування; відомостей в журналах обліку збереження (об`ємів ємностей, журналів чергувань операторів, журналів відпуску, документів, які містять відомості щодо опломбування цистерн по збереженню) за період з 05 квітня по 25 травня 2019 року щодо поставок між ТОВ «Вітана» та ТОВ «Петрол- трейд Юг», які можуть міститись як на паперових так і на електронних носіях; договору № 3 про надання послуг з приймання, зберігання та відвантаження нафтопродуктів від 19 червня 2018 року із додатками; чорнових записів за фактом поставок в рамках договірних відносин між ТОВ «Вітана» та ТОВ «Петрол-трейд Юг» за вказаний вище період; копій установчих документів підприємства (статутів, договорів про повну матеріальну відповідальність, посадових інструкцій, наказів про призначення на посаду); комп`ютерної техніки (ноутбуків, планшетів, флеш накопичувачів, жорстких дисків, телефонів) з можливістю зняття копій електронної інформації; документів, які були складені для реалізації дизельного палива ДТ-Л-К5 сорт С у кількості 264432 тони на загальну суму 7315382,62 грн. іншим суб`єктам підприємницької діяльності (зокрема ПП «Графен», ПП «Мартиненко», ПП «Жиленко»); інших документів в кількості не менше 15 зразків, що містять вільні підписи та почерк директора ТОВ «Вітана» ОСОБА_7 .

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав та пояснив, що в клопотанні старшим слідчим помилково зазначено, що він просить надати дозвіл на проведення обшуку за місцем знаходження офісного приміщення за адресою: м. Херсон, вул. Залізнична, буд. 23, каб. 21 з метою відшукання та вилучення товарно-матеріальних цінностей - дизельного палива ДТ-Л-К5 сорт С у кількості 264432 тони на загальну суму 7315382,62 грн. та крім того уточнив, що просить надати дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання установчих документів підприємства (статутів, договорів про повну матеріальну відповідальність, посадових інструкцій, наказів про призначення на посаду) та можливості зняття їх копій та відшукання комп`ютерної техніки (ноутбуків, планшетів, флеш накопичувачів, жорстких дисків, телефонів) з можливістю зняття електронної інформації, тобто без вилучення вказаних документів та комп`ютерної техніки.

Вислухавши пояснення слідчого, дослідивши документи, що додані до клопотання, дійшла наступного.

Подане старшим слідчим клопотання відповідає вимогам ч. 3 ст. 234 КПК України, матеріали клопотання (витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань, копія заяви, копія протоколу допиту потерпілого, копія договору, копія довідки, копії актів, копія інвентаризаційного опису, копії паспортів, пояснень, постанов, протоколу допиту свідка, інформаційна довідка, копії рапортів) містять достатні дані про здійснення старшим слідчим, досудового розслідування вказаного вище кримінального правопорушення, а також про те, що документи та комп`ютерна техніка можуть знаходитися за місцем реєстрації ТОВ «Вітана» в офісному приміщенні за адресою: АДРЕСА_1 і вони мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у цьому кримінальному провадженні.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 132, 235, 532 КПК України, -

У Х В А Л И Л А :

Клопотання старшого слідчого СУ ГУНП в Миколаївській області ОСОБА_4 , погоджене з прокурором Очаківського відділу Миколаївської місцевої прокуратури № 1 Миколаївської області ОСОБА_5 , про проведення обшуку задовольнити.

Надати заступнику начальника начальнику СВ Очаківського ВП Головного управління Національної поліції в Миколаївській області ОСОБА_3 , групі слідчих слідчого відділу Слідчого управління Головного управління Національної поліції в Миколаївській області ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_4 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 дозвіл на проведення обшуку офісного приміщення за місцем реєстрації ТОВ «Вітана» (код 31652861) за адресою: м. Херсон, вул. Залізнична, буд. 23, каб. 21, яке на праві власності належить ТОВ фірма «Світанок», код ЄДРПОУ: 14138179:

- з метою відшукання та вилучення оригіналів документів, а саме: документів договірної діяльності договорів на поставку і зберігання, актів прийому передачі, товарно-транспортних накладних на транспортування; відомостей в журналах обліку збереження (об`ємів ємностей, журналів чергувань операторів, журналів відпуску, документів, які містять відомості щодо опломбування цистерн по збереженню) за період з 05 квітня по 25 травня 2019 року щодо поставок між ТОВ «Вітана» та ТОВ «Петрол- трейд Юг»; договору № 3 про надання послуг з приймання, зберігання та відвантаження нафтопродуктів від 19 червня 2018 року із додатками; чорнових записів за фактом поставок в рамках договірних відносин між ТОВ «Вітана» та ТОВ «Петрол-трейд Юг» за вищезазначений період документів, які були складені для реалізації дизельного палива ДТ-Л-К5 сорт С у кількості 264432 тони на загальну суму 7315382,62 грн. іншим суб`єктам підприємницької діяльності (зокрема ПП «Графен», ПП «Мартиненко», ПП «Жиленко»); інших документів в кількості не менше 15 зразків, що містять вільні підписи та почерк директора ТОВ «Вітана» ОСОБА_7 ;

- з метою відшукання та зняття копій установчих документів підприємства (статутів, договорів про повну матеріальну відповідальність, посадових інструкцій, наказів про призначення на посаду), електронної інформації з комп`ютерної техніки (ноутбуків, планшетів, флеш накопичувачів, жорстких дисків, телефонів) за період з 05 квітня по 25 травня 2019 року щодо поставок між ТОВ «Вітана» та ТОВ «Петрол- трейд Юг».

Строк дії ухвали визначити до 11 липня 2019 року.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає і заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя:

СудОчаківський міськрайонний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення11.06.2019
Оприлюднено16.02.2023
Номер документу82311069
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —483/832/19

Ухвала від 06.11.2019

Кримінальне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Рак Л. М.

Ухвала від 06.11.2019

Кримінальне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Рак Л. М.

Ухвала від 06.11.2019

Кримінальне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Рак Л. М.

Ухвала від 06.11.2019

Кримінальне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Рак Л. М.

Ухвала від 14.06.2019

Кримінальне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Рак Л. М.

Ухвала від 11.06.2019

Кримінальне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Рак Л. М.

Ухвала від 10.06.2019

Кримінальне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Рак Л. М.

Ухвала від 28.05.2019

Кримінальне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Чаус Л. В.

Ухвала від 28.05.2019

Кримінальне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Чаус Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні