Ухвала
від 06.08.2019 по справі 910/9053/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

м. Київ

06.08.2019справа № 910/9053/19

Господарський суд міста Києва у складі судді Марченко О.В., розглянувши матеріали позовної заяви Департаменту комунальної власності м. Києва виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) (01001, м. Київ, вул. Хрещатик, буд. 10; ідентифікаційний код 19020407)

до приватного акціонерного товариства "Енергомонтажвентиляція" (01030, м. Київ, вул. І. Франка, буд. 5, літ. Б; ідентифікаційний код 25293049) та

товариства з обмеженою відповідальністю "Столична проектна компанія" (01014, м. Київ, вул. Болсуновська, буд. 13-15; ідентифікаційний код 40182693)

про розірвання інвестиційного договору від 16.08.2008 №26 та визнання недійсним договору купівлі-продажу,

без виклику представників учасників справи,

ВСТАНОВИВ:

Департамент комунальної власності м. Києва виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації; далі - Департамент) звернувся до господарського суду міста Києва з позовом до приватного акціонерного товариства Енергомонтажвентиляція (далі - Товариство) та товариства з обмеженою відповідальністю Столична проектна компанія (далі - Компанія) про:

- розірвання інвестиційного договору від 16.08.2008 №26 про передачу нежилого будинку комунальної власності територіальної громади м. Києва №4 літ. А в Делегатському провулку для реконструкції (далі - Інвестиційний договір), укладеного Головним управлінням майна Київської міської державної адміністрації (після перейменування - Департамент), державним комунальним підприємством Київжитлоспецексплуатація (далі - Підприємство) і Товариством;

- визнання недійсним договору купівлі-продажу нежилого будинку за адресою: м. Київ, пров. Делегатський, 4 літ. А (далі - Договір купівлі-продажу), укладеного Товариством і Компанією.

Позов мотивовано тим, що: Інвестиційний договір укладався для проведення реконструкції нежилого будинку в„–4 в провулку Делегатському у м. Києві для досягнення соціального ефекту, але Товариство жодним чином не виконало умови підпунктів 2.2.6, 2.2.7, 2.2.8, 2.2.11 пункту 2.2 Інвестиційного договору, а також всупереч пункту 5.2 Інвестиційного договору відповідач-1 відчужив вказаний будинок на користь третіх осіб, що є порушеннями істотних умов Інвестиційного договору; Договір купівлі-продажу, на підставі якого Компанія набула права власності на вказаний будинок, має бути визнаний судом недійсним, оскільки при відчуженні будинку за адресою: м. Київ, пров. Делегатський в„– 4, літ. А, позивач позбавляється права вимагати від Товариства здійснення останнім взятих на себе зобов`язань за Інвестиційним договором.

Ухвалою господарського суду міста Києва від 12.07.2019 позовну заяву Департаменту залишено без руху та встановлено позивачу десятиденний строк з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху для усунення недоліків позовної заяви.

26.07.2019 позивачем подано суду документи на виконання ухвали суду від 12.07.2019, дані документи передані судді Марченко О.В. 02.08.2019.

Господарський суд міста Києва визнав подані матеріали достатніми для прийняття позовної заяви до розгляду за правилами загального позовного провадження, виходячи з приписів статті 12 Господарського процесуального кодексу України (далі - ГПК України) і враховуючи, що предметом позову є розірвання Інвестиційного договору та визнання недійсним Договору купівлі-продажу.

У позовній заяві Департаментом визначено Підприємство як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору.

Відповідно до частини другої статті 50 ГПК України якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

З огляду на те, що Департаментом, Підприємством та Товариством укладено Інвестиційний договір, за яким Підприємство є балансоутримувачем, з метою всебічного, повного і об`єктивного дослідження обставин справи, враховуючи, що рішення з даної справи може вплинути на права і обов`язки Підприємства, господарський суд міста Києва дійшов висновку про можливість залучення Підприємства до участі у справі як третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача.

Керуючись статтями 12, 50, 81, 176, 234 та 235 ГПК України, господарський суд міста Києва

УХВАЛИВ:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

2. Розгляд справи здійснювати в порядку загального позовного провадження.

3. Підготовче засідання призначити на 27.08.19 о 10:50. Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду міста Києва за адресою: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 44- Б, зал № 13.

4. Залучити до участі у справі комунальне підприємство Київжитлоспецексплуатація (01001, м. Київ, вул. Володимирська, буд. 51-А; ідентифікаційний код 03366500) як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача.

5. Встановити позивачу строк для надання суду оригіналів всіх документів, доданих до позовної заяви, що стосуються предмету спору - для огляду безпосередньо у засіданні.

6. Встановити відповідачам строк у п`ятнадцять днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі для надання суду:

- відзиви на позов в порядку статті 165 ГПК України з доданням доказів, що підтверджують викладені обставини, та доказів надіслання відзивів і доданих до них документів позивачу.

7. Повідомити відповідачам про те, що особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

8. Встановити позивачу строк у п`ять днів з дня отримання від відповідачів відзивів на позовну заяву для подання до суду відповіді на відзиви в порядку статті 166 ГПК України з доданням доказів, що підтверджують викладені обставини, та доказів направлення вказаних документів відповідачам.

9. Встановити відповідачам строк у п`ять днів з дня отримання відповіді на відзиви для подання до суду заперечення на відповіді на відзиви в порядку статті 167 ГПК України з доданням доказів, що підтверджують викладені обставини, та доказів направлення вказаних документів позивачу.

10. Запропонувати третій особі у строк у п`ятнадцять днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі подати суду письмові пояснення щодо позову з викладенням своїх аргументів і міркувань на підтримку або заперечення проти позову з доданням доказів, що підтверджують викладені обставини, та доказів надіслання письмових пояснень і доданих до них документів позивачу та відповідачу; у строк не пізніше п`яти днів з моменту отримання відзивів надати суду письмові пояснення щодо відзивів з доданням доказів, що підтверджують викладені обставини, та доказів надіслання письмових пояснень і доданих до них документів позивачу та відповідачам.

11. Звернути увагу учасників справи на те, що: заяви, клопотання, відзив і заперечення необхідно подавати тільки в письмовій формі у визначені даною ухвалою та ГПК України строки; документи та додаткові докази, які витребовуються ухвалою суду для долучення до матеріалів справи, у прошитому вигляді з обов`язковим описом додатків завчасно, необхідно подати до канцелярії господарського суду міста Києва за адресою: 01030, м. Київ, вул. Б.Хмельницького, 44, корпус А.

12. Звернути увагу учасників справи на можливість врегулювання спору за участі судді з урахуванням норм глави 4 ГПК України та на можливість врегулювання спору мирним шляхом з урахуванням норм статті 192 ГПК України.

13. Повідомити учасників справи про таке: у суду відсутня технічна можливість забезпечення учасникам справи права брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду до затвердження Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи; учасники справи можуть отримати інформацію у справі в мережі Інтернет на офіційному веб-порталі судової влади України на сторінці за такою веб-адресою: https://ki.arbitr.gov.ua/sud5011/ .

14. Копію даної ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала набрала законної сили 06.08.2019 та оскарженню не підлягає.

Суддя О.В. Марченко

Дата ухвалення рішення06.08.2019
Оприлюднено06.08.2019

Судовий реєстр по справі —910/9053/19

Постанова від 10.12.2019

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Руденко М.А.

Ухвала від 14.11.2019

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Руденко М.А.

Ухвала від 14.11.2019

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Руденко М.А.

Рішення від 30.09.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Марченко О.В.

Ухвала від 27.08.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Марченко О.В.

Ухвала від 06.08.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Марченко О.В.

Ухвала від 12.07.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Марченко О.В.

Ухвала від 12.07.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Марченко О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні