Ухвала
від 12.07.2019 по справі 546/306/17
РЕШЕТИЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

єдиний унікальний номер справи 546/306/17

номер провадження 2/546/18/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 липня 2019 року м. Решетилівка

Решетилівський районний суд Полтавської області у складі

головуючої судді Лизенко І.В.,

секретаря судового засідання Коваленка А.В.,

представника позивача ОСОБА_1 ,

відповідачів ОСОБА_2 , ОСОБА_3 ,

представника відповідачів ОСОБА_4 ,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні у порядку загального позовного провадження цивільну справу №546/306/17 за позовом ОСОБА_5 в своїх інтересах та в інтересах малолітнього ОСОБА_6 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_7 , за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору органу опіки та піклування Решетилівської районної державної адміністрації, про встановлення факту спільного проживання, визнання майна об`єктом спільної сумісної власності, визнання права власності на частку у спільному майні, права власності на спадкове майно,

ВСТАНОВИВ:

Позивачка в своїх інтересах та в інтересах малолітнього сина ОСОБА_6 звернулася до суду із вказаним вище позовом, у якому просить встановити факт її спільного проживання із ОСОБА_8 з 18.10.2014 по день смерті останнього - ІНФОРМАЦІЯ_1 , визнати об`єктом спільної сумісної власності набуте ними майно за цей період та визнати за ОСОБА_5 право власності на Ѕ частину такого майна, а також визнати за ОСОБА_6 , як за спадкоємцем померлого ОСОБА_8 право власності на частину майна померлого.

Провадження у справі відкрито суддею Горульком О.М. Розгляд справи не було завершено, у зв`язку зі звільненням судді ОСОБА_9 у відставку 27.09.2018.

За результатами повторно проведеного автоматизованого розподілу справ між суддями, справу передано на розгляд новому складу суду із головуючою Лизенко І.В. (відряджена до Решетилівського районного суду Полтавської області на підставі Рішення Вищої ради правосуддя від 22.01.2019 №175/о/15-19).

Ухвалою судді від 06.03.2019 справу прийнято до провадження, розгляд справи розпочато повторно у порядку загального позовного провадження з підготовчого засідання.

07.05.2019 підготовче засідання відкладено за клопотанням представника позивача на 12.07.2019 о 10-00 годині.

У підготовчому засіданні представник відповідачів заявила клопотання про прийняття до спільного розгляду з первісним позовом зустрічного позову ОСОБА_2 до ОСОБА_5 , яка діє у своїх інтересах та в інтересах малолітнього ОСОБА_6 , про встановлення факту проживання однією сімєю, визнання майна спільною сумісною власністю подружжя, визнання права власності на спільно набуте майно, а також зустрічного позову ОСОБА_3 та ОСОБА_7 до ОСОБА_5 , яка діє у своїх інтересах та в інтересах малолітнього ОСОБА_6 , про визнання права власності на спадкове майно.

Суд вислухавши думку учасників справи, вважає наявними підстави для прийняття зустрічних позовів до спільного розгляду з первісним позовом з огляду на наступне.

Відповідно до ст. 193 ЦПК України зустрічний позов приймається до спільного розгляду з первісним позовом, якщо обидва позови взаємопов`язані і спільний їх розгляд є доцільним, зокрема, коли вони виникають з одних правовідносин або коли задоволення зустрічного позову може виключити повністю або частково задоволення первісного позову. Вимоги за зустрічним позовом ухвалою суду об`єднуються в одне провадження з первісним позовом.

Зустрічні позови подано 27.04.2018 та 22.05.2018, однак питання щодо їх спільного розгляду з первісним позовом судом не вирішено.

Суд вважає, що первісний та зустрічні позови виникають з одних правовідносин, спільний їх розгляд є доцільним, оскільки вимоги за зустрічними позовами можуть повністю або частково виключити задоволення первісного позову.

Окрім того, представником відповідачів заявлено клопотання про витребування від КП Бюро містобудування та технічної інвентаризації Решетилівського району інформацію про особу, за якою зареєстровано на праві власності житловий будинок за адресою: АДРЕСА_1 , та нежитлове приміщення за адресою: АДРЕСА_2 ; а також від Лобачівської сільської ради інформацію про те, чи дійсно за ОСОБА_8 , померлим ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрована земельна ділянка в АДРЕСА_1 , площею 0,6 га для будівництва та обслуговування житлового будинку за адресою: АДРЕСА_1 .

Також представником відповідачів заявлено клопотання про витребування від ГУ ДФС у Полтавській області інформацію за період з 01.01.2014 по 05.03.2017:

про доходи ПП ФІРМА-ХІМАГРО , засновником, директором і підписантом якої був спадкодавець,

про доходи ОСОБА_8 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 ,

про доходи ОСОБА_5 ,

що необхідно для спростування інформації про набуття майна у шлюбі за рахунок спільних доходів позивачки та ОСОБА_8 .

Суд, вислухавши думку учасників справі, вважає заявлені клопотання такими, що підлягають задоволенню на підставі ст. 84 ЦПК України, оскільки витребувані докази стосуються обставин, які підлягають доказуванню у цій справі, представником відповідача доведено неможливість їх самостійного отримання.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 84, 193, 260 ЦПК України, суд,

УХВАЛИВ:

Прийняти зустрічну позовну заяву ОСОБА_2 до ОСОБА_5 , яка діє у своїх інтересах та в інтересах малолітнього ОСОБА_6 , про встановлення факту проживання однією сім`єю, визнання майна спільною сумісною власністю подружжя, визнання права власності на спільно набуте майно, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, ОСОБА_3 , ОСОБА_7 , відділ у справах дітей Решетилівської районної державної адміністрації.

Прийняти зустрічну позовну заяву ОСОБА_3 та ОСОБА_7 до ОСОБА_5 , яка діє у своїх інтересах та в інтересах малолітнього ОСОБА_6 , про визнання права власності на спадкове майно, третя особа, яка не заявляє самостійні вимоги на предмет спору, відділ у справах дітей Решетилівської районної державної адміністрації.

Об`єднати в одне провадження

зустрічну позовну заяву ОСОБА_2 до ОСОБА_5 , яка діє у своїх інтересах та в інтересах малолітнього ОСОБА_6 , про встановлення факту проживання однією сім`єю, визнання майна спільною сумісною власністю подружжя, визнання права власності на спільно набуте майно, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, ОСОБА_3 , ОСОБА_7 , відділ у справах дітей Решетилівської районної державної адміністрації,

та зустрічну позовну заяву ОСОБА_3 та ОСОБА_7 до ОСОБА_5 , яка діє у своїх інтересах та в інтересах малолітнього ОСОБА_6 , про визнання права власності на спадкове майно, третя особа, яка не заявляє самостійні вимоги на предмет спору, відділ у справах дітей Решетилівської районної державної адміністрації

з первісним позовом ОСОБА_5 в своїх інтересах та в інтересах малолітнього ОСОБА_6 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_7 , за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору органу опіки та піклування Решетилівської районної державної адміністрації, про встановлення факту спільного проживання, визнання майна об`єктом спільної сумісної власності, визнання права власності на частку у спільному майні, права власності на спадкове майно .

Витребувати від КП Бюро містобудування та технічної інвентаризації Решетилівського району (38400, Полтавська область, м. Решетилівка, вул. Шевченка, 23) інформацію про особу, за якою зареєстровано на праві власності житловий будинок за адресою: АДРЕСА_1 , та нежитлове приміщення за адресою: АДРЕСА_2 , зобов`язавши керівника підприємства надати суду відповідь на запит або повідомлення про неможливість надання відповіді протягом 15 днів з дня отримання копії цієї ухвали.

Витребувати від Лобачівської сільської ради Решетилівського району Полтавської області (38420, Полтавська область, Решетилівський район, с. Лобачі) інформацію про те, чи дійсно за ОСОБА_8 , померлим ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрована земельна ділянка в АДРЕСА_1 , площею 0,6 га для будівництва та обслуговування житлового будинку за адресою: АДРЕСА_1 , зобов`язавши сільського голову надати суду відповідь на запит або повідомлення про неможливість надання відповіді протягом 15 днів з дня отримання копії цієї ухвали.

Витребувати від ГУ ДФС у Полтавській області інформацію за період з 01.01.2014 по 05.03.2017:

про доходи ПРИВАТНОГО ПІДПРИЄМСТВА ФІРМА-ХІМАГРО , ідентифікаційний код юридичної особи 33373390, мсцезнаходження: 38420, Полтавська область, Решетилівський район, с. Лобачі, вул. Молодіжна, 8,

про доходи ОСОБА_8 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 ;

про доходи ОСОБА_5 , РНОКПП не встановлено, яка народилась ІНФОРМАЦІЯ_2 в с. Новоаврамівка Хорольського району Полтавської області, зареєстрована у АДРЕСА_3 , паспорт: серія НОМЕР_2 , виданий Хорольським РВ УМВС в Полтавській області 05.11.2003;

зобов`язавши надати суду відповідь на запит або повідомлення про неможливість надання відповіді протягом 15 днів з дня отримання копії цієї ухвали.

Ухвала оскарженню окремо від рішення суду не підлягає.

Суддя: І.В. Лизенко

СудРешетилівський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення12.07.2019
Оприлюднено14.07.2019
Номер документу82982191
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —546/306/17

Ухвала від 04.04.2023

Цивільне

Решетилівський районний суд Полтавської області

Романенко О. О.

Ухвала від 28.11.2022

Цивільне

Решетилівський районний суд Полтавської області

Романенко О. О.

Ухвала від 20.12.2021

Цивільне

Решетилівський районний суд Полтавської області

Романенко О. О.

Ухвала від 15.11.2021

Цивільне

Решетилівський районний суд Полтавської області

Романенко О. О.

Ухвала від 25.08.2021

Цивільне

Решетилівський районний суд Полтавської області

Романенко О. О.

Ухвала від 12.07.2021

Цивільне

Решетилівський районний суд Полтавської області

Романенко О. О.

Ухвала від 16.06.2021

Цивільне

Решетилівський районний суд Полтавської області

Романенко О. О.

Ухвала від 25.05.2021

Цивільне

Решетилівський районний суд Полтавської області

Романенко О. О.

Ухвала від 28.12.2020

Цивільне

Решетилівський районний суд Полтавської області

Романенко О. О.

Ухвала від 03.08.2020

Цивільне

Решетилівський районний суд Полтавської області

Романенко О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні