Ухвала
від 20.06.2019 по справі 761/7022/18
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/7022/18

Провадження № 2/761/1141/2019

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20 червня 2019 року Шевченківський районний суд м. Києва в складі:

головуючого судді: Піхур О.В.,

за участю :

секретаря судового засідання Мусійчук В.С.,

представника позивача - Штронда А.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні Шевченківського районного суду м. Києва в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовом Публічного акціонерного товариства Комерційного банку ПРИВАТБАНК до ОСОБА_1 , третя особа: ОСОБА_2 про звернення стягнення на предмет іпотеки, -

ВСТАНОВИВ:

У лютому 2018 року позивач звернувся до Шевченківського районного суду м. Києва з даним позовом.

Ухвалою судді від 30.03.2018 року було відкрито провадження у справі в порядку загального позовного провадження та призначено підготовче засідання.

Ухвалою суду від 05.07.2018 року закрито підготовче провадження та призначено справу до розгляду по суті.

До судового засідання 12.06.2018 року представником позивача подано клопотання про залучення співвідповідача ПП Дари України , оскільки, з державного реєстру прав на нерухоме майно стало відомо, що власником спірних нежитлових приміщень є ПП Дари України , до якого перейшло право власності на предмет іпотеки і підприємство набуло статус іпотекодавця.

У судовому засіданні представник позивача підтримав клопотання та просив суд його задовольнити.

У судове засідання відповідач, третя особа не з`явилися, про дату та час судового засідання повідомлялись належним чином, про причини неявки суд не повідомили.

Неявка у судове засідання будь-якого учасника справи за умови, що його належним чином повідомлено про дату, час і місце цього засідання, не перешкоджає розгляду справи по суті, крім випадків, визначених цією статтею (ч.1 ст. 223 ЦПК України).

Перевіривши матеріали справи та долучені до клопотання документи, суд дійшов висновку про необхідність залучення до участі у справі ПП Дари України у якості співвідповідача, з огляду на таке.

За змістом ст. 51 ЦПК України, суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача. Якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі. Після спливу строків, зазначених у частинах першій та другій цієї статті, суд може залучити до участі у справі співвідповідача або замінює первісного відповідача належним відповідачем виключно у разі, якщо позивач доведе, що не знав та не міг знати до подання позову у справі про підставу залучення такого співвідповідача чи заміну неналежного відповідача. Про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала. За клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку. Відповідач, замінений іншим відповідачем, має право заявити вимогу про компенсацію судових витрат, здійснених ним внаслідок необґрунтованих дій позивача. Питання про розподіл судових витрат вирішується в ухвалі про заміну неналежного відповідача.

З огляду на те, що результат по справі може вплинути на права та законні інтереси ПП Дари України , оскільки у даній справі позивач просить звернути стягнення на майно, право власності на яке перейшло до ПП Дари України , суд дійшов висновку про необхідність залучення до участі у справі ПП Дари України у якості співвідповідача.

Відповідно ч.ч.3, 4 ст. 198 ЦПК України, у зв`язку із заміною неналежного відповідача, залучення співвідповідача такі особи мають право подати клопотання про розгляд справи спочатку не пізніше двох днів з дня вручення відповідної ухвали. Якщо таке клопотання не буде подане у вказаний строк, суд продовжує розгляд справи. Якщо розгляд справи у випадках, передбачених цим Кодексом, починається спочатку, суд призначає та проводить підготовче засідання спочатку в загальному порядку, крім випадку ухвалення рішення про колегіальний розгляд справи, коли підготовче засідання проводиться спочатку лише у разі, якщо суд дійшов висновку про необхідність його проведення.

Відповідно ч. 3 ст. 240 ЦПК України про відкладення розгляду справи або перерву в судовому засіданні, місце, дату і час нового судового засідання або продовження судового засідання суд повідомляє під розписку учасників справи, свідків, експертів, спеціалістів, перекладачів, які були присутніми в судовому засіданні. Учасники справи, свідки, експерти, спеціалісти, перекладачі, які не прибули або яких суд вперше залучає до участі в судовому процесі, повідомляються про судове засідання в порядку, визначеному цим Кодексом.

Згідно вимог ст. ст. 83, 178, 179, 180, 181 ЦПК України одночасно з направленням до суду: доказів (крім речових доказів), відзиву, відповіді на відзив, заперечення, пояснення третьої особи щодо позову або відзиву, їх копії повинні бути надіслані іншим учасникам справи, а суду надано документи, що підтверджують їх надіслання.

Керуючись ст.ст. 53, 54, 83, 178-181, 187-192, 198, 240, 260, 261, 353 ЦПК України, суддя, -

УХВАЛИВ:

Залучити ПП Дари України (01103, м. Київ, вул. Підвисоцького, 10/10, код ЄДРПОУ 25641674) у якості співідповідача до участі у справі за позовом Публічного акціонерного товариства Комерційного банку ПРИВАТБАНК до ОСОБА_1 , третя особа: ОСОБА_2 про звернення стягнення на предмет іпотеки.

Відкласти судове засідання на 01.10.2019 року о 15.30 год. в приміщенні Шевченківського районного суду м. Києва за адресою: 03057, м. Київ, вул. Дегтярівська, 31-А, каб. №408 (4-й поверх)

Відповідач у строк протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії цієї ухвали має право подати письмовий відзив на позовну заяву з обґрунтованими поясненнями по суті заявлених вимог.

Позивач у строк протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання письмового відзиву відповідача на позовну заяву має право подати відповідь на відзив.

Відповідач у строк протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання відповіді на відзив має право подати заперечення.

Роз`яснити відповідачу, що в разі ненадання відзиву у встановлений строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, мають право подати пояснення щодо позову, відзиву у строк протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання їх копій.

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Інформацію щодо справи учасники справи можуть отримати на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки Судова влада України : http://sh.ki.court.gov.ua/sud2610/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

Дата ухвалення рішення20.06.2019
Оприлюднено21.06.2019
Номер документу82513414
СудочинствоЦивільне
Сутьзвернення стягнення на предмет іпотеки

Судовий реєстр по справі —761/7022/18

Ухвала від 02.01.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Мазурик Олена Федорівна

Ухвала від 14.12.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Макаренко І. О.

Ухвала від 30.01.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Невідома Тетяна Олексіївна

Ухвала від 02.11.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Невідома Тетяна Олексіївна

Ухвала від 14.09.2022

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Макаренко І. О.

Ухвала від 12.09.2022

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Макаренко І. О.

Постанова від 07.09.2020

Цивільне

Київський апеляційний суд

Мостова Галина Іванівна

Ухвала від 07.04.2020

Цивільне

Київський апеляційний суд

Мостова Галина Іванівна

Ухвала від 10.03.2020

Цивільне

Київський апеляційний суд

Мостова Галина Іванівна

Ухвала від 04.02.2020

Цивільне

Київський апеляційний суд

Мостова Галина Іванівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні