Ухвала
від 14.06.2019 по справі 483/832/19
ОЧАКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ОЧАКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 483/832/19

Провадження № 1-кс/483/359/2019

У Х В А Л А

Іменем України

14 червня 2019 року м. Очаків

Слідчий суддя Очаківського міськрайонного суду Миколаївської області ОСОБА_1 ,

за участю секретаря ОСОБА_2 ,

заступника начальника начальника СВ Очаківського ВП ГУНП в Миколаївській області ОСОБА_3 ,

розглянувши у судовому засіданні в залі суду клопотання заступника начальника начальника СВ Очаківського ВП ГУНП в Миколаївській області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором Очаківського відділу Миколаївської місцевої прокуратури № 1 Миколаївської області ОСОБА_4 , про проведення обшуку,

В С Т А Н О В И Л А :

14 червня 2019 року заступник начальника начальник СВ Очаківського ВП ГУНП в Миколаївській області ОСОБА_3 звернувся до Очаківського міськрайонного суду Миколаївської області із клопотанням, погодженим з прокурором Очаківського відділу Миколаївської місцевої прокуратури № 1 Миколаївської області ОСОБА_4 , про проведення обшуку. Своє клопотання заступник начальника начальник СВ Очаківського ВП ГУНП в Миколаївській області ОСОБА_3 обґрунтовував тим, що слідчим відділом розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУНП в Миколаївській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12019150100000376 за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України, вчиненого за наступних обставин.

22 травня 2019 року в черговій частині Очаківського ВП ГУ Національної поліції в Миколаївській області зареєстровано заяву директора ТОВ «Петрол-Трейд Юг» ОСОБА_5 про те, що 19 червня 2018 року між ТОВ «Петрол-Трейд Юг» та ТОВ «Вітана» було укладено договір № 3 про надання послуг з приймання, зберігання та відвантаження нафтопродуктів. Відповідно до умов вказаного договору ТОВ «Вітана» в особі директора ОСОБА_6 зобов`язується за винагороду надати ТОВ «Петрол-Трейд Юг» в особі ОСОБА_5 , послуги з приймання, зберігання та відвантаження нафтопродуктів.

Відповідно до п.п. 1.2 договору ТОВ «Вітана» надає для зберігання нафтопродуктів ємності, які розташовано на складському комплексі ПП «Нафтовий Союз», за адресою: м. Херсон, вул. Рози Люксембург, 6.

Вказаний договір було укладено та затверджено за місцем розташування ТОВ «Петрол-Трейд Юг» за адресою: м. Очаків, вул. Лоцманська, 18.

На виконання умов договору № 3 від 19 червня 2018 року ТОВ «Вітана» згідно актів прийому-передачі від 05 квітня 2019 року та 12 квітня 2019 року отримало на зберігання за адресою: м. Херсон, вул. Рози Люксембург, 6 дизельне паливо ДТ-Л-К5 сорт С у кількості 364101 тону, з яких 81669 тон було відвантажено покупцям ТОВ «Петрол-Трейд Юг», а 264432 тони залишалось на зберіганні у ТОВ «Вітана», що також підтверджується показаннями потерпілої ОСОБА_5 .

Через деякий час на вимогу ТОВ «Петрол-Трейд Юг» здійснити відвантаження дизельного палива покупцям, директор ТОВ «Вітана» - ОСОБА_6 повідомив, що на теперішній час не має технічної можливості здійснити його відвантаження, що викликало у ОСОБА_5 сумніви.

Наказом по TOB «Петрол-Трейд Юг» № 10 від 23 квітня 2019 року було призначено вибіркову інвентаризацію залишків дизельного пального для встановлення його фактичної наявності та документального підтвердження.

25 квітня 2019 року в ході проведення зазначеної інвентаризації під час огляду цистерн за адресою: м. Херсон, вул. Рози Люксембург, 6, де зберігався товар ТОВ «Петрол-Трейд Юг» була встановлена відсутність товару, про що складено розрахункову відомість за результатами якої виявлено відсутність дизельного палива ДТ-Л-К5 сорт С у кількості 264432 тони на загальну суму 7315382,62 грн.

Допитаний за вказаним фактом в якості свідка ОСОБА_7 повідомив, що відповідно до наказу по підприємству ТОВ «Петрол-Трейд Юг» № 10 від 23 квітня 2019 року, він в супроводі співробітників ТОВ «Вітана» здійснив виїзд за адресою: м. Херсон, вул. Рози Люксембург, 6, до нафтового комплексу ПП «Нафтовий Союз» у якого ТОВ «Вітана» орендувала цистерни в кількості 7 штук: № 9, № 10, № 11, № 12, № 13, № 14, № 15 в яких зберігалось належне ТОВ «Петрол-Трейд Юг» дизельне паливо передане ТОВ «Вітана». По прибуттю за вказаною адресою та під час огляду цистерн було виявлено відсутність дизельного палива ДТ-Л-К5 сорт С у кількості 264432 тони на загальну суму 7315382,62 грн., про що в подальшому було складено відповідний акт.

Відповідно до пояснення директора ТОВ «Вітана» - ОСОБА_6 , наданого директору ТОВ «Петрол-Трейд Юг» - ОСОБА_5 , встановлено, що дизельне паливо ДТ-Л-К5 сорт С у кількості 264432 тони на загальну суму 7315382,62 грн. він використав у власних потребах та продав його ПП «Графен», ПП «Мартиненко», ПП «Жиленко» для отримання грошової винагороди.

Згідно з довідкою з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно № 169680444 від 07 червня 2019 року, земельна ділянка з кадастровим номером 6510136600:05:001:0003 за адресою: Херсонська область, місто Херсон, вулиця Рози Люксембург, 6, знаходиться у комунальній власності Херсонської міської ради та інших суб`єктів господарювання.

ТОВ «Вітана» відповідно до витягу не є орендарем або власником складів та інших територій або сховищ за вказаною адресою.

В той же час, відповідно до свідчень потерпілої ОСОБА_5 , свідка ОСОБА_7 та рапортів слідчого СУ ГУНП в Миколаївській області ОСОБА_8 встановлено, що ТОВ «Вітана» дійсно має на земельній ділянці з кадастровим номером 6510136600:05:001:0003 огороджений склад (інше сховище), на якій знаходяться ємності та будівля.

Посилаючись на те, що з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, є необхідність відшукування викраденого майна, а також договірної документації, які мають значення у якості доказів вчинення кримінального правопорушення та дозволять провести ряд судово-почеркознавчих досліджень за фактом підписів та почерку, досліджень палива з метою ідентифікації отримання товарно-матеріальних цінностей, встановити осіб, які виконували роботи по відвантаженню, збереженню та реалізації, з метою отримання свідчень, слідчий просив надати дозвіл на проведення обшуку земельної ділянки з кадастровим номером 6510136600:05:001:0003 яка на праві комунальної власності належить Херсонській міській раді, за адресою: м. Херсон, вул. Рози Люксембург, 6 (нова назва Стрітенська) за місцем знаходження складських приміщень, які перебувають в користуванні ТОВ «Вітана» з метою відшукання та вилучення майна та оригіналів документів, а саме: товарно-матеріальних цінностей - дизельного палива ДТ-Л-К5 сорт С у кількості 264432 тони на загальну суму 7315382,62 грн. з можливістю отримання зразків для проведення експертизи; документів договірної діяльності договорів на поставку і зберігання, актів прийому передачі, товарно-транспортних накладних на транспортування; відомостей в журналах обліку збереження (об`ємів ємностей, журналів чергувань операторів, журналів відпуску; документів, які містять відомості щодо опломбування цистерн по збереженню) за період з 05 квітня по 25 травня 2019 року щодо поставок між ТОВ «Вітана» та ТОВ «Петрол- трейд Юг»; договору № 3 про надання послуг з приймання, зберігання та відвантаження нафтопродуктів від 19 червня 2018 року із додатками; чорнових записів за фактом поставок в рамках договірних відносин між ТОВ «Вітана» та ТОВ «Петрол-трейд Юг» за період з 05 квітня по 25 травня 2019 року ( відомості про поставки, товарно-транспортні накладні про постачання, відомості про опломбування цистерн, про зняття пломб); документів, які були складені для реалізації дизельного палива ДТ-Л-К5 сорт С у кількості 264432 тони на загальну суму 7315382,62 грн. іншим суб`єктам підприємницької діяльності (зокрема ПП «Графен», ПП «Мартиненко», ПП «Жиленко»); інших документів в кількості не менше 15 зразків, що містять вільні підписи та почерк директора ТОВ «Вітана» ОСОБА_6 ; та з метою відшукання та зняття електронної інформації з комп`ютерної техніки якою користуються оператори та охоронці (ноутбуків, планшетів, флеш накопичувачів, жорстких дисків, телефонів, відео з камер спостереження) за період з 05 квітня по 25 травня 2019 року.

В судовому засіданні заступник начальника начальник СВ Очаківського ВП ГУНП в Миколаївській області ОСОБА_3 клопотання підтримав в повному обсязі.

Вислухавши пояснення заступника начальника начальника СВ Очаківського ВП ГУНП в Миколаївській області ОСОБА_3 дослідивши документи, що додані до клопотання, дійшла наступного.

Подане заступникомначальника начальником СВОчаківського ВПГУНП вМиколаївській області ОСОБА_3 клопотання відповідаєвимогам ч.3ст.234КПК України,матеріали клопотання(витягз Єдиногореєстру досудовихрозслідувань,копія заяви,копія протоколудопиту потерпілої,копія договору,копія довідки,копії актів,копія інвентаризаційногоопису,копії паспортів,пояснень,постанов,протоколу допитусвідка,інформаційна довідка,копії рапортів)містять достатнідані проздійснення заступникомначальника начальником СВОчаківського ВПГУНП вМиколаївській області ОСОБА_3 ,досудового розслідуваннявказаного вищекримінального правопорушення,а такожпро те,що документита комп`ютернатехніка можутьзнаходитися замісцем розташуванняскладських приміщень,які перебуваютьв користуванніТОВ «Вітана»за адресою: АДРЕСА_1 (нова назва Стрітенська) і вони мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у цьому кримінальному провадженні.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 132, 235, 532 КПК України, -

У Х В А Л И Л А :

Клопотання заступника начальника начальника СВ Очаківського ВП ГУНП в Миколаївській області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором Очаківського відділу Миколаївської місцевої прокуратури № 1 Миколаївської області ОСОБА_4 , про проведення обшуку задовольнити.

Надати заступнику начальника начальнику СВ Очаківського ВП Головного управління Національної поліції в Миколаївській області ОСОБА_3 , групі слідчих слідчого відділу Слідчого управління Головного управління Національної поліції в Миколаївській області ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_8 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 дозвіл на проведення обшуку земельної ділянки з кадастровим номером 6510136600:05:001:0003 яка на праві комунальної власності належить Херсонській міській раді, за адресою: м. Херсон, вул. Рози Люксембург, 6 (нова назва Стрітенська) за місцем знаходження складських приміщень, які перебувають в користуванні ТОВ «Вітана»:

- з метою відшукання та вилучення майна та оригіналів документів, а саме: товарно-матеріальних цінностей - дизельного палива ДТ-Л-К5 сорт С у кількості 264432 тони на загальну суму 7315382,62 грн. з можливістю отримання зразків для проведення експертизи; документів договірної діяльності договорів на поставку і зберігання, актів прийому передачі, товарно-транспортних накладних на транспортування; відомостей в журналах обліку збереження (об`ємів ємностей, журналів чергувань операторів, журналів відпуску; документів, які містять відомості щодо опломбування цистерн по збереженню) за період з 05 квітня по 25 травня 2019 року щодо поставок між ТОВ «Вітана» та ТОВ «Петрол- трейд Юг»; договору № 3 про надання послуг з приймання, зберігання та відвантаження нафтопродуктів від 19 червня 2018 року із додатками; чорнових записів за фактом поставок в рамках договірних відносин між ТОВ «Вітана» та ТОВ «Петрол-трейд Юг» за період з 05 квітня по 25 травня 2019 року ( відомості про поставки, товарно-транспортні накладні про постачання, відомості про опломбування цистерн, про зняття пломб); документів, які були складені для реалізації дизельного палива ДТ-Л-К5 сорт С у кількості 264432 тони на загальну суму 7315382,62 грн. іншим суб`єктам підприємницької діяльності (зокрема ПП «Графен», ПП «Мартиненко», ПП «Жиленко»); інших документів в кількості не менше 15 зразків, що містять вільні підписи та почерк директора ТОВ «Вітана» ОСОБА_6 ;

- з метою відшукання та зняття електронної інформації з комп`ютерної техніки якою користуються оператори або охоронці (ноутбуків, планшетів, флеш накопичувачів, жорстких дисків, телефонів, відео з камер спостереження) за період з 05 квітня по 25 травня 2019 року.

Строк дії ухвали визначити до 14 липня 2019 року.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає і заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя:

СудОчаківський міськрайонний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення14.06.2019
Оприлюднено16.02.2023
Номер документу82436529
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —483/832/19

Ухвала від 06.11.2019

Кримінальне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Рак Л. М.

Ухвала від 06.11.2019

Кримінальне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Рак Л. М.

Ухвала від 06.11.2019

Кримінальне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Рак Л. М.

Ухвала від 06.11.2019

Кримінальне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Рак Л. М.

Ухвала від 14.06.2019

Кримінальне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Рак Л. М.

Ухвала від 11.06.2019

Кримінальне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Рак Л. М.

Ухвала від 10.06.2019

Кримінальне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Рак Л. М.

Ухвала від 28.05.2019

Кримінальне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Чаус Л. В.

Ухвала від 28.05.2019

Кримінальне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Чаус Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні