Ухвала
від 03.06.2019 по справі 280/1294/19
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

03 червня 2019 року Справа № 280/1294/19 м. Запоріжжя

Запорізький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Стрельнікової Н.В., за участю секретаря Фесик А., розглянув у залі суду у м. Запоріжжя в підготовчому засіданні клопотання про залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору у адміністративній праві

за позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю «МП ПМК» до Головного управління ДФС у Запорізькій області

про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Запорізького окружного адміністративного суду перебуває справа за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «МП ПМК» до Головного управління ДФС у Запорізькій області про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень.

В матеріалах справи наявне клопотання представника позивача про залучення до участі у справі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - ПАТ Електрометалургійний завод Дніпроспецсталь ім. А.М.Кузьмина .

Представник відповідача не заперечує проти заявленого клопотання, про що свідчить відповідний напис на кллопотанні.

Клопотання обґрунтоване тим, що відповідач обраховуючи податкові зобов`язання з податку на прибуток, що знайшло своє відображення в прийнятому ППР № 0020151401 від 19.12.2018 року, яким позивачу збільшено у грошового зобов`язання податку на прибуток у розмірі 74 522 237,00 грн., та нараховані штрафні санкції у розмірі 15 692 610,00 грн. прийшов до висновку, що підприємством отриманий актив у вигляді грошових коштів від ПАТ Електрометалургійний завод Дніпроспецсталь ім А.М. Кузьмина в сумі 412 345 269 грн. що вважаються безповоротною фінансовою допомогою. Крім того, досліджуючи в Акті перевірки відображення в податковому обліку господарських операцій з ПАТ Електрометалургійний завод Дніпроспецсталь ім А.М. Кузьмина та підприємствами - Комітентами перевіряючи відповідача прийшли до висновку про відсутність факту реального вчинення господарських операцій в частині виконання комісійного доручення від підприємств - Комітентів на постачання металобрухту на ПАТ Дніпроспецсталь і фактичної поставки металобрухту на зазначене підприємство. Детальна сутність господарських операцій позивача з ПАТ Електрометалургійний завод Дніпроспецсталь ім А.М. Кузьмина викладена на сторінках 3-8, 10-11 Акту перевірки. Отже, з урахуванням того, що постачання товарів є об`єктом оподаткування для обох сторін правочину, встановлення факту нереальності вчинення правочину у однієї сторони може породити наслідки коригування податкових показників й в іншої сторони.

Отже, рішення суду в даній справі може вплинути на права, обов`язки та інтереси вказаних осіб.

Частиною другою статті 49 КАС України визначено, що треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Враховуючи, що рішення у справі може вплинути на права, свободи, інтереси або обов`язки ПАТ Електрометалургійний завод Дніпроспецсталь ім А.М. Кузьмина (69008, м.Запоріжжя, вул. Південне шосе, 81) суд вважає за необхідне залучити його до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача.

Керуючись ст. ст. 49 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

УХВАЛИВ:

Клопотання представника позивача задовольнити.

Залучити до участі у справі у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача: ПАТ Електрометалургійний завод Дніпроспецсталь ім А.М. Кузьмина (69008, м.Запоріжжя, вул. Південне шосе, 81).

Зобов`язати позивача у термін не пізніше двох днів з дня вручення копії цієї ухвали направити третій особі копію позовної заяви та додатки до неї.

Встановити третій особі п`ятиденний строк з дня отримання копії позовної заяви та додатків до неї для надання пояснень щодо позову .

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення та оскарженню не підлягає. Заперечення проти неї можуть бути включені до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи.

Суддя Н.В.Стрельнікова

Дата ухвалення рішення03.06.2019
Оприлюднено14.06.2019
Номер документу82343288
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень

Судовий реєстр по справі —280/1294/19

Ухвала від 26.04.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Бившева Л.І.

Ухвала від 05.04.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Бившева Л.І.

Ухвала від 04.03.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Бившева Л.І.

Ухвала від 23.12.2020

Цивільне

Коростишівський районний суд Житомирської області

Янчук В. В.

Постанова від 16.12.2020

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Мельник В.В.

Постанова від 16.12.2020

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Мельник В.В.

Ухвала від 12.11.2020

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Мельник В.В.

Ухвала від 03.11.2020

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Мельник В.В.

Ухвала від 03.11.2020

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Мельник В.В.

Ухвала від 02.10.2020

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Мельник В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні