Ухвала
від 02.09.2019 по справі 755/3264/17
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

У Х В А Л А

02 вересня 2019 року м. Київ

Справа №755/3264/2019

Апеляційне провадження №22-ц/824/13029/2019

Київський апеляційний суд в складі судді-доповідача Соколової В.В., вирішуючи питання про відкриття апеляційного провадження у справі за апеляційною скаргою ОСОБА_1 на рішення Дніпровського районного суду міста Києва ухваленого під головуванням судді Астахової О.О. 13 червня 2019 року у м. Києві, дата складення повного тексту рішення не зазначена, у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_3 , треті особи: Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Палагута Лариса Олександрівна, ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , Київська міська рада про встановлення факту спільного проживання зі спадкодавцем на час відкриття спадщини,

В С Т А Н О В И В

Рішенням Дніпровського районного суду міста Києва від 13 червня 2019 року позов ОСОБА_1 до ОСОБА_3 , треті особи: Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Палагута Лариса Олександрівна, ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , Київська міська рада про встановлення факту спільного проживання зі спадкодавцем на час відкриття спадщини - залишено без задоволення.

Не погодилась із зазначеним рішенням суду ОСОБА_1 , 19 серпня 2019 року нею до суду першої інстанції подано апеляційну скаргу, в якій вона зазначає, що повний текст рішення суду вона на час подання апеляційної скарги не отримувала, а тому вважає, що нею не пропущений строк на апеляційне оскарження.

Відповідно до ч. 1 ст. 354 ЦПК України апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів, а на ухвалу суду - протягом п`ятнадцяти днів з дня його (її) проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Згідно з п. 2 ч. 2 ст. 354 ЦПК України учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження: на рішення суду - якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

Як вбачається із матеріалів справи, в судовому засіданні 13 червня 2019 року було оголошено вступну та резолютивну частину рішення, за участі представників позивача ОСОБА_6 , ОСОБА_7 та представника третьої особи (т2 а.с. 60,61)

Із апеляційною скаргою на вказане рішення позивач звернулась 19 серпня 2019 року, подавши її до суду першої інстанції, тобто із пропуском строків на апеляційне оскарження. Матеріали справи містять повний текст судового рішення, проте дата складення повного тексту рішення судом не вказана. Також в матеріалах справи відсутні відомості про дату отримання позивачем повного тексту оскаржуваного рішення. Позивачем у своїй апеляційній скарзі також не вказано дату отримання нею копії повного тексту оскаржуваного рішення.

Крім того, позивач у своїй апеляційній скарзі не ставить питання про поновлення строків на апеляційне оскарження.

Посилання позивача на те, що на момент подання апеляційної скарги вона повний текст рішення не отримувала, а тому вона вважає, що нею не пропущений строк на апеляційне оскарження, суддя вважає безпідставними, оскільки вказане не узгоджується з нормами ЦПК України за якими перебіг строку на оскарження починається не від дня отримання копії рішення, а від дня виготовлення повного тексту. Не оскаржуючи рішення суду в строки передбачені законодавством, позивач діяла на власний розсуд.

Крім того, подана нею апеляційна скарга не містить обґрунтувань щодо незаконності оскаржуваного нею рішення.

В своїх рішеннях Європейський суд з прав людини наголошує на тому, що сторона, яка задіяна в ході судового розгляду справи, зобов`язана з розумним інтервалом часу сама цікавитися провадженням у її справі, добросовісно користуватися належними їй процесуальними правами та неухильно виконувати процесуальні обов`язки.

Апеляційна скарга залишається без руху також у випадку, якщо вона подана після закінчення строків, установлених ст. 354 цього Кодексу, і особа, яка її подала, не порушує питання про поновлення цього строку або якщо підстави, вказані нею у заяві, визнані неповажними. При цьому протягом десяти днів з дня вручення ухвали особа має право звернутися до суду апеляційної інстанції з заявою про поновлення строку або вказати інші підстави для поновлення строку.

Таким чином, ОСОБА_1 необхідно подати клопотання про поновлення строку на апеляційне оскарження рішення Дніпровського районного суду міста Києва від 13 червня 2019 року.

Керуючись ст. 185, 357 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В

Апеляційну скаргу ОСОБА_1 на рішення Дніпровського районного суду міста Києва від 13 червня 2019 року - залишити без руху.

Надати особі, яка подала апеляційну скаргу строк для усунення виявлених в ній недоліків протягом десяти днів з дня отримання копії ухвали суду.

Якщо заяву не буде подано особою в зазначений строк або вказані підстави для поновлення строку на апеляційне оскарження будуть визнані неповажними, суддя-доповідач відмовляє у відкритті апеляційного провадження.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею, оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Суддя: Соколова В.В.

СудКиївський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення02.09.2019
Оприлюднено05.09.2019
Номер документу84030759
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —755/3264/17

Постанова від 21.09.2020

Цивільне

Київський апеляційний суд

Соколова Вікторія Вячеславівна

Ухвала від 10.08.2020

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Виниченко Л. М.

Ухвала від 20.07.2020

Цивільне

Київський апеляційний суд

Соколова Вікторія Вячеславівна

Ухвала від 10.03.2020

Цивільне

Київський апеляційний суд

Соколова Вікторія Вячеславівна

Ухвала від 25.02.2020

Цивільне

Київський апеляційний суд

Соколова Вікторія Вячеславівна

Ухвала від 31.01.2020

Цивільне

Київський апеляційний суд

Соколова Вікторія Вячеславівна

Ухвала від 08.11.2019

Цивільне

Київський апеляційний суд

Соколова Вікторія Вячеславівна

Ухвала від 02.09.2019

Цивільне

Київський апеляційний суд

Соколова Вікторія Вячеславівна

Рішення від 13.06.2019

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Астахова О. О.

Ухвала від 19.06.2017

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Астахова О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні