Ухвала
від 19.07.2019 по справі 657/1239/19
КАЛАНЧАЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 657/1239/19

У Х В А Л А

19.07.2019 Суддя Каланчацького районного суду Херсонської області Максимович І.В. розглянувши заяву ОСОБА_1 про забезпечення позову за позовом про захист прав споживачів,-

в с т а н о в и в:

09 липня 2019 року до суду надійшла позовна заява ОСОБА_1 до АТ Херсонобленерго про захист прав споживачів, яка передана на розгляд судді Максимович І.В. 09.07.2019 року.

18 липня 2019 року позивачем ОСОБА_1 подано заяву про забезпечення позову за позовом про захист прав споживачів в якій він посилаючись на подання вище зазначеного позову, просить:

- Вжити заходи забезпечення позову шляхом - задоволення заяви позивача ОСОБА_1 , що проживає за адресою: АДРЕСА_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків - НОМЕР_1 , про забезпечення позову за позовом про захист прав споживчів шляхом зобовязати відповідача АТ Херсонобленерго , місце знаходження: Херсонська область, м. Херсон, вул. Пестеля,5, індекс -73003, Код ЄДРПОУ 05396638 в особі структурного підрозділу Чаплинські РЕМ (ЧАПЛИНСЬКІ РОЗПОДІЛЬНІ ЕЛЕКТРИЧНІ МЕРЕЖІ ), адреса - Херсонська обл., Чаплинський район, смт. Чаплинка, вул. Франка, 2 Е, код ЄДРПОУ - 24952225) негайно (з моменту надання ухвали суду про забезпечення позову відповідачу позивачем) відновити постачання електричної енергії на базу відпочинку Сокіл , що розташована за адресою: АДРЕСА_2 н.

- Встановити строк пред`явлення рішення (ухвали) до виконання - з дня її постановлення незалежно від її оскарження і відкриття виконавчого провадження до моменту відновлення електропостачанння на базі відпочинку Сокіл , що розташована за адресою: АДРЕСА_2 .

Заявник-позивач ОСОБА_1 та відповідач АТ Херсонобленерго в судове засідання для розгляду заяви про забезпечення позову за позовом про захист прав споживачів не з`явились.Однак в заяві про забезпечення позову заявник-позивач ОСОБА_1 просив заяву про забезпечення позову розглянути без його участі.

Представник позивача: ОСОБА_2 в судове засідання для розгляду заяви про забезпечення позову за позовом про захист прав споживачів не з`явилась, однак подала до суду заяву про розгляд заяви за її відсутності.

Відповідно до ч . 2 ст. 247 ЦПК України, у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Дослідивши надана матеріали суд приходить до наступних висновків.

У відповідності до ч. 1ст. 151 ЦПК України , суд за заявою осіб, які беруть участь у справі, може вжити заходи забезпечення позову.

Відповідно до ст. 151 ЦПК України , у заяві про забезпечення позову повинно бути зазначено предмет позову та обґрунтування необхідності забезпечення позову; захід забезпечення позову, який належить застосувати, з обґрунтуванням його необхідності; ціну позову, про забезпечення якого просить заявник; пропозиції заявника щодо зустрічного забезпечення; інші відомості, потрібні для забезпечення позову.

Згідно п.6 Постанови Пленуму Верховного Суду України від 22.12.2006 №9 Про практику застосування судами цивільного процесуального законодавства при розгляді заяв про забезпечення позову особам, які беруть участь у справі, має бути гарантована реальна можливість захистити свої права при вирішенні заяви про забезпечення позову.

В заяві позивачем наведено вмотивоване обґрунтування, що невжиття такого заходу ускладнить або унеможливить виконання рішення суду. Зазначено обставини та надано документи, які б свідчили про те, що невжиття заходів забезпечення позову може утруднити чи зробити неможливим виконання рішення суду, а саме незабезпечення позову може привести до не ефективного захисту порушених позивача прав та спричинить значну матеріальну та моральну шкоду власнику бази відпочинку "Сокіл". Оскільки заявник - позивач ОСОБА_1 та його члени родини у літній період проживають на базі відпочинку і використовують електричну енергію для особистих побутових потреб та приготування іжі томущо газу в с. Хорли не має. Крім того на частину бази укладено договір орнди, через відсутність електричної енергії з 04.07.2019 року по теперішній час, орендатор вимагає виплату компенсації, за час відсутності електричної енергії. Оскільки базу відпочинку Сокіл він не має можливості використати за призначенням в цілому на весь період, що призводить до спричинення йому великої матеріальної шкоди.

Розглядаючи заявлену вимогу, вважаю, що заявником-позивачем наведено достатні підстави для забезпечення позову, надано належні відомості про те, що невжиття заходів забезпечення позову може в подальшому утруднити чи зробити неможливим виконання рішення суду, що призведе до порушення його прав.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст. 149-153, ч.1 ст. 157 ЦПК України , суддя,-

У Х В А Л И В:

Заяву позивача ОСОБА_1 , що проживає за адресою: АДРЕСА_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків - НОМЕР_1 , про забезпечення позову за позовом про захист прав споживчів - задовольнити.

Зобовязати відповідача АТ Херсонобленерго , місце знаходження: Херсонська область, м. Херсон, вул. Пестеля,5, індекс -73003, Код ЄДРПОУ 05396638 в особі структурного підрозділу Чаплинські РЕМ (ЧАПЛИНСЬКІ РОЗПОДІЛЬНІ ЕЛЕКТРИЧНІ МЕРЕЖІ), адреса - Херсонська обл., Чаплинський район, смт. Чаплинка, вул. Франка, 2 Е, код ЄДРПОУ - 24952225) негайно (з моменту надання ухвали суду про забезпечення позову відповідачу позивачем) відновити постачання електричної енергії на базу відпочинку Сокіл , що розташована за адресою: АДРЕСА_2 .

Встановити строк пред`явлення ухвали до виконання - з дня її постановлення незалежно від її оскарження і відкриття виконавчого провадження до моменту відновлення електропостачанння на базі відпочинку Сокіл , що розташована за адресою: АДРЕСА_2 .

Ухвала підлягає негайному виконанню з дня її постановлення незалежно від її оскарження і відкриття виконавчого провадження.

Ухвала може бути оскаржена до Херсонського апеляційного суду через Каланчацький районний суд Херсонської області шляхом подачі в п`ятнадцятиденний строк з дня проголошення ухвали апеляційної скарги.

У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя: Максимович І. В.

Дата ухвалення рішення19.07.2019
Оприлюднено21.07.2019
Номер документу83128868
СудочинствоЦивільне
Сутьзахист прав споживачів

Судовий реєстр по справі —657/1239/19

Ухвала від 16.02.2022

Цивільне

Каланчацький районний суд Херсонської області

Максимович І. В.

Ухвала від 23.11.2021

Цивільне

Каланчацький районний суд Херсонської області

Максимович І. В.

Ухвала від 25.10.2021

Цивільне

Каланчацький районний суд Херсонської області

Максимович І. В.

Постанова від 30.09.2021

Цивільне

Херсонський апеляційний суд

Базіль Л. В.

Постанова від 30.09.2021

Цивільне

Херсонський апеляційний суд

Базіль Л. В.

Ухвала від 13.09.2021

Цивільне

Херсонський апеляційний суд

Базіль Л. В.

Ухвала від 06.09.2021

Цивільне

Херсонський апеляційний суд

Базіль Л. В.

Ухвала від 08.07.2021

Цивільне

Херсонський апеляційний суд

Базіль Л. В.

Ухвала від 14.05.2021

Цивільне

Каланчацький районний суд Херсонської області

Максимович І. В.

Ухвала від 14.05.2021

Цивільне

Каланчацький районний суд Херсонської області

Максимович І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні