Ухвала
від 06.11.2019 по справі 483/832/19
ОЧАКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ОЧАКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 483/832/19

Провадження № 1-кс/483/757/2019

У Х В А Л А

Іменем України

06 листопада 2019 року м. Очаків

Слідчий суддя Очаківського міськрайонного суду Миколаївської області ОСОБА_1 ,

за участю секретаря ОСОБА_2 ,

старшого слідчого СУ ГУНП в Миколаївській області ОСОБА_3 ,

розглянувши у судовому засіданні в залі суду клопотання старшого слідчого СУ ГУНП в Миколаївській області ГУНП в Миколаївській області ОСОБА_3 , погоджене з начальником Очаківського відділу Миколаївської місцевої прокуратури № 1 Миколаївської області ОСОБА_4 , про проведення обшуку,

В С Т А Н О В И Л А :

06 листопада 2019 року старший слідчий СУ ГУНП в Миколаївській області ОСОБА_3 звернувся до Очаківського міськрайонного суду Миколаївської області із клопотанням, погодженим з начальником Очаківського відділу Миколаївської місцевої прокуратури № 1 Миколаївської області ОСОБА_4 , про проведення обшуку. Своє клопотання старший слідчий обґрунтовував тим, що слідчим відділом розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУНП в Миколаївській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12019150100000376 за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 192 КК України, вчиненого за наступних обставин.

22 травня 2019 року в черговій частині Очаківського ВП ГУ Національної поліції в Миколаївській області зареєстровано заяву директора ТОВ «Петрол-Трейд Юг» ОСОБА_5 про те, що 19 червня 2018 року між ТОВ «Петрол-Трейд Юг» та ТОВ «Вітана» було укладено договір № 3 про надання послуг з приймання, зберігання та відвантаження нафтопродуктів. Відповідно до умов вказаного договору ТОВ «Вітана» в особі директора ОСОБА_6 зобов`язується за винагороду надати ТОВ «Петрол-Трейд Юг» в особі ОСОБА_5 , послуги з приймання, зберігання та відвантаження нафтопродуктів.

Відповідно до п.п. 1.2 договору ТОВ «Вітана» надає для зберігання нафтопродуктів ємності, які розташовано на складському комплексі ПП «Нафтовий Союз», за адресою: м. Херсон, вул. Рози Люксембург, 6.

Вказаний договір було укладено та затверджено за місцем розташування ТОВ «Петрол-Трейд Юг» за адресою: м. Очаків, вул. Лоцманська, 18.

На виконання умов договору № 3 від 19 червня 2018 року ТОВ «Вітана» згідно актів прийому-передачі від 05 квітня 2019 року та 12 квітня 2019 року отримало на зберігання за адресою: м. Херсон, вул. Рози Люксембург, 6 дизельне паливо ДТ-Л-К5 сорт С у кількості 364101 тону, з яких 81669 тон було відвантажено покупцям ТОВ «Петрол-Трейд Юг», а 264432 тони залишалось на зберіганні у ТОВ «Вітана», що також підтверджується показаннями потерпілої ОСОБА_5 .

Через деякий час на вимогу ТОВ «Петрол-Трейд Юг» здійснити відвантаження дизельного палива покупцям, директор ТОВ «Вітана» - ОСОБА_6 повідомив, що на теперішній час не має технічної можливості здійснити його відвантаження, що викликало у ОСОБА_5 сумніви.

Наказом по TOB «Петрол-Трейд Юг» № 10 від 23 квітня 2019 року було призначено вибіркову інвентаризацію залишків дизельного пального для встановлення його фактичної наявності та документального підтвердження.

25 квітня 2019 року в ході проведення зазначеної інвентаризації під час огляду цистерн за адресою: м. Херсон, вул. Рози Люксембург, 6, де зберігався товар ТОВ «Петрол-Трейд Юг» була встановлена відсутність товару, про що складено розрахункову відомість за результатами якої виявлено відсутність дизельного палива ДТ-Л-К5 сорт С у кількості 264432 тони на загальну суму 7315382,62 грн.

Допитаний за вказаним фактом в якості свідка ОСОБА_7 повідомив, що відповідно до наказу по підприємству ТОВ «Петрол-Трейд Юг» № 10 від 23 квітня 2019 року, він в супроводі співробітників ТОВ «Вітана» здійснив виїзд за адресою: м. Херсон, вул. Рози Люксембург, 6, до нафтового комплексу ПП «Нафтовий Союз» у якого ТОВ «Вітана» орендувала цистерни в кількості 7 штук: № 9, № 10, № 11, № 12, № 13, № 14, № 15 в яких зберігалось належне ТОВ «Петрол-Трейд Юг» дизельне паливо передане ТОВ «Вітана». По прибуттю за вказаною адресою та під час огляду цистерн було виявлено відсутність дизельного палива ДТ-Л-К5 сорт С у кількості 264432 тони на загальну суму 7315382,62 грн., про що в подальшому було складено відповідний акт.

Відповідно до пояснення директора ТОВ «Вітана» - ОСОБА_6 , наданого директору ТОВ «Петрол-Трейд Юг» - ОСОБА_5 , встановлено, що дизельне паливо ДТ-Л-К5 сорт С у кількості 264432 тони на загальну суму 7315382,62 грн. він використав для власних потреб та продав його ПП «Графен», ПП « ОСОБА_8 », ПП «Жиленко» для отримання грошової винагороди.

Враховуючи викладене, слідчим на підставі наявних матеріалів досудового розслідування було здійснено перекваліфікацію складу кримінального правопорушення з ч. 2 ст. 192 КК України на ч. 4 ст. 190 КК України.

Будучи допитаним в якості свідка по вказаному кримінальному провадженню, директор ТОВ «Вітана» - ОСОБА_6 повідомив, що дійсно за вказаних обставин він заволодів майном, що належить ТОВ «Петрол-трейд- Юг». При цьому він зазначив, що вказані дії він вчинив під впливом невідомої речовини та за вказівки ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який являється його партнером у спільному бізнесі.

В ході проведення досудового розслідування на підставі ухвали слідчого судді Очаківського районного суду Миколаївської області, за місцем реєстрації ТОВ «Вітана» за адресою: м. Херсон, вул. Залізнична, 23, каб. 21, було проведено обшук, в ході проведення якого не було виявлено та вилучено будь-яких речей. Зазначене свідчить, що ОСОБА_6 будучи причетним до заволодіння майном ТОВ «Петрол-Трейд-Юг», вжив заходів, щодо приховання слідів злочину, а саме приховав документи та речі, що можуть свідчити, про продаж майна здобутого злочинним шляхом, тим самим вживає заходів для приховання «чорнової бухгалтерії», що унеможливлює встановлення осіб, яким було реалізовано зазначене майно.

Під час досудового розслідування встановлено, що ОСОБА_6 , являється керівником приватного підприємства «Приватна виробничо-комерційна фірма «Ліберті-А»(код ЄДРПОУ 24751395), яке зареєстровано за адресою: м. Херсон, вул. Залізнична буд. 23, каб. 18, його засновником відповідно до наявної інформації є ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Таким чином у органу досудового розслідування є достатні підстави вважати, що ОСОБА_6 , діючи за попередньою змовою з ОСОБА_9 маючи умисел на заволодіння майном ТОВ «Петрол-Трейд-Юг», вжили заходів направлених на заволодіння зазначеним дизельним паливом та в подальшому з метою приховування вчиненого ними кримінального правопорушення реалізували вказане дизельне паливо невизначеному колу осіб, отримавши від реалізації грошову винагороду. Тому є достатні підстави вважати, що ОСОБА_6 , діючи за попередньою змовою з ОСОБА_9 , знаючи про методи роботи правоохоронних органів, з метою приховування своєї причетності до вчиненого кримінального правопорушення, документи, щодо реалізації дизельного палива можуть переховувати за місцем розташування фірми керівником та засновником якої вони являються, а саме «Приватна виробничо-комерційна фірма «Ліберті-А» (код ЕРДПОУ 24751395), що розташована на території майнового комплексу за адресою: м. Херсон, вул. Залізнична, 23, який на праві приватної власності належить ТОВ «Фірма «Світанок» (код ЕРДПОУ 14138179).

Під час досудового розслідування встановлено, що відповідно до інформації з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань Міністерства юстиції України, «Приватна виробничо-комерційна фірма «Ліберті-А» (код ЕРДПОУ 24751395) зареєстрована за адресою: м. Херсон, вул. Залізнична, буд. 23, каб. 18.

Згідно з довідкою з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно № 169681109 від 07 червня 2019 року офісне приміщення за вказаною адресою знаходиться у нежитловій будівлі, яка на праві власності належить ТОВ Фірма «Світанок», код ЄДРПОУ: 14138179.

Посилаючись на те, що з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, є необхідність відшукування викраденого майна, а також договірної документації, які мають значення у якості доказів вчинення кримінального правопорушення та дозволять провести ряд судово-почеркознавчих досліджень за фактом підписів та почерку, досліджень палива з метою ідентифікації отримання товарно-матеріальних цінностей, встановити осіб, які виконували роботи по відвантаженню, збереженню та реалізації, з метою отримання свідчень, слідчий просив надати дозвіл на проведення обшуку офісного приміщення за адресою: м. Херсон, вул. Залізнична, буд. 23, каб. 18, яке перебуває у користуванні «Приватної виробничо-комерційної фірми «Ліберті-А» (код ЕРДПОУ 24751395), що розташоване на території майнового комплексу за адресою: м. Херсон, вул. Залізнична 23, який на праві приватної власності належить ТОВ «Фірма «Світанок»(код ЕРДПОУ 14138179) з метою виявлення та вилучення товарно-матеріальних цінностей дизельного палива ДТ-Л-К5, сорт С у кількості 264432 тон, чорнових записів за фактом поставок дизельного паливом ТОВ «Петрол-Трейд-Юг», яким заволодів ОСОБА_6 , та в подальшому реалізував невизначеному колу осіб; комп`ютерної техніки (ноутбуків, планшетів, флеш-накопичувачів, жорстких дисків, телефонів), з можливістю зняття з них копій електронної інформації.

В судовому засіданні старший слідчий СУ ГУНП в Миколаївській області ОСОБА_3 своє клопотання підтримав частково, просив надати дозвіл на проведення обшуку офісного приміщення за адресою: м. Херсон, вул. Залізнична, буд. 23, каб. 18, яке перебуває у користуванні «Приватної виробничо-комерційної фірми «Ліберті-А» з метою відшукання та вилучення тільки чорнових записів за фактом поставок дизельного палива ТОВ «Петрол-Трейд-Юг», яким заволодів ОСОБА_6 , та в подальшому реалізував невизначеному колу осіб та з метою відшукання комп`ютерної техніки (ноутбуків, планшетів, флеш-накопичувачів, жорстких дисків, телефонів) з можливістю зняття з них копій електронної інформації.

Вислухавши пояснення старшого слідчого СУ ГУНП в Миколаївській області ОСОБА_10 дослідивши документи, що додані до клопотання, дійшла наступного.

Подане старшим слідчим СУ ГУНП в Миколаївській області ОСОБА_3 клопотання відповідає вимогам ч. 3 ст. 234 КПК України, матеріали клопотання (витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань, копія постанови, копія рапорту, копія заяви, копії протоколів допиту потерпілої, свідків, копія договору, копія довідки, копії актів, копія інвентаризаційного опису, копія витягу, інформаційна довідка) містять достатні дані про здійснення старшим слідчим СУ ГУНП в Миколаївській області ОСОБА_3 досудового розслідування вказаного вище кримінального правопорушення, а також про те, що в офісному приміщені за адресою: м. Херсон, вул. Залізнична, буд. 23, каб. 18, яке перебуває у користуванні «Приватної виробничо-комерційної фірми «Ліберті-А» (код ЕРДПОУ 24751395), що розташоване на території майнового комплексу за адресою: м. Херсон, вул. Залізнична 23, який на праві приватної власності належить ТОВ Фірма «Світанок» (код ЕРДПОУ 14138179), можуть знаходитися чорнові записи за фактом поставок дизельного палива ТОВ «Петрол-Трейд-Юг» та електрона інформація щодо вказаних поставок на комп`ютерній техніці (ноутбуках, планшетах, флеш-накопичувачах, жорстких дисках та телефонах), і вони мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у цьому кримінальному провадженні.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 132, 235, 532 КПК України, -

У Х В А Л И Л А :

Клопотання старшого слідчого СУ ГУНП в Миколаївській області ОСОБА_3 , погоджене з начальником Очаківського відділу Миколаївської місцевої прокуратури № 1 Миколаївської області ОСОБА_4 , про проведення обшуку задовольнити частково.

Надати заступнику начальника начальнику СВ Очаківського ВП Головного управління Національної поліції в Миколаївській області ОСОБА_11 , групі слідчих слідчого відділу Слідчого управління Головного управління Національної поліції в Миколаївській області ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , ОСОБА_18 , ОСОБА_3 , ОСОБА_19 , ОСОБА_20 , ОСОБА_21 , ОСОБА_22 , ОСОБА_23 , ОСОБА_24 , ОСОБА_25 дозвіл на проведення обшуку офісного приміщення за адресою: м. Херсон, вул. Залізнична, буд. 23, каб. 18, яке перебуває у користуванні «Приватної виробничо-комерційної фірми «Ліберті-А» (код ЕРДПОУ 24751395), що розташоване на території майнового комплексу за адресою: м. Херсон, вул. Залізнична 23, який на праві приватної власності належить ТОВ «Фірма «Світанок»(код ЕРДПОУ 14138179):

- з метою відшукання та вилучення чорнових записів за фактом поставок дизельного палива ТОВ «Петрол-Трейд-Юг», яким заволодів ОСОБА_6 , та в подальшому реалізував невизначеному колу осіб;

- з метою відшукання комп`ютерної техніки (ноутбуків, планшетів, флеш-накопичувачів, жорстких дисків, телефонів) з можливістю зняття з них копій електронної інформації.

Строк дії ухвали визначити до 06 грудня 2019 року.

Повний текст ухвали виготовлено та оголошено о 16 год. 30 хв. 06 листопада 2019 року в залі судового засідання Очаківського міськрайонного суду Миколаївської області.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає і заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення06.11.2019
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу85433819
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —483/832/19

Ухвала від 06.11.2019

Кримінальне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Рак Л. М.

Ухвала від 06.11.2019

Кримінальне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Рак Л. М.

Ухвала від 06.11.2019

Кримінальне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Рак Л. М.

Ухвала від 06.11.2019

Кримінальне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Рак Л. М.

Ухвала від 14.06.2019

Кримінальне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Рак Л. М.

Ухвала від 11.06.2019

Кримінальне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Рак Л. М.

Ухвала від 10.06.2019

Кримінальне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Рак Л. М.

Ухвала від 28.05.2019

Кримінальне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Чаус Л. В.

Ухвала від 28.05.2019

Кримінальне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Чаус Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні