Рішення
від 30.09.2009 по справі 14/443
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД мі ста КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницьк ого,44-Б тел. 284-18-98

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 14/443 30.09.09

Господарський суд міста К иєва у складі судді Наро льського М.М.,

розглянувши справу № 14/443

за позовом Товариства з обмеженою ві дповідальністю "ТОРГОВИЙ ДІМ "ТУЛЬЧИНКА"

до Товариства з обмеженою ві дповідальністю "О'КЕЙ Україн а"

про стягнення 210548,75 грн.

за участю представників ст орін:

від позивача - Лящовський В.Р.

від відповідача - не з'явився

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Товариство з обмеженою ві дповідальністю "ТОРГОВИЙ ДІМ "ТУЛЬЧИНКА" (надалі - ТОВ "ТОР ГОВИЙ ДІМ "ТУЛЬЧИНКА") звернул ось в господарський суд міст а Києва з позовом до Товарист ва з обмеженою відповідальні стю "О'КЕЙ Україна" (надалі - Т ОВ "О'КЕЙ Україна") про стягнен ня 210548,75 грн. заборгованості.

В обґрунтування пред' явл ених вимог ТОВ "ТОРГОВИЙ ДІМ "Т УЛЬЧИНКА" посилається на нен алежне виконання ТОВ "О'КЕЙ Ук раїна" договору поставки № 14/06-7 від 14.06.2007 р.

Ухвалою господарського су ду міста Києва від 31.08.2009 р. поруш ено провадження у справі, роз гляд справи призначено у суд овому засіданні, зобов' язан о сторони виконати певні дії .

Представник відповідача в засідання не з'явився, вимоги ухвал суду не виконав.

Сторони належним чином пов ідомлені про розгляд справи згідно з поштовими реквізита ми учасників судового процес у, наявними в матеріалах спра ви, в т.ч. за адресою зазначені й в довідці про включення в ЄД РПОУ.

Судом, у відповідності з вим огами ст. 81-1 ГПК України, складе но протокол судового засідан ня, які долучено до матеріалі в справи.

Розглянувши надані докуме нти і матеріали, заслухавши п ояснення уповноваженого пре дставника, всебічно та повно з' ясувавши обставини, на як их ґрунтуються позовні вимог и, об' єктивно оцінивши в сук упності докази, які мають зна чення для розгляду справи і в ирішення спору по суті, суд

ВСТАНОВИВ:

Як вбачається з матер іалів справи, 14.06.2007 р. між ТОВ "ТОР ГОВИЙ ДІМ "ТУЛЬЧИНКА" (постача льник) та ТОВ "О'КЕЙ Україна" (по купець) укладено договір пос тавки № 14/06-7 (надалі - договір), в ідповідно до умов якого пост ачальник зобов' язався в пор ядку та на умовах, визначених цим договором, та відповідно до замовлень покупця постав ляти товар, а покупець зобов' язався в порядку та на умовах , визначених цим договором, пр ийняти товар і оплатити його вартість за цінами вказаним и у відповідній специфікації .

Укладений договір є підста вою для виникнення у сторін г осподарських зобов'язань від повідно до ст. ст. 173, 174 ГК Україн и (ст. ст. 11, 202, 509 ЦК України), і згід но ст. 629 ЦК України є обов'язков им для виконання сторонами.

В силу ч. 1 ст. 193 ГК України, суб 'єкти господарювання та інші учасники господарських відн осин повинні виконувати госп одарські зобов'язання належн им чином відповідно до закон у, інших правових актів, догов ору, а за відсутності конкрет них вимог щодо виконання зоб ов'язання - відповідно до вимо г, що у певних умовах звичайно ставляться. При цьому, до вико нання господарських договор ів застосовуються відповідн і положення ЦК України з урах уванням особливостей, передб ачених ГК України.

Відповідно до ст. ст. 525, 526 ЦК Ук раїни одностороння відмова в ід зобов'язання або одностор оння зміна його умов не допус кається, якщо інше не встанов лено договором або законом. З обов'язання має виконуватися належним чином відповідно д о умов договору та вимог цьог о Кодексу, інших актів цивіль ного законодавства, а за відс утності таких умов та вимог - в ідповідно до звичаїв діловог о обороту або інших вимог, що з вичайно ставляться.

Стаття 712 ЦК України регулює відносини, що виникають із до говору поставки. Так, за догов ором поставки продавець (пос тачальник), який здійснює під приємницьку діяльність, зобо в'язується передати у встано влений строк (строки) товар у в ласність покупця для викорис тання його у підприємницькій діяльності або в інших цілях , не пов'язаних з особистим, сі мейним, домашнім або іншим по дібним використанням, а поку пець зобов'язується прийняти товар і сплатити за нього пев ну грошову суму.

Відповідно до ч. ч. 2, 3 ст. 712 ЦК У країни до договору поставки застосовуються загальні пол оження про купівлю-продаж, як що інше не встановлено догов ором, законом або не випливає з характеру відносин сторін . Законом можуть бути передба чені особливості регулюванн я укладення та виконання дог оворів поставки, у тому числі договору поставки товару дл я державних потреб.

Відповідно до ст. 264 ГК Україн и матеріально-технічне поста чання та збут продукції виро бничо-технічного призначенн я і виробів народного спожив ання як власного виробництва , так і придбаних у інших суб'є ктів господарювання, здійсню ються суб'єктами господарюва ння шляхом поставки, а у випад ках, передбачених цим Кодекс ом, також на основі договорів купівлі-продажу. Законодавс твом можуть бути передбачені особливості поставки окреми х видів продукції виробничо- технічного призначення або в иробів народного споживання , а також особливий порядок зд ійснення поставки продукції для державних потреб. Основн і вимоги щодо укладення та ви конання договорів поставки в становлюються цим Кодексом, іншими законодавчими актами .

Оцінюючи подані позивачем докази за своїм внутрішнім п ереконанням, що ґрунтується на всебічному, повному і об' єктивному розгляді в судовом у засіданні всіх обставин сп рави в їх сукупності, суд вваж ає, що вимоги позивача підляг ають задоволенню з наступних підстав.

Згідно ст. 32 ГПК України дока зами у справі є будь-які факти чні дані, на підставі яких гос подарський суд у визначеному законом порядку встановлює наявність чи відсутність обс тавин, на яких ґрунтуються ви моги і заперечення сторін, а т акож інші обставини, які мают ь значення для правильного в ирішення господарського спо ру.

Відповідно до ст. 33 ГПК Украї ни кожна сторона повинна дов ести ті обставини, на які вона посилається як на підставу с воїх вимог і заперечень.

Відповідно до п. 3.1. договору поставка товару здійснюєтьс я на умовах DDP рампа магазину " О'КЕЙ", згідно ІНКОТЕРМС 2000 за а дресами вказаними в замовлен і.

Поставка товару до місця по ставки здійснюється транспо ртом постачальника. Постачал ьник зобов' язаний поставит и товар в строк вказаний поку пцем. Якщо час доставки товар ів зазначено в графіку з точн істю до дня, постачальник пов инен доставити товари до 17 год ин дня, зазначеного в графіку . Якщо в графіку зазначений ча с доставки, постачальник пов инен доставити товари до тіє ї години дня, що вказана в граф іку. Графік доставки надаєть ся постачальнику не менше ні ж за 7 днів до моменту початку поставки відповідного товар у відповідним магазином "О'КЕ Й" (п. п. 3.2., 3.4. договору).

На виконання договору пози вач поставив відповідачу тов ар на загальну суму 210548,75 грн., що підтверджується видатковим и накладними (в матеріалах сп рави), а відповідач за поставл ений товар не розрахувався.

Відповідно до п. 8.2. договору сторони погодили, що покупец ь здійснює оплату товару про тягом 21 днів з моменту поставк и товару та тільки у випадку, я кщо сума за розрахунковий пе ріод буде складати не менше, н іж 500 грн.

Відповідно до ст. 692 ЦК Україн и покупець зобов'язаний опла тити товар після його прийня ття або прийняття товаророзп орядчих документів на нього, якщо договором або актами ци вільного законодавства не вс тановлений інший строк оплат и товару. Покупець зобов'язан ий сплатити продавцеві повну ціну переданого товару.

Згідно ст. 43 ГПК України госп одарський суд оцінює докази за своїм внутрішнім перекона нням, що ґрунтується на всебі чному, повному і об'єктивному розгляді в судовому процесі всіх обставин справи в їх сук упності, керуючись законом.

Таким чином, наявність забо ргованості відповідача пере д позивачем у сумі 210548,75 грн. за д оговором № 14/06-7 від 14.06.2007 р. докуме нтально підтверджується, від повідачем не спростована, а т ому підлягає стягненню.

Судові витрати покладають ся на відповідача у відповід ності до ст. 49 ГПК України.

На підставі викладеного, ке руючись ст. ст. 82-85 ГПК України, с уд, -

В И Р І Ш И В:

Позов задовольнит и.

Стягнути з Товариства з об меженою відповідальністю "О' КЕЙ Україна" (01032, м. Київ, бул. Шев ченка, 33, код 34356884) на користь Това риства з обмеженою відповіда льністю "ТОРГОВИЙ ДІМ "ТУЛЬЧИ НКА" (08628, Київська обл., Василькі вський р-н., с. Безп'ятне, вул. Ва сильківська, 72, код 32904369) з будь - якого рахунку, виявленого де ржавним виконавцем під час в иконання судового рішення, 2105 48,75 грн. основного боргу, 2105,49 грн. державного мита, 236 грн. витрат на інформаційно-технічне за безпечення судового процесу .

Видати наказ після набранн я рішенням законної сили.

Рішення набирає законної с или після закінчення десятид енного строку з дня його підп исання.

Суддя М.М. Нарольський

Дата підписання рішення: 12.10. 2009 р.

Дата ухвалення рішення30.09.2009
Оприлюднено11.11.2010
Номер документу8350583
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —14/443

Ухвала від 04.11.2011

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Літвінова А.В.

Ухвала від 29.11.2011

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Літвінова А.В.

Рішення від 30.11.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Мельник С.М.

Ухвала від 12.10.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Мельник С.М.

Ухвала від 17.02.2011

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Іваницький О.Т.

Рішення від 30.09.2009

Господарське

Господарський суд міста Києва

Нарольський М.М.

Постанова від 10.08.2009

Господарське

Київський міжобласний апеляційний господарський суд

Шевченко В.Ю.

Ухвала від 20.07.2009

Господарське

Київський міжобласний апеляційний господарський суд

Шевченко В.Ю.

Ухвала від 15.06.2009

Господарське

Київський міжобласний апеляційний господарський суд

Шевченко В.Ю.

Постанова від 17.06.2009

Господарське

Вищий господарський суд України

Волік І.M.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні