Ухвала
від 25.07.2019 по справі 335/630/19
ОРДЖОНІКІДЗЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

1Справа № 335/630/19 1-кс/335/5063/2019

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25 липня 2019 року м. Запоріжжя

Слідчий суддя Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши клопотання про проведення обшуку, -

ВСТАНОВИВ:

Cлідчий з ОВС 1-го ВРКП СУ ФР ГУ ДФС у Запорізькій області лейтенант податкової міліції ОСОБА_3 звернулася до суду з клопотанням про проведення обшуку, у якому зазначає, що в провадженні СУ ФР ГУ ДФС у Запорізькій області перебувають матеріали досудового розслідування, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №32018080000000073 від 05.12.2018 за ознаками кримінального правопорушення, передбачених ч. 1 ст.204 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що на території Запорізької області невстановлені особи на АЗС під брендом «Avantage-7» здійснюють зберігання з метою збуту, а також збут незаконно виготовленого скрапленого газу, без відповідних дозвільних документів. Підставою для внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань стало звернення ОСОБА_4 (вх. № В/337 від 05.12.2018), згідно з яким на АЗС «Avantage-7» за адресою: м. Запоріжжя, вул. Діагональна/вул. Південне шосе (відповідно до публічної кадастрової карти України, кадастровий номер об`єкта, на якому знаходиться вищенаведена АЗС №2310100000:02:031:0045) та інших АЗС зазначеної торгівельної мережі, здійснюється реалізація недоброякісного пального. ОСОБА_4 пояснив, що на його думку ця газова заправка розташована незаконно, вимоги по нормам пожежної безпеки не дотримані, касові апарати відсутні. Обставини скоєння кримінального правопорушення також підтверджуються зібраними матеріалами досудового розслідування, а саме: зверненням громадянина ОСОБА_4 , рапортом ст. оперуповноваженого з ОВС ВПНОПТ ОУ ГУ ДФС у Запорізькій області ОСОБА_5 , протоколом допиту гр. ОСОБА_6 , матеріалами кримінального провадження. Так, згідно оперативних матеріалів встановлено, що фінансову-господарську діяльність на вищезазначених АГЗС здійснює ТОВ «Призма Стайл» (код ЄДРПОУ 41189679). Під час досудового розслідування направлено запити до ПАТ «Запоріжжяобленерго», Запорізької обласної Державної адміністрації Департаменту екології та природних ресурсів, ГУ ДСНС України у Запорізькій області та до ГУ Держпраці у Запорізькій області, згідно наданих відповідей ТОВ «Призма Стайл» дозвільні документи не отримувала. Також у ході досудового розслідування встановлено, що на теперішній час незаконна діяльність не припинилась та активно продовжується. Так, для прикриття незаконної діяльності з придбання та збуту фальсифікованих паливно-мастильних матеріалів використовуються підконтрольні точки зберігання та збуту, через які неякісне паливо реалізовується як фізичним особам, так і підприємствам різних форм власності. Згідно з Інформацією з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна земельна ділянка за кадастровим номером №2310100000:02:031:0045 належить на праві комунальної власності Територіальній громаді м. Запоріжжя в особі Запорізької міської ради та в оренді у ТОВ «АВ.ТРЕЙД» (код ЄДРПОУ 040053915).

З метою виявлення та фіксації відомостей щодо здійснення незаконного виготовлення, зберігання, транспортування з метою збуту незаконно виготовлених паливно-мастильних матеріалів, вилучення предметів, речей та документів, які були знаряддям вчинення кримінального правопорушення, слідчий звернувся з клопотанням про проведення обшуку.

Слідчий в судове засідання надав заяву про розгляд клопотання за її відсутності.

Дослідивши надані матеріали, слідчий суддя приходить до наступного висновку.

Встановлено, що в провадженні СУ ФР ГУ ДФС у Запорізькій області, знаходяться матеріали досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 32018080000000073 від 05.12.2018 року, за фактом вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 204 КК України.

Відповідно до ст. 84 Кримінального процесуального кодексу України доказами в кримінальному провадженні є фактичні дані, отримані у передбаченому цим Кодексом порядку, на підставі яких слідчий, прокурор, слідчий суддя і суд встановлюють наявність чи відсутність фактів та обставин, що мають значення для кримінального провадження та підлягають доказуванню. Процесуальними джерелами доказів є показання, речові докази, документи, висновки експертів.

Збирання доказів здійснюється сторонами кримінального провадження, потерпілим у порядку, передбаченому цим Кодексом. Сторона обвинувачення здійснює збирання доказів шляхом проведення слідчих (розшукових) дій та негласних слідчих (розшукових) дій, витребування та отримання від органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, службових та фізичних осіб речей, документів, відомостей, висновків експертів, висновків ревізій та актів перевірок, проведення інших процесуальних дій, передбачених цим Кодексом.

Відповідно до ст.223 КПК України слідчі (розшукові) дії є діями, спрямованими на отримання (збирання) доказів або перевірку вже отриманих доказів у конкретному кримінальному провадженні. Підставами для проведення слідчої (розшукової) дії є наявність достатніх відомостей, що вказують на можливість досягнення її мети.

Відповідно до ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб. Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що було вчинено кримінальне правопорушення; за встановлених обставин обшук є найбільш доцільним та ефективним способом відшукування та вилучення речей і документів, які мають значення для досудового розслідування, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб, а також заходом, пропорційним в особисте і сімейне життя особи.

Надані слідчим протокол огляду, протокол допиту свідка, відповіді з контролюючих органів не містять достатніх підстав для задоволення клопотання про надання дозволу на обшук, а інших процесуальних дій направлених на збір доказів у кримінальному провадженні слідчим не проведено, як і не обґрунтовано неможливість їх проведення чи отримання за допомогою тимчасового доступу до речей і документів, які планується відшукати. Відсутність належної доказової бази та недостатня вмотивованість заявленого клопотання, свідчить про те, що за встановлених обставин обшук не є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення речей і документів, які мають значення для досудового розслідування, а тому клопотання слідчого задоволенню не підлягає.

Керуючись вимогами ст.ст. 234, 372, 376 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

В задоволенні клопотання слідчого СУ ФР ГУ ДФС у Запорізькій області ОСОБА_3 про проведення обшуку -відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудОрджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя
Дата ухвалення рішення25.07.2019
Оприлюднено17.02.2023
Номер документу83579732
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —335/630/19

Ухвала від 01.10.2019

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Крамаренко І. А.

Ухвала від 25.07.2019

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Крамаренко І. А.

Ухвала від 07.05.2019

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Проценко А. М.

Ухвала від 07.05.2019

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Проценко А. М.

Ухвала від 15.04.2019

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Проценко А. М.

Ухвала від 06.03.2019

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Проценко А. М.

Ухвала від 06.03.2019

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Проценко А. М.

Ухвала від 06.03.2019

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Проценко А. М.

Ухвала від 06.03.2019

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Проценко А. М.

Ухвала від 08.02.2019

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Проценко А. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні