Ухвала
від 30.08.2019 по справі 522/8354/19
ПРИМОРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

30.08.2019

Справа № 522/8354/19

Провадження 1-кс/522/15360/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

30 серпня 2019 року м. Одеса

Слідчий суддя Приморського районного суду м. Одеси ОСОБА_1 за участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши клопотанняпрокурора відділуВійськової прокуратуриПівденного регіонуУкраїни ОСОБА_3 , про тимчасовий доступ до речей і документів, в рамках кримінального провадження внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42019160690000033 від 18.04.2019 р., за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України,

ВСТАНОВИВ:

Згідно клопотання, слідчим відділом Приморського відділу поліції в місті Одесі Головного управління Національної поліції в Одеській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №42019160690000033 від 18.04.2019 за ч. 2 ст. 364 КК України.

Нагляд за додержанням законів під час проведення досудового розслідування у формі процесуального керівництва досудовим розслідуванням здійснюється групою прокурорів Військової прокуратури Південного регіону України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що службовими особами ІНФОРМАЦІЯ_1 (далі - ІНФОРМАЦІЯ_2 ) упродовж липня жовтня 2018 року з метою реконструкції об`єктів для потреб оборони на території Одеської області з використанням електронної системи « ІНФОРМАЦІЯ_3 » проведено процедуру публічних закупівель.

За результатами проведеної процедури закупівлі службові особи

ІНФОРМАЦІЯ_4 , зловживаючи службовим становищем, діючи в інтересах третіх осіб, в порушення вимог ст.ст. 3, 16, 30 Закону України «Про публічні закупівлі», ст.ст. 3, 4 Закону України «Про особливості здійснення закупівель товарів, робіт і послуг для гарантованого забезпечення потреб оборони» визнали ТХВ ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » переможцем переговорної процедури закупівлі робіт з капітального ремонту спортивного залу на території військового містечка № НОМЕР_1 , м.Одеса, відхиливши більш вигідні цінові пропозиції інших учасників та уклали з ТХВ ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » договір Генерального підряду з визначенням вартості будівництва на загальну суму 12,2 млн грн, цінова пропозиція якого перевищувала інші на суму понад 590 тис. гривень.

Відповідно до протоколу огляду від 22.04.2019 інтернет сторінки офіційного порталу оприлюднення інформації про публічні закупівлі України ( ІНФОРМАЦІЯ_6 ), встановлено оприлюднене тендерне оголошення ІНФОРМАЦІЯ_4 щодо капітального ремонту спортивного залу по ІНФОРМАЦІЯ_7 у військовому містечку № НОМЕР_1 , м. Одеса, шифр - 216/4, цінові пропозиції учасників торгів, обраного переможця ТХВ ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » та повідомлення Південного ТерКЕУ про намір укласти та укладений з ТХВ ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » договір Генерального підряду №260/18 від 25.10.2018 на проведення вищевказаних робіт.

12.06.2019 за клопотанням процесуального керівника у кримінальному провадженні слідчим суддею ІНФОРМАЦІЯ_8 надано дозвіл на проведення огляду земельної ділянки, прилеглої території, будівельного майданчику, будівлі та приміщень об`єкту капітального ремонту, а саме спортивного залу по ІНФОРМАЦІЯ_7 у військовому містечку № 216. м.Одеса, шифр 216/4, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 .

20.06.2019 на виконання зазначеної ухвали слідчого судді проведено огляд земельної ділянки, прилеглої території, будівельного майданчику, будівлі та приміщень об`єкту капітального ремонту, а саме спортивного залу по ІНФОРМАЦІЯ_9 , шифр 216/4, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , в ході якого встановлено невідповідність фактично виконаних ремонтно-будівельних робіт, з роботами зазначеними в актах КБ-2в, які складені та підписані службовими особами ТХВ ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 », Південного ІНФОРМАЦІЯ_10 та підтверджені інженером технічного нагляду ОСОБА_4 . Поряд з цим, на час огляду робочі та будівельна техніка на об`єкті відсутні, а ремонтно-будівельні роботи не проводились.

Допитаний в якості свідка директор 9 спортивного клубу оброни України ОСОБА_5 показав, що на балансі ввіреної йому організації перебуває спортивний зал по ІНФОРМАЦІЯ_7 у військовому ІНФОРМАЦІЯ_11 , де наразі триває капітальний ремонт, при цьому станом на 21.05.2019 виконано лише армірованіє верхівок стін, а дах досі не встановлений.

У зв`язку з тим, що об`єкт капітального ремонту, а саме зазначена будівля спортивного залу зберігла на собі сліди злочину та інші відомості, які будуть використані як доказ факту вчинення кримінального правопорушення, тому постановою прокурора від 20.06.2019 будівля спортивного залу по ІНФОРМАЦІЯ_7 у військовому ІНФОРМАЦІЯ_11 , шифр 216/4, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , визнано речовим доказом у кримінальному провадженні.

З метою визначення та перевірки обсягів і вартості виконаних будівельних робіт вищезазначеним суб`єктом господарської діяльності, також складеної первинної звітної документації з будівництва та їх відповідність проектно кошторисній документації, вимогам нормативно правових актів у галузі будівництва, встановленні спричинених збитків, за клопотанням прокурора у кримінальному провадженні 01.07.2019 ухвалою слідчого судді ІНФОРМАЦІЯ_8 призначено судову будівельно-технічну експертизу, проведення якої доручено експертам ІНФОРМАЦІЯ_12 . Вказана експертиза триває.

02.08.2019 на підставі ухвали слідчого судді Приморського районного суду м. Одеси від 30.07.2019 проведено огляд будівельного майданчику, будівлі та приміщень об`єкту капітального ремонту, а саме спортивного залу по ІНФОРМАЦІЯ_7 у військовому містечку № 216. м.Одеса. До вказаного огляду залучено експертів ІНФОРМАЦІЯ_12 , якими проводиться вищевказана експертиза. Під час огляду встановлено невідповідність ремонтно-будівельних робіт зазначених в актах КБ-2в з фактично виконаними роботами, а саме досі тривають роботи з улаштування покрівлі профнастилом та покраски опорних міст металоконструкцій, вікна на нові не замінено.

Допитаний в якості свідка тимчасово виконуючий обов`язки начальника ІНФОРМАЦІЯ_13 ОСОБА_6 показав, що контроль за виконанням умов укладених ІНФОРМАЦІЯ_14 договорів Генеральних підрядів, в тому числі й договір Генерального підряду від 25.10.2018 року №260/18 щодо капітального ремонту спортивного залу покладені на офіцерів відділу капітального будівництва та ремонту ІНФОРМАЦІЯ_1 . При ознайомленні з копіями наданих йому на огляд актів КБ-2в №3 за листопад-3 2018 року та №4 за грудень 2018 року, у яких зазначено обсяги виконаних ремонтно-будівелених робіт щодо монтажу, влаштуванню та перекриттю покрівлі спортзалу, а також монтажу металопластикових вікон підрядником - ТХВ ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » вказав, що ним ці акти особисто не перевірялись та хто з фахівців його відділу їх перевіряв, йому невідомо.

З метою повного, всебічного та неупередженого проведення розслідування по даному кримінальному провадженню, встановленні осіб, причетних до вчинення кримінального правопорушення, а також виявлення можливих спільників, виникла необхідність отримати документи, які надали б змогу отримати додаткову доказову інформацію.

У зв`язку з чим, виникла необхідність здійснити тимчасовий доступ до всіх оригіналів документів про виконання договору підряду №260/18 від 25.10.2018, які перебувають у володінні підрядника, тобто ТХВ ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » код ЄРДПОУ: НОМЕР_2 , юридична адреса: АДРЕСА_2 .

Також прокурор просить розгляд клопотання провести без виклику особи у володінні якої знаходиться зазначені записи, оскільки існує реальна загроза зміни або знищення необхідної інформації.

До суду надійшла заява прокурора в якій зазначено, що клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів він підтримує, та просить провести розгляд за його відсутності.

Відповідно до вимог ч.1 ст. 26 КПК України, сторони кримінального провадження є вільними у використанні своїх прав у межах та у спосіб, передбачений цим Кодексом, в зв`язку з чим суд вважає за можливе розглянути клопотання за відсутності прокурора.

У відповідності до ч.4 ст. 107 КПК України, розгляд клопотання проведено за відсутності учасників судового провадження та без фіксації за допомогою технічних засобів, оскільки всі особи, які беруть участь у судовому провадженні до суду не з`явилися.

Розглянувши клопотання, вивчивши надані до нього матеріали, вважаю необхідним клопотання задовольнити, з наступних підстав.

Відповідно до ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, які мають значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні, у випадку можливості використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та у разі неможливості іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів, а також у випадку подання клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Надані матеріалі свідчать про те, що інформація яка зазначена в клопотанні має суттєве значення для встановлення обставин, що підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, та необхідні для встановлення істини по даному кримінальному провадженню, зокрема для досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування вищезазначеного кримінального провадження.

Відповідно до ч.2 ст.163 КПК України якщо сторона кримінального провадження, яка звернулась з клопотанням, доведе наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, клопотання може бути розглянуто слідчим суддею, судом без виклику особи, у володінні якої вони знаходяться.

Як вбачається з клопотання та наданих до суду матеріалів, прокурором було обґрунтовано доведено, що вказана інформація має суттєве доказове значення для встановлення істини по справі, а довести вищенаведені обставини іншим способом не надається можливим.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст. 159-164 КПК України, слідчий суддя -

УХВАЛИВ:

Клопотання прокуроравідділу Військовоїпрокуратури Південногорегіону України ОСОБА_3 , протимчасовий доступдо речейі документів- задовольнити.

Надати у кримінальному провадженні № 42019160690000033 від 18.04.2019 надати прокурорам групи прокурорів, у складі: ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_3 (старший групи), слідчому СВ Приморського відділу поліції в місті Одесі Головного управління Національної поліції в Одеській області або за їх дорученням співробітникам ІНФОРМАЦІЯ_15 дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів з можливістю вилучення (здійснення виїмки) оригіналів документів, в тому числі в електронному вигляді на носії інформації, які перебувають у володінні ТХВ ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » код ЄРДПОУ: НОМЕР_2 , юридична адреса: АДРЕСА_2 , а саме:

- договору Генерального підряду №260/18 від 25.10.2018 з додатками щодо капітального ремонту спортивного залу по ГП №4 у військовому ІНФОРМАЦІЯ_11 , шифр - 216/4 та додаткових угод з додатками до вказаного договору підряду, документів що підтверджують проведення розрахунків за цим договором Генерального підряду (платіжні доручення, квитанції, чеки тощо), договорів на здійснення авторського та технічного нагляду та проведення оплати за ними, документи щодо приймання-передачі будівлі - спортивного залу по ІНФОРМАЦІЯ_7 у військовому ІНФОРМАЦІЯ_11 , шифр - 216/4, виконавчої документації згідно з ДБН, зведених кошторисних розрахунків, об`єктивних кошторисів, локальних кошторисів, розрахунків загальновиробничих витрат, підсумкових відомостей ресурсів, актів коригування по вказаних договорах, актів списання будівельних матеріалів (форма М-29), сертифікатів якості, рахунків на застосовані будівельні матеріали та обладнання, товарно-транспортних накладних на використані механізми з машино-змінами, актів зменшення обсягів виконаних будівельних робіт, актів прихованих робіт згідно з ДБН, журналів виробництва робіт, протоколів іспиту будівельних матеріалів згідно з ДБН, актів контрольних обмірів, виконаних в установленому порядку, актів технічного нагляду за об`єктом - спортивний зал по ГП №4 у військовому містечку №216, м.Одеса та актів перевірки проведених робіт, довідок про вартість виконаних будівельних робіт та витрати (форма КБ-3), актів приймання виконаних будівельних робіт (форма КБ-2в), договорів укладених з субпідрядними організаціями на виконання зазначеного договору Генерального підряду №260/18 від 25.10.2018 та документів що підтверджують виконання цих договорів субпідрядними організаціями та розрахунки з цими субпідрядними організаціями.

Ухвала діє протягом 1 /одного/ місяця з дня її постановлення та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

СудПриморський районний суд м.Одеси
Дата ухвалення рішення30.08.2019
Оприлюднено20.02.2023
Номер документу83998618
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —522/8354/19

Ухвала від 12.12.2019

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Осіік Д. В.

Ухвала від 12.12.2019

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Осіік Д. В.

Ухвала від 02.10.2019

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Попревич В. М.

Ухвала від 30.08.2019

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Осіік Д. В.

Ухвала від 12.08.2019

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Осіік Д. В.

Ухвала від 03.07.2019

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Іванов В. В.

Ухвала від 03.07.2019

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Іванов В. В.

Ухвала від 01.07.2019

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Іванов В. В.

Ухвала від 12.06.2019

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Куцаров В. І.

Ухвала від 12.06.2019

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Куцаров В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні