Ухвала
від 19.06.2017 по справі 755/3264/17
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа №:755/3264/17

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"19" червня 2017 р. Дніпровський районний суд м. Києва в складі:

Головуючого судді Астахової О.О.,

при секретарі: Наумовій О.С.

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи: Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Палагута Лариса Олександрівна, Київська міська рада, ОСОБА_3 про встановлення факту спільного проживання зі спадкодавцем на час відкриття спадщини,

в с т а н о в и в:

Позивач звернулась до суду із позовом у якому просить встановити факт спільного проживання однією сім`єю ОСОБА_1 та померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_4 за адресою: АДРЕСА_1 на час відкриття спадщини.

19.06.2017 року через канцелярію суду відповідачем подано заяву про визнання позову, розгляд якої він просить проводити у його відсутність. (а.с.111).

Представники позивача ОСОБА_5 та ОСОБА_6 просили прийняти дану заяву та ухвалити рішення про задоволення позовних вимог.

Треті особи у судове засідання не з`явились, хоча про день, час та місце розгляду справи повідомлялись належним чином. Від приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Палагути Л.О. надійшла заява з проханням проводити розгляд справи у її відсутність. Інші учасники про причини неявки суд не повідомили, з клопотаннями про відкладення розгляду справи до суду не звертались.

Суд, оголосивши заяву відповідача про визнання позову, заслухавши думку представників позивача, дослідивши матеріали справи, приходить до наступного.

Статтею 4 ЦПК України передбачено, що здійснюючи правосуддя, суд захищає права, свободи та інтереси фізичних осіб, права та інтереси юридичних осіб, державні та суспільні інтереси у спосіб, визначений законами України.

Згідно із ч. 1 ст. 31 ЦПК України, крім прав та обов`язків, визначених у статті 27 цього Кодексу, відповідач має право визнати позов повністю або частково.

Відповідно до ч.1-4 ст. 174 ЦПК України позивач може відмовитися від позову, а відповідач - визнати позов протягом усього часу судового розгляду, зробивши усну заяву. Якщо відмову позивача від позову, визнання позову відповідачем викладено в адресованих суду письмових заявах, ці заяви приєднуються до справи.

До ухвалення судового рішення у зв`язку з відмовою позивача від позову або визнанням позову відповідачем суд роз`яснює сторонам наслідки відповідних процесуальних дій, перевіряє, чи не обмежений представник сторони, який висловив намір вчинити ці дії, у повноваженнях на їх вчинення.

У разі відмови позивача від позову суд постановляє ухвалу про закриття провадження у справі.

У разі визнання відповідачем позову суд за наявності для того законних підстав ухвалює рішення про задоволення позову. Якщо визнання відповідачем позову суперечить закону або порушує права, свободи чи інтереси інших осіб, суд постановляє ухвалу про відмову у прийнятті визнання відповідачем позову і продовжує судовий розгляд.

Як убачається із матеріалів спадкової справи щодо майна померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_4 із заявами про прийняття спадщини після її смерті звернулись ОСОБА_1 , ОСОБА_3 та ОСОБА_8 .

Отже, рішення у даній справі може вплинути на права і інтереси інших осіб, які у даній справі із відповідними заявами до суду не звертались.

З огляду на означене, суд приходить до висновку, що визнання відповідачем позову суперечить закону та порушує права та інтереси інших осіб, а тому постановляє ухвалу про відмову у прийнятті визнання відповідачем позову і продовжує судовий розгляд.

Керуючись ст. ст. 4, 27,31,174 ЦПК України, суд,

п о с т а н о в и в :

Відмовити відповідачу ОСОБА_2 у прийнятті визнання позову ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи: Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Палагута Лариса Олександрівна, Київська міська рада, ОСОБА_3 про встановлення факту спільного проживання зі спадкодавцем на час відкриття спадщини.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: О.О. Астахова

СудДніпровський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення19.06.2017
Оприлюднено30.07.2019
Номер документу83305629
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —755/3264/17

Постанова від 21.09.2020

Цивільне

Київський апеляційний суд

Соколова Вікторія Вячеславівна

Ухвала від 10.08.2020

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Виниченко Л. М.

Ухвала від 20.07.2020

Цивільне

Київський апеляційний суд

Соколова Вікторія Вячеславівна

Ухвала від 10.03.2020

Цивільне

Київський апеляційний суд

Соколова Вікторія Вячеславівна

Ухвала від 25.02.2020

Цивільне

Київський апеляційний суд

Соколова Вікторія Вячеславівна

Ухвала від 31.01.2020

Цивільне

Київський апеляційний суд

Соколова Вікторія Вячеславівна

Ухвала від 08.11.2019

Цивільне

Київський апеляційний суд

Соколова Вікторія Вячеславівна

Ухвала від 02.09.2019

Цивільне

Київський апеляційний суд

Соколова Вікторія Вячеславівна

Рішення від 13.06.2019

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Астахова О. О.

Ухвала від 19.06.2017

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Астахова О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні